Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

STEENGOED Cup

STEENGOED Cup 2022, een geweldig verhaal !!

Op woensdag 28 en donderdag 29 december vond in Maaseik voor het eerst sinds 2019 de STEENGOED Cup plaats. Meer dan 180 spelers en speelsters maakten de (al dan niet verre) verplaatsing naar de STEENGOED Arena om het beste van zichzelf te geven, en dat deden ze.

Voor de 19de keer werd in Maaseik de STEENGOED Cup, een tornooi voor U17 jongens en meisjes, georganiseerd. Zo’n 8 damesploegen en 7 herenploegen uit Vlaanderen, Wallonië en Nederland maakten de verplaatsing om 2 dagen hun beste volleybal te tonen.

Bij de meisjes wisten Lint, Leuven, As en Beverlo zich op dag 1 te plaatsen voor de halve finales. Stalvoc Beverlo ging uiteindelijk met de eindwinst lopen na een hoogstaande finale tegen As.

Volledige uitslag bij de meisjes U17:

STEENGOED Cup 2022, 28 en 29/12, inschrijvingen open

De STEENGOED Cup is back!!!

Save the date, 28 en 29 december 2022!

De 2022 editie van de STEENGOED Cup, een tornooi voor U17 jongens en meisjes, komt weer met rasse schreden nader. Met de toezegging van sponsor STEENGOED om ons tornooi en de club te steunen, heeft het organiserend team al samen gezeten en zijn alle voorbereidingen in volle gang om klaar te zijn voor de 2022 editie.

Op woensdag 28 december en donderdag 29 december zal er van 's morgens tot 's avonds gestreden worden voor de fel begeerde STEENGOED Cup. De eerste inschrijvingen van jongens en meisjes teams zijn binnen. 

De uitnodigingen met meer praktische informatie betreffende het toernooi zijn beschikbaar in 4 talen.

Kijk snel even op STEENGOED Cup om de info op te halen.
Wil je je met je team inschrijven, neem dan even contact op met steengoedcup@vcgreenyardmaaseik.be .

Men zegge het voort !!!

STEENGOED Cup 2022, 28 en 29 december in de STEENGOED Arena

De STEENGOED Cup is back!!!

Save the date, 28 en 29 december 2022!

Na twee jaar afwezigheid buiten onze wil om, gaan we er weer voor. De 2022 editie van de STEENGOED Cup, een tornooi voor U17 jongens en meisjes, komt er weer aan.
Op woensdag 28 december en donderdag 29 december zal er van 's morgens tot 's avonds gestreden worden voor de fel begeerde STEENGOED Cup. 

Meer info volgt

Men zegge het voort !!!

STEENGOED Cup 2021, helaas geannuleerd

De 2021 editie van de STEENGOED Cup, een tornooi voor U17 jongens en meisjes, zou op dinsdag 28 december en woensdag 29 december plaatsvinden in de STEENGOED Arena. Na overleg met hoofdsponsor STEENGOED is er beslist om in de huidige omstandigheden geen onnodige risico's te lopen, en de uitgave 2021 te annuleren.

STEENGOED Cup 2019, nawoord…

Het is al laat op de avond, meer dan 24u na de laatste wedstrijd en de prijsuitreiking. De STEENGOED Arena is leeg… is stil… verlaten. Groter kan het contrast nu niet zijn dan met het voorbije weekend.

Inspanning, enthousiasme, gedrevenheid en af en toe een beetje frustratie was volop aanwezig in de twee sporthallen. Maar ook genieten, genieten van twee dagen mooi volley, veel spanning, mooie rally’s, top spelers, coaches en begeleiders die dit mooie spelletje, ‘Volleybal’ genaamd, zo genegen zijn.

De 16 teams met coaches en begeleiders hebben alles gegeven om zo ver mogelijk te geraken op dit tornooi. Niet alleen sportief, maar ook als teambuilding is zo een tornooi een mooi gegeven. Aan spelers en coaches kunnen we alleen de tip geven om te genieten van de herinneringen en opgedane ervaring.

STEENGOED Cup 2019, MVP bij de meisjes... Nette Peeters

Ook bij de meisjes wordt op de STEENGOED Cup wordt elk jaar door Frank Liebens de titel van MVP uitgereikt. Dit op basis van aanwijzing door de trainers, feedback door de scheidsrechters en een team externe (oud volleyballers).

Bij de meisjes waren de drie genomineerden...
- van Ladies Volley Limburg: Maud Germis
- van Mendo Booischot: Nette Peeters
- van Stalvoc Beverlo: Quinte Deckers

De titel MVP bij de meisjes ging uiteindelijk naar Nette Peeters van van Mendo Booischot.

Proficiat Nette

STEENGOED Cup 2019, MVP bij de jongens... Emiel De Vriese

Op de STEENGOED Cup wordt elk jaar door Frank Liebens, CEO van STEENGOED Projecten, de MVP bij de jongens uitgereikt. Dit op basis van aanwijzing door de trainers, feedback door de scheidsrechters en een team externe (oud volleyballers).

Bij de jongens waren de drie genomineerden...
- van D’Hondt Volley Oudenaarde: Emiel De Vriese
- van Stalvoc Beverlo: Simon Verdonck
- van Volley Haasrode Leuven: Jinte Vander Weyden

De titel MVP bij de jongens ging uiteindelijk naar Emiel De Vriese van D’Hondt Volley Oudenaarde.

Proficiat Emiel

STEENGOED Cup 2019, Fairplay Trofee voor VC GREENYARD Maaseik meisjes

Op de STEENGOED Cup wordt er niet enkel voor de begeerde titel bij de jongens en meisjes gespeeld. Frank Liebens, CEO van STEENGOED Projecten, tevens hoofdsponsor van dit tornooi, houdt er ook aan om een Fair Play trofee toe te kennen voor de ploeg die er wat fair play betreft net dat beetje boven uit steekt..

Dit jaar ging die trofee naar de dames van VC GREENYARD Maaseik. Proficiat dames!!

STEENGOED Cup 2019, Mendo Booischot wint de STEENGOED Cup bij de heren !!

De finales bij de heren leverde direct een toch wel duidelijk wedstrijdbeeld op. Mendo was deze wedstrijd toch de betere van Stalvoc. Stalvoc deed zijn uiterste best om aan te sluiten, maar kon de eerste twee sets geen vuist maken, 18/25 en 14/25. Set drie leverde een ander beeld op, Stalvoc toonde in set drie het betere spel, liep uit en pakte de set met 25/20.

De vierde set vond Mendo het welletjes. Met volle ijver gingen ze van start. Wat Stalvoc ook probeerde, Mendo bleef weglopen. Met 18/25 pakte Mendo de wedstrijd en de Cup.

Mendo Booischot neemt de 2019 STEENGOED Cup mee naar huis, PROFICIAT !!!

Stalvoc Beverlo - Mendo Booischot: 1-3 (18/25, 14/25, 25/20, 25/18)

STEENGOED Cup 2019, Volley Haasrode Leuven wint de STEENGOED Cup bij de dames !!

In een felbevochten finale van de 2019 STEENGOED Cup heeft Volley Haasrode Leuven de winst naar zicht toe getrokken ten kosten van Ladies Volley Limburg (As/Tongeren). De eerste set ging met 15/25 vlot naar Leuven. In de tweede set herpakte Ladies Volley Limburg zich en leer Leuven het moeilijk te hebben, 25/19 en de bordjes terug gelijk. Set drie was een echte triller. Tot bijna op het einde bleven de ploegen elkaar in evenwicht houden. Leuven sloeg op het laatst een kloofje. LVL vocht nog terug, maar 22/25 stond op het scorebord, en de set voor Leuven. Set 4 ging in het begin weer over en weer wat de score betrof, Leuven wist echter snel een kloofje te slaan. LVL kwam nog heel dicht bij, maar toen sputterde de motor, set 4 met 20/25 voor Leuven.

Volley Haasrode Leuven neemt de 2019 STEENGOED Cup mee naar huis, PROFICIAT !!!

Ladies Volley Limburg (As/Tongeren) - Volley Haasrode Leuven: 1-3 (15/25, 25/19, 22/25, 20/25)

Dag 1 van de STEENGOED Cup jeugd ten einde

De eerste dag van de STEENGOED Cup voor de jeugd zit er op. Bijgevoegd het schema van de wedstrijden morgen voor zover bekend. We hebben kunnen genieten van mooie wedstrijden, enorme inzet en geweldige punten. Emotie was een onlosmakelijk deel van deze eerste dag, enorme vreugde bij winst, en teleurstelling bij verlies. Dat hoort nu eenmaal bij de sport.

Als bonus was er nog de interland Nederland - België jongens.

De oefeninterland die zaterdag gespeeld werd in de STEENGOED Arena leverde spektakel op. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd, en ons werd al verteld dat de onderlinge confrontaties meestal eindigen in 4 of 5 sets. De eerste twee sets had Nederland lichtjes de overhand. Minder foutjes en defensief iets sterker dan de Belgen. 25/22 en 25/21. Velen dachten na die twee sets dat het een mooi uitje voor de Nederlanders zou worden.

STEENGOED Cup 2019, sportieve drukte in de STEENGOED Arena

De STEENGOED Cup 2019 gaat met rasse schreden vooruit. De ochtendsessie is afgerond, nu even lunchen en om 14u45 terug van start met de middag sessie. Met de 16teams en de vele supporters die aanwezig zijn is het een gezellige drukte. Iedereen is welkom om te komen kijken naar mooi volleybal (toegang is gratis trouwens).

Als je de uitslagen wil volgen kan dat op onze FaceBook pagina  en op de STEENGOED Cup pagina's onze website.

Foto's worden gepubliceerd in ons album op Facebook en op FLICKR.

STEENGOED Cup 2019, 28 en 29 december in de STEENGOED Arena

De 2019 editie van de STEENGOED Cup, een tornooi voor U17 jongens en meisjes, komt weer met rasse schreden nader. Met de toezegging van sponsor STEENGOED om ons tornooi en de club te steunen, heeft het organiserend team al verschillende keren samen gezeten en zijn alle voorbereidingen klaar om de 2019 editie te starten.

Op zaterdag 28 december en zondag 29 december zal er van 's morgens tot 's avonds gestreden worden voor de fel begeerde STEENGOED Cup. Vele jongens en meisjesteams hebben zich ingeschreven, en zullen die twee dagen de STEENGOED Arena en de Stedelijke sporthal laten proeven van een sportieve marathon.

De eerste teams komen in de loop van de vrijdag reeds aan, maar op zaterdag om 09u start de sportieve uitdaging voor de teams. Wij wensen elk team een aangenaam, succesvol en sportief tornooi !!

Meer info :

STEENGOED Cup editie 2018, een mooi hoofdstuk in het grote STEENGOED Cup boek...

STEENGOED Cup 2018 is alweer geschiedenis. Maar een mooi stukje geschiedenis, geschreven in het grote STEENGOED Cup boek. Iedereen heeft het verhaal mee gemaakt gedurende de twee tornooi dagen, en zelfs al een hele tijd daarvoor.

De spelers van de 17 ploegen samen met hun trainers en begeleiders hadden een hele mooie hoofdrol. In de aanloop naar het tornooi hebben zij zich als teams voorbereid. Onder leiding van de trainers de technieken verfijnd, tactieken aangeleerd, en beter op elkaar ingespeeld geraakt. Tijdens het tornooi duidelijk het beste van zichzelf gegeven. Maar ook plezier gemaakt, binnen het team en met anderen… En op dag twee zat de sfeer er ook goed in onder de vermoeide spelers… Als je ’s morgens om half acht een bende zingend door de gangen van de STEENGOED Arena hoort lopen, dan kan het bijna niet anders of ze zijn klaar om met plezier te presteren.

STEENGOED Cup 2018 wil trainers en begeleiders bedanken.

De STEENGOED Arena is opgeruimd, iedereen is naar huis... De komende dagen zullen er nog enkele verslagen geplaatst worden, nog regelmatig foto's toegevoegd worden aan het album, en hier en daar nog wat extra info gebracht worden.

Maar met een speciaal bedankje willen we niet wachten. We hebben de voorbije dagen mogen genieten van 17 teams met gedreven spelers, maar zeker ook met zeer gedreven trainers en begeleiders.

Voor hen is dit speciale bedankje. De trainers en begeleiders die week in, week uit zich inzetten om de jeugd, hun spelers, te laten groeien als individu en als team in deze mooie sport genaamd volleybal. Zij zorgen er voor dat we deze mooie teamsport kunnen beleven. Zij zorgen er ook voor dat we een tornooi als de STEENGOED Cup tot een succes kunnen maken, kort gezegd, zij maken mee de STEENGOED Cup tot een groot succes.

STEENGOED Cup 2018, Most Valuable Players en Fairplay Team

Net als ieder jaar werd er ook op deze STEENGOED Cup gestemd voor de MVP's bij de jongens en de meisjes alsook voor het Fairplay Team van het tornooi.

De prijzen van zowel MVP als Fairplay Team werd overhandigd door Frank Liebens, CEO van STEENGOED Projecten, onze jarenlange sponsor voor de STEENGOED Cup.

Bij de jongens waren de genomineerden : 

 • MANGELSCHOTS, JOREN, Stalvoc Beverlo
 • STERCKX, ILIAN, Volley Haasrode Leuven
 • VAN REGENMORTEL, ARNE, Mendo Booischot

Bij de meisjes waren de genomineerden :

 • LAURENT, HOPE, Volley Haasrode Leuven
 • MONTENY, KYRA, Volleybal Brabant
 • CAUBERGS, EMILY, Stanvoc Beverlo

De titel van STEENGOED Cup MVP 2018 ging naar :

Meisjes : CAUBERGS, EMILY, Stalvoc Beverlo
Jongens : STERCKX, ILIAN, Volley Haasrode Leuven

STEENGOED Cup 2018, CEO STEENGOED Projecten.Frank Liebens overhandigt winnaars de trofee

De kapiteins van de winnaars van de STEENGOED Cup 2018 krijgen de trofee persoonlijk uit handen van Fank Liebens, met STEENGOED Projecten onze jarenlange steun voor dit tornooi.

Beide teams, zowel bij de meisjes als bij de jongens Volley Haasrode Leuven, mogen zich de trotse houder tonen van de trofee STEENGOED Cup 2018.

Dikke proficiat !!

STEENGOED Cup U17 2018, dag 2, klaar voor de strijd

Terwijl het in Maaseik nog zeer rustig is, en veel inwoners nog liggen te slapen, gonst het in de STEENGOED Arena al van de bedrijvigheid. De ploegen druppelen binnen vanuit de slaapplaatsen, en gaan in de Agora ontbijten. Sommige spelers met kleine oogjes, andere teams komen luid zingend binnen (verlengde van een feestje ??)... Iedereen gaat zich voorbereiden op de wedstrijden van vandaag.

Om 9 uur starten we in de STEENGOED Arena en in de Stedelijke Sporthal van Maaseik met dag twee van ons tornooi. Om 14u dan de damesfinale gevolgd door die van de heren... We proberen jullie weer van tijd tot tijd op de hoogte te houden van de resultaten...

Sportieve groeten

STEENGOED Cup 2018, even rust na een mooie eerste dag...

STEENGOED Cup 2018...

Na de vele voorbereidingen begonnen de eerste medewerkers deze morgen om 06:30. Ontbijt voor de ploegen die bleven overnachten, laatste voorbereidingen in de zalen en klaarmaken voor de ontvangst van in totaal 17 ploegen. Om 9 u ging het sportieve deel van start. Op zes pleinen in twee sporthallen werden er gedurende de hele dag veel wedstrijden gespeeld. De teams gaven alles in elke wedstrijd.

Om zes uur, na de laatste wedstrijden van de dag was ht tijd voor het avondeten. Alle ploegen in de Agora, een leuke grote bende U17 jeugd en begeleiders. Enkele ploegen waagden zich nog aan een spelletje bowlen, en daarna naar de slaapplaatsen voor (hopelijk) een deugddoende nachtrust... Zaterdag zal de STEENGOED Arena reeds vanaf half acht zoemen van de bedrijvigheid. Eerst een lekker ontbijt, dan opwarmen en vervolgens terug ten strijde in de (volley)-arena.

Om 9 uur starten de eerste wedstrijden zaterdag. De hoogtepunten zijn er vanaf 14:00 met de meisjesfinale, de groepsfoto, de jongensfinale en de prijsuitreiking. Een mooi gevulde tweede dag dus...

 

STEENGOED Cup 2018, 28 en 29 december in de STEENGOED Arena

De 2018 editie van de STEENGOED Cup, een tornooi voor U17 jongens en meisjes, komt weer met rasse schreden nader. Met de toezegging van sponsor STEENGOED om ons tornooi en de club te steunen, heeft het organiserend team al verschillende keren samen gezeten en zijn alle voorbereidingen klaar om de 2018 editie te starten.

Op vrijdag 28 december en zaterdag 29 december zal er van 's morgens tot 's avonds gestreden worden voor de fel begeerde STEENGOED Cup. Vele jongens en meisjesteams hebben zich ingeschreven, en zullen die twee dagen de STEENGOED Arena en de Stedelijke sporthal laten proeven van een sportieve marathon.

De eerste teams komen in de loop van de dag reeds aan, maar op vrijdag om 09u start de sportieve uitdaging voor de teams. Wij wensen elk team een aangenaam, succesvol en sportief tornooi !!

Men zegge het voort !!!

STEENGOED Cup 2017, een mooi verhaal...

De STEENGOED Cup 2017 is ten einde. 18 ploegen hebben twee dagen in de STEENGOED Arena en de Stedelijke Sporthal gestreden voor de felbegeerde titel. Het hoogtepunt was er zeker voor de finalisten om hun finale te beslechten op het Center Court van NOLIKO Maaseik, compleet met de omkadering zoals tijdens een echte Liga wedstrijd.

Vele mooie wedstrijden hebben we kunnen zien. Ploegen hebben gestreden, en geprobeerd om het beste van zich te geven. Er kunnen er maar twee winnen, en maar vier de finale spelen. Toch is iedereen een beetje winnaar... deelnemen aan zo een tornooi met de ploeg, de ploeggeest versterken, strijden tegen teams die je anders nooit tegen komt, en leuke contacten leggen...

Maar ook achter de schermen werd er heel hard gewerkt. De vele vrijwilligers, clubleden, onze vaste crew, kortom iedereen die een handje toe stak, heel erg bedankt voor jullie inzet en hulp.

In het bijzonder nog een bedankje naar Stef Stryckers, onze tornooi-directeur. Onder zijn leiding en met de hulp van de eerder vernoemde medewerkers werd dit tornooi weer een top evenement...

STEENGOED Cup 2017, Most Valuable Players en Fairplay Team

Ook op deze STEENGOED Cup werd er gestemd voor de MVP's bij de jongens en de meisjesen voor het Fairplay Team.

De prijzen van zowel MVP als Fairplay Team werd overhandigd door Frank Liebens, CEO van STEENGOED Projecten, onze jarenlange sponsor voor de STEENGOED Cup.

Bij de jongens waren de genomineerden : 

 • DE HERT, SIEBE, Mendo Booischot
 • VERMOTE, MIGUEL, Amigos van Pelt Zoersel
 • VERSTEEGEN, KYRAN, NOLIKO Maaseik

Bij de meisjes waren de genomineerden :

 • ANTHOON, HANNAH, Volley Heist dames
 • SCHEPERS, YENNE, Stalvoc Beverlo
 • TIMMER, FLEUR, RTC Almelo (NL)

De titel van STEENGOED Cup MVP 2017 ging naar :

Meisjes : TIMMER, FLEUR, RTC Almelo (NL)
Jongens : DE HERT, SIEBE, Mendo Booischot

Deze STEENGOED Cup werd er ook gekeken naar het team dat er wat Fairplay betrof, net een beetje bovenuit stak. En we moeten eerlijk zeggen dat dit een zeer fair tornooi is geweest van alle teams, en dat de verschillen enorm klein waren.

STEENGOED Cup 2017, winnaars ontvangen de trofee van Frank Liebens, CEO STEENGOED Projecten.

De kapiteins van de winnaars van de STEENGOED Cup 2017 ontvangen de trofee persoonlijk uit handen van Fank Liebens, met STEENGOED Projecten onze jarenlange steun voor dit tornooi.

Beide teams, bij de meisjes Mendo Booischot, en bij de jongens Volley Haasrode Leuven mogen zich de trotse houder tonen van de trofee STEENGOED Cup 2017.

Dikke proficiat !!

STEENGOED Cup 2017: Volley Haasrode-Leuven wint herenfinale van Amigos van Pelt Zoersel

Amigos van Pelt Zoersel - Volley Haasrode-Leuven 

0-3 (9/25, 20/25, 11/25)

Set 1:

STEENGOED Cup 2017: Mendo Booischot wint damesfinale van RTC Almelo

Damesfinale : Mendo Booischot - RTC Almelo : 3-0 (28/26, 25/17, 25/19)

Set 1:

STEENGOED Cup 2017... dag twee neemt een aanvang.

Na een mooie eerste dag vol met strijd tussen de vele deelnemers, hebben deze (hopelijk) genoten van een deugddoende nachtrust. Vanaf half 8 zoemt het reeds in de STEENGOED Arena. De teams komen een na een binnen vanop de slaapplaatsen, en doen zich in de AgorA tegoed aan een deugddoend ontbijt.

Om 9 uur starten de eerste wedstrijden van vandaag. De hoogtepunten zijn er vanaf 14:30 met de meisjesfinale, de groepsfoto, de jongensfinale en de prijsuitreiking.

Een mooi gevulde tweede dag dus...

Wil je deze tweede dag volgen, kijk dan op de facebook pagina van Volleybalclub NOLIKO Maaseik of op de pagina's van de STEENGOED Cup op deze website.

STEENGOED Cup 2017... ready to start !

Donderdagmorgen, de ploegen druppelen een na een binnen vanaf half 8 in de STEENGOED Arena. Enkelen zijn op woensdag reeds aangekomen om een betere voorbereiding te hebben. Donderdag en vrijdag zullen 8 meisjesploegen en 10 jongensploegen strijden om de fel begeerde STEENGOED Cup.

Op Facebook en op de website http://www.noliko-maaseik.com/agenda/steengoed-cup gaan we proberen iedereen zo goed mogelijk op de hoogte te houden.

Geniet er van, en als je kan, kom eens een kijkje nemen (gratis toegang).

STEENGOED Cup 2016, MVP's meisjes en jongens en Fair Play ploeg

De STEENGOED Cup zit er op. Er worden nu nog aardig wat foto's verwerkt die aan het fotoalbum toegevoegd gaan worden.
Wat we echter zeker moeten vermelden zijn nog de MVP's en de fair play ploeg.

Zoals ieder jaar worden deze ook weer door een interne stemming op het tornooi bepaald, en werden ook zij in de bloemetjes gezet door Evy Borgouns van STEENGOED, door Rob Bontje (en zoontje) en door de MVP van 2015, Robin Foret.

Bij de meisjes waren de genomineerden :
Wies Bekhuis, RTC Almelo (NED) (links op de foto)
Clara Wellens, Volley Haasrode Leuven (midden op de foto)
Ibe Verrelts, FH Nijlen (rechts op de foto)
MVP 2016 bij de meisjes werd Clara Wellens !

Bij de jongens waren de genomineerden :
Bosse Coenjaerts, Volley Haasrode Leuven (links op de foto)
Cedric Holvoet, Amigos Zoersel (midden op de foto)
Kevin Kestens, Mendo Booischot (rechts op de foto)
MVP 2016 bij de jongens werd Cedric Holvoet !

Het Fair Play team van 2016 werd VOC Schriek.

Allen nogmaals langs deze weg PROFICIAT !!

STEENGOED Cup 2016, MVP's meisjes en jongens en Fair Play ploeg

De STEENGOED Cup zit er op. Er worden nu nog aardig wat foto's verwerkt die aan het fotoalbum toegevoegd gaan worden.
Wat we echter zeker moeten vermelden zijn nog de MVP's en de fair play ploeg.

Zoals ieder jaar worden deze ook weer door een interne stemming op het tornooi bepaald, en werden ook zij in de bloemetjes gezet door Evy Borgouns van STEENGOED, door Rob Bontje (en zoontje) en door de MVP van 2015, Robin Foret.

Bij de meisjes waren de genomineerden :
Wies Bekhuis, RTC Almelo (NED) (links op de foto)
Clara Wellens, Volley Haasrode Leuven (midden op de foto)
Ibe Verrelts, FH Nijlen (rechts op de foto)
MVP 2016 bij de meisjes werd Clara Wellens !

Bij de jongens waren de genomineerden :
Bosse Coenjaerts, Volley Haasrode Leuven (links op de foto)
Cedric Holvoet, Amigos Zoersel (midden op de foto)
Kevin Kestens, Mendo Booischot (rechts op de foto)
MVP 2016 bij de jongens werd Cedric Holvoet !

Het Fair Play team van 2016 werd VOC Schriek.

Allen nogmaals langs deze weg PROFICIAT !!

Amigos Zoersel winnaar STEENGOED Cup jongens 2016 !

Finale STEENGOED Cup Jongens :

TuB Bocholt (GER) - Amigos Zoersel   0-3 (23-25, 24-26, 21-25)

Set 1:

Mendo Booischot winnaar STEENGOED Cup meisjes 2016 !

Finale STEENGOED Cup Meisjes :

Mendo Booischot - Volley Haasrode-Leuven   3-2 (16-25, 20-25, 25-23, 25-17, 15-13)

Set 1:

De eerste set van de wedstrijd begon zeer evenwichtig. Mendo Booischot en Volley Haasrode-Leuven waren zeer aan elkaar gewaagd, via 3-3 naar 6-6. Maar na een goeie servicereeks van Van De Wiele konden de Leuvenaars als eerste een kloofje maken, 6-9. Booischot vocht terug tot 9-10 na een knappe ace van Tine Nuyts. Haasrode-Leuven bleef echter aan zet en na een knappe verdediging van libero Oostvogels stonden ze terug 3 punten voor, 11-14. Nadat Haasrode-Leuven ook het volgende punt pakte greep de coach van Booischot in met zijn eerste time-out. Tevergeefs zo bleek want Leuven bleef maar scoren, 11-17. Bij 12-19 greep de coach van Booischot ook naar zijn tweede time-out, maar weer zonder succes. De Leuvense trein stormde verder naar setwinst met onder andere een kill block van Wellens en een ace van kapitein Vanderwege was het eerste setpunt een feit, 15-24. Booischot spartelde nog één puntje tegen maar meer had het niet te bieden. 16-25 en 0-1 in het voordeel van Volley Haasrode-Leuven.

Set 2:

STEENGOED Cup, Finalisten meisjes en jongens zijn bekend !

Het is zo ver...

De LOTTO Dôme is in volle ombouw om de finales te spelen op het centrale plein, met alles er op en er aan. De finalisten bij de jongens en de meisjes bereiden zich langzaam voor op de finales van vandaag.

Om 14:30 is het de beurt aan de meisjes. Hier zal de strijd gestreden worden tussen Volley Haasrode-Leuven (BEL) en Mendo Booischot (BEL).

Daarna treden de jongens aan rond 16:30 met TUB Bocholt (GER) en Amigos Zoersel (BEL) als strijdende teams voor de fel begeerde cup.

It's time for the FINALS !!

STEENGOED Cup, na een geslaagde eerste dag op naar dag twee !

De eerste dag van de STEENGOED Cup mag al zeker geslaagd worden genoemd.

Na 50 wedstrijden was de rangschikking in de poules gevormd, en kon het schema voor dag twee opgemaakt worden. De eerste teams beginnen er aan om 09 uur om zo naar de klimax van de halve finales, en uiteindelijk de strijd om de trofee.

De halve finale van de meisjes staat op de planning om 11u30 en bij de jongens om 12:45. De finales op het groot plein in de LOTTO Dôme zijn om 14:30 (meisjes) en om 16:30 (jongens).

Wij kijken uit naar een spannende dag !!

Wedstrijdschema : STEENGOED Cup pagina's

STEENGOED Cup 2016, de teams zijn er, we kunnen beginnen

De STEENGOED Cup 2016 is gestart. Om 09 uur zijn de eerste wedstrijden begonnen in de LOTTO Dôme en in de Stedelijke Sporthal. 12 meisjes teams en 10 jongensteams U17 strijden om de STEENGOED Cup 2016.

De komende twee dagen proberen we jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden van wat er zich afspeelt op het tornooi. 

Volg dus onze website en onze Facebook pagina.

(foto's op de website in het fotoalbum)

STEENGOED Cup 2016, datums tornooi bekend

De 2015 editie van de STEENGOED Cup, een tornooi voor U17 jongens en meisjes, brengt alleen maar goede herinneringen. Met de toezegging van sponsor STEENGOED om ons tornooi en de club 3 extra jaren te steunen, heeft het organiserend team al verschillende keren samen gezeten om de voorbereidingen voor de 2016 editie te treffen.

De datums voor deze editie zijn bepaald. Noteer allen in jullie agenda, de STEENGOED Cup 2016 gaat door op woensdag 28 december en donderdag 29 december. De eerste kandidaten voor deelname hebben al contact opgenomen. De volledige informatie is te vinden onder volgende link : Uitnodiging STEENGOED Cup 2016...

Men zegge het voort !!!

Zeer geslaagd STEENGOED Cup jeugdtornooi in de LOTTO Dôme ...

Dinsdagnamiddag was de Center Court van de Lotto Dôme het strijdtoneel van de finales van het jaarlijkse jeugdtornooi voor jongens en meisjes onder 17 jaar , de inmiddels gereputeerde “STEENGOED Cup”. Al sedert enkele jaren heeft dit tornooi een internationaal karakter.  Voor het eerst mochten we zelfs 2 selectieteams uit Duitsland ontvangen : Wvv Volleybal organiseert het jeugdvolleybal in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen, een dicht bevolkte regio net iets groter dan België, maar met een inwonersaantal dat dat van ons landje met 1,5 overstijgt.  Een gigantische bron aan jong speeltalent met andere woorden.  Naast een team uit Berlijn, kwam ook een ploeg uit Schwerte (bij Dortmund) het tornooi vervoegen.  Voor het eerst diende zich ook een Waals-Brabantse ploeg aan in de Maaseikse sporttempel, een jongensploeg uit Mont Saint-Guibert, beter gekend onder de clubnaam Axis Shanks Guibertin.

STEENGOED Cup 2015, finale jongens wint Mendo (BEL) van Wvv (GER) met 3-1

Mendo Booischot (BEL) - Wvv Volleybal (GER) : 3-1 (18/25, 25/23, 25/18, 25/15)

Opstelling :

   Mendo Booischot (BEL) : 1 Kerstens, 2 Frans , 4 Willems, 5 Luyten, 6 Caems, 7 Duwaert, Libero 14 Dehert, 15 Heylen

      Invallers : 9 Van Bael

   Wvv Volleybal (GER) : 2 Janssen, 3 Lübke, 4 Ahr, 6 Schneider, 7 Kubo, 13 Wittkowski, Libero 12 Holstein

      Invallers : 9 Elshorst, 10 Slacanin, 1 Schlettert

Om 17u35 start in de LOTTO Dôme de finale tussen de jongens van Mendo Booischot uit België en de jongens van WVV Volleybal uit Duitsland. De finale start meer dan een uur trager als gevolg van de lange spannende finale tussen de meisjes. Wat zal deze finale ons opleveren ? Het center court in de LOTTO Dôme staat ook nu weer klaar in Liga opstelling om de finalisten het optimale kader te geven voor de STEENGOED Cup 2015 te strijden. De finale worden gespeeld naar 3 winnende sets.

STEENGOED Cup 2015, Mendo (BEL) wint de meisjesfinale van Wvv (GER), 3-2

Mendo Booischot (BEL) - Wvv Volleybal (GER) : 3-2 (25/17, 22/25, 22/25, 25/23, 15/11)

Opstelling :

   Mendo Booischot (BEL) : 2 Vandeberg, 3 Dils , 4 Dams , 5 Minten , 7 Sere , 9 Van De Perre, Libero 13 Dils, 14 Minten S.

      Invallers : 15 Minten F. , 10 Nuyts

   Wvv Volleybal (GER) : 4 Stenchly , 10 Muller , 13 Klein Hitpad, 12 Sharafutdinova, 9 Leweling , 5 Woidschutzke, Libero 6 Schweiwe

      Invallers : 7 Jaeger, 11 Brockmann, 3 Bock

Om 14u30 start in de LOTTO Dôme de finale tussen de meisjes van Mendo Booischot uit België en de meisjes van WVV Volleybal uit Duitsland. Zowel Mendo als Wvv zijn er in geslaagd om de voorrondes zonder nederlaag door te komen Vww zelfs zonder één set verloren te hebben. Het center court in de LOTTO Dôme staat klaar in Liga opstelling om de finalisten het optimale kader te geven voor de STEENGOED Cup 2015 te strijden. De finale worden gespeeld op 3 winnende sets.

STEENGOED Cup 2015, dag 1 afgerond met mooi en sterk volleyspel

De eerste dag van de 2015 STEENGOED Cup zit er op.

10 meisjesteams en 11 Jongensteams in de leeftijdscategorie U17 zijn vanmorgen begonnen aan hun strijd voor de felbegeerde STEENGOED Cup. Verdeeld over 6 pleinen, in de Stedelijke Sporthal en in de LOTTO Dôme, werden vandaag door de meisjes 20 wedstrijden en door de jongens 25 wedstrijden tot een goed einde gebracht.

STEENGOED Cup 2015 gaat vandaag van start voor een sportieve tweedaagse

De 2015 STEENGOED Cup gaat om 9u met de eerste wedstrijden van start.

Enkele teams zijn gisteren reeds aangekomen en hebben ook al de eerste balletjes op de pleinen in Maaseik mogen slaan.

Vandaag en morgen vormen de Stedelijke Sporthal en de LOTTO Dôme het toneel voor 10 meisjesteams en 11 jongensteams die de strijd aan gaan voor de fel begeerde STEENGOED Cup. Via Website, Facebook en Twitter proberen we jullie de komende dagen te informeren over het reilen en zeilen op dit tornooi.

Het wedstrijdschema voor vandaag is reeds te vinden op http://www.noliko-maaseik.be/…/steengoed-cup/wedstrijdschema

Alle informatie op de STEENGOED Cup Pagina's : http://www.noliko-maaseik.be/agenda/steengoed-cup

Eerste deelnemers STEENGOED Cup 2015 zijn bekend !

Het is zover, de eerste deelnemers voor de STEENGOED Cup 2015 zijn bekend.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar, dus inschrijven met een mail naar steengoedcup@noliko-maaseik.be  is de boodschap !! Ook dit jaar strijden de ploegen zowel bij de jongens als bij de meisjes in het mooie kader van de LOTTO Dôme voor de felbegeerde STEENGOED Cup 2015.

De lijst van deelnemers is onder volgende link te vinden : Deelnemers STEENGOED Cup 2015

MVP's en FairPlay trofee STEENGOED Cup 2014

Op de STEENGOED Cup 2014 werden niet alleen de teams gehuldigd maar werden ook andere prijzen uitgedeeld.

De Most valuable player bij de meisjes en bij de jongens werden geselecteerd alsook de Fair Play Trofee werd uitgedeeld.

Van deze winnaars werd er ook een fotoshoot gemaakt, en de mooiste werd als canvas aan hun overhandigd op de STEENGOED wedstrijd jongstleden.

Omdat we jullie deze zeker niet willen onthouden onderstaande de afbeeldingen van de overhandigde canvassen.

Het betreft hier :

MVP Meisjes : Leonie de Preter van Mendo Booischot

MVP Jongens : Ruben Kerkhof van RTC Almelo

Fair Play Trofee : Lizards Lubbeek Leuven (jongens)

STEENGOED Cup 2015, datums tornooi bekend

Na een succesvolle editie 2014 van de STEENGOED Cup, heeft het organiserend team samen gezeten om de voorbereidingen voor de 2015 editie te starten.

Eerste en belangrijkste taak is natuurlijk het vastleggen van de datums waarop deze editie zal doorgaan. Noteer allen in jullie agenda, de STEENGOED Cup 2015 gaat door op maandag 28 december en dinsdag 29 december. De eerste kandidaten voor deelname hebben al contact opgenomen. Meer info volgt later...

STEENGOED CUP 2014, een groot succes !! Allen BEDANKT !!

De STEENGOED Cup 2014 was een groot succes !!

Hoewel altijd gevaarlijk (om iemand te vergeten) willen we toch een bedanktje richten.

Eerst bedankt aan alle deelnemende teams (spelers, coaches, assistenten en begeleiders). Als jullie de uitdaging niet aan gaan, is er geen tornooi. En jullie zijn de uitdaging aangegaan. Kijk maar naar de vele foto's, waarop de inzet, de vreugde, maar soms ook het verdriet eigen aan sport te zien is.

Een bedankje aan de vele (ontelbare) vrijwilliggers die zich in de aanloop naar, en tijdens de STEENGOED Cup zowel voor als achter de schermen belangeloos ingezet hebben voor het slagen van dit tornooi.

Een bedankje aan de sponsors en natuurlijk de hoofdsponsor van dit tornooi 'STEENGOED Projecten'. Zonder hun steun was dit tornooi niet te realiseren.

En last, maar zeker not least, een heel grote bedankt, en een dikke proficiat aan onze twee trekkers van dit tornooi. Zij zijn het die in de aanloop naar, en tijdens het tornooi de volledige organisatorische verantwoordelijkheid dragen, en dat met verve doen. Bedankt Wim Nijsten en Stef Strycker. Jullie zijn een echt Dream-Team. 

Fotoalbum STEENGOED Cup 2014.

Even een kleine vermelding, de foto's in het fotoalbum STEENGOED Cup 2014 op facebook en op de website werden door een groep fotografen verzorgd :
Van Fotoclub 't Vügelke Maaseik : Marc Boonen, Ludo Zanders, Gilbert Willems, Ine Salden, Marie-Anne Koolen, Leo Verhees.
Extra : Guy Schulpen, Marc Lemmens, Leo Peeters en Nico Prikken
De verwerking gebeurde door Marc Lemmens en Eric Nijsten.

Nog enkele belangrijke prijzen werden uitgedeeld

Most valuable player (MVP)

Bij de meisjes waren drie speelsters genomineerd voor de MVP:

 • Leonie De Preter van Mendo Booischot
 • Noa De Bruin van RTC Almelo
 • Sofie Sérré van VOC Schriek 

De MVP bij de meisjes ging uiteindelijk naar Leonie De Preter.

Bij de jongens waren de genomineerde spelers:

 • Ruben Kerkhof van RTC Almelo
 • Daniel Hahnert van SCC Berlin
 • Gertjan Van de Velde van Volley Haasrode Leuven

Ruben Kerkhof ging met de prijs van MVP naar huis.

 

Fair play Trofee

Lizards Lubbeek Leuven (jongens)

 

Ook bij de jongens neemt Mendo Booischot de STEENGOED Cup 2014 mee naar huis !!

Mendo Booischot – Volleybal Brabant: 3-0 (25/14, 25/20, 25/20)

Set 1 : Na de overwinning van de dames is het nu de vraag of Mendo, net zoals de Lizards vorig jaar, de dubbel kunnen nemen. Mendo gaat voortvarend van start, met een aanval van Roman Van Loo naar 3/1. Volleybal Brabant vecht terug en staat bij 4/4 weer naast Mendo. Mendo steekt een tandje bij en is bij 8/5, na een opslag van Jorrit Jespers op dreef… Bij 10/5 neemt coach Ger van Heugten van Brabant zijn eerste time out. Maar Jorrit gaat lustig door met hulp van de netrand, 12/5. Met een leep balletje van de setter naar 13/7, maar daarna is het weer aan Mendo. Opslagmissers aan beide kanten, en een mooie aanval van Maarten Barteld (Brabant) 16/9.  18/9, tweede time out voor Volleybal Brabant, met een kloof van 9 punten wordt het wel moeilijk. Bij Brabant stapelen de fouten zich een beetje op met als gevolg de eerste setbal bij 24/13. Opslag in het net, nu aan Brabant met een mooie opslag, maar via het verdedigend blok buiten. 25/14.

Mendo Booischot wint bij de meisjes de STEENGOED Cup 2014

Mendo Booischot – Volley Haasrode Leuven: 2-0 (25/16, 25/22, …)

Set 1 : Beide teams zeer gemotiveerd na een degelijk tornooi. Een ruime schare supporters aanwezig in een Lotto Dome die opgesteld is alsof er een Liga wedstrijd door gaat. Booischot neemt een kleine voorsprong bij 3/1. Met twee onhoudbare opslagen van Anke Vandycke komt Mendo zelfs 7/2 voor, eerste time out voor Leuven… Het helpt niet, Mendo stoomt door. Bij 11/2 moet de coach van Leuven noodgedwongen naar de tweede time-out grijpen… Sinds lang weer een puntje voor Leuven, Ondanks een mooie opslag van Lize Timmermans was de aanval ven Mendo niet te stuiten… 12/3.  VHL geeft niet op en komt sterk terug tot 15/9. Bij 17/10 Kindermans aan de opslag voor VHL, mooi afgemaakt in de herneming door Sofie Goossens. 20/12, het lijkt moeilijk te worden om deze set nog van Booischot af te nemen. VHL blijft proberen met een mooie aanval van Vandezande. Bij 20/15 probeert de trainer van Mendo het reeksje van VHL te breken. Het lukt, 22/15. Bij 24/16 setpunt voor Mendo. Direct prijs met een mooie aanval van Mendo…

Uitslagen plaatsingswedstrijden 12u00

Uur Terrein Poule Wedstrijd     Uitslag   
12:00 T1 J 3-4 RTC Almelo - NOLIKO Maaseik 2-1 (21/25, 27/25, 15/12)
12:00 T2 M 5-6 RTC Almelo - NOLIKO Maaseik 2-1 (10/25, 25/21, 15/11)
12:00 T3 J 7-8 Sparvoc Lanaken - Lizards Lubbeek Leuven 0-3 (22/25, 19/25, 11/15)
12:00 T4 M 11-12 VC Odi Middelbeers - Schwerte 0-3 (17/25, 22/25, 14/16)
12:00 T5 J 5-6 Volley Haasrode Leuven - SCC Juniors  3-0 (25/22, 25/14, 15/13)

Finalisten zijn bekend

De finalisten voor de STEENGOED Cup 2014 zijn bekend...

Bij de meisjes speelt om 14:30 Mendo Booischot tegen Volley Haasrode Leuven.

Bij de jongens speelt om 16:30 Mendo Booischot tegen Volleybal Brabant (NL).

Beide wedstrijden worden in de Lotto Dome gespeeld in Liga opstelling (met boarding,

ballenmeisjes/jongens, ...)

Uitslagen plaatsingswedstrijden 10u30

Uur Terrein Poule Wedstrijd     Uitslag   
10:30 T1 M KF 1-4 A Mendo Booischot - VOC Schriek 3-0 (25/9, 25/8, 15/4)
10:30 T2 M KF 1-4 B Lizards Lubbeek Leuven - Volley Haasrode Leuven 1-2 (23/25, 14/25, 15/11)
10:30 T3 M 7-8 DV Hasselt - Stal Beverlo 2-1 (12/25, 26/24, 15/10)
10:30 T4 M 9-10 VOLLEYBAL Brabant - MVC Molenbeersel 1-2 (25/21, 17/25, 11/15)
10:30 T5 J KF 1-4 A Mendo Booischot - RTC Almelo 2-1 (21/25, 25/15, 15/12

Uitslagen plaatsingswedstrijden 09u00

Uur Terrein Poule Wedstrijd     Uitslag   
9:00 T1 M KF 5-8 A Stal Beverlo - NOLIKO Maaseik 1-2 (17/25, 25/20, 13/15)
9:00 T2 M KF 5-8 B DV Hasselt - RTC Almelo 1-2 (25/22, 21/25, 17/19)
9:00 T3 M KF 9-12 A VC Odi Middelbeers - VOLLEYBAL Brabant 0-3 (20/25, 14/25, 8/15)
9:00 T4 M KF 9-12 B Schwerte - MVC Molenbeersel 1-2 (21/25, 14/25, 15/9)
9:00  T5 J KF 5-8 A Sparvoc Lanaken - Volley Haasrode Leuven 1-2 (23/25, 25/22,

Dag 2

Dag 2,
de teams druppellen een na een binnen voor het ontbijt. Veel spelers en speelsters hebben nog kleine oogjes, maar dat zal snel verdwijnen eens de opwarming voor hun wedstrijd begint...
De eerste wedstrijden zijn om 9u, zowel in de stedelijke sporthal als in de Lotto Dome.
Laten we gaan voor een spannende sportieve dag met mooi volleybal !!

Wedstrijdschema zondag 28/12

Het was een mooie eerste dag, met veel sportieve hoogtepunten.

Iedereen is moe, maar tevreden over het verloop van het tornooi.

Nu nog even alles voorbereiden voor de tweede wedstrijddag van morgen, dan mogen de vele vrijwilligers ook even gaan rusten.

Morgen wordt het weer vroeg dag. Na het ontbijt in de Lotto Dome AgorA treden de eerste teams reeds aan om 9u. We wensen teams, begeleiders en vrijwilligers, alsook de vele supporters een welverdiende nachtrust toe...

Afspraak morgen 9u in de Lotto Dome en in de Stedelijke Sporthal...

Tot dan...

Rangschikking na de poulewedstrijden

Meisjes :

Reeks Meisjes-A   Reeks Meisjes-B   Reeks Meisjes-C  
Team Punten Team Punten Team Punten
Mendo Booischot 9 Lizards Lubbeek Leuven 8 Volley Haasrode Leuven 7
NOLIKO Maaseik 6 VOC Schriek 7 RTC Almelo 6
Volleybal Brabant 2 Stal Beverlo 3 DV Hasselt 3
MVC Molenbeersel 1 VC ODI Middelbeers 0 Schwerte 2

Jongens :

Uitslagen poulewedstrijden 17u30

Meisjes :

Uur Terrein Poule Wedstrijd     Uitslag   
17:30 T4 M-B Stal Beverlo - Odi Middelbeers 3-0 (25/14, 25/21, 15/9)
17:30 T5 M-C Volley Haasrode Leuven - RTC Almelo 3-0 (25/18, 25/20, 15/11)

Jongens :

Uitslagen poulewedstrijden 16u00

Meisjes :

Uur Terrein Poule Wedstrijd     Uitslag   
16:00 T3 M-A NOLIKO Maaseik - Volleybal Brabant 3-0 (25/21, 25/12, 15/6)
16:00 T4 M-B Stal Beverlo - VOC Schriek 0-3 (18/25, 15/25, 10/15)
16:00 T5 M-B Lizards Lubbeek Leuven - Odi Middelbeers 3-0 (25/10, 25/14, 15/2)
16:00 T6 M-C Schwerte - DV Hasselt 1-2 (20/25, 25/22, 13/15)

Jongens :

Uitslagen poulewedstrijden 14u30

Meisjes :

Uur Terrein Poule Wedstrijd     Uitslag   
14:30 T3 M-C Volley Haasrode Leuven - DV Hasselt 2-1 (17/25, 25/21, 15/9)
14:30 T4 M-A Mendo Booischot - MVC Molenbeersel 3-0 (25/15, 25/8, 15/6)
14:30 T5 M-B Lizards Lubbeek Leuven - VOC Schriek 2-1 (23/25, 25/13, 15/10)
14:30 T6 M-C Schwerte - RTC Almelo 0-3 (12/25, 19/25, 5/15)

Jongens :

Uitslagen poulewedstrijden 13u00

Meisjes :

Uur Terrein Poule Wedstrijd     Uitslag   
13:00 T5 M-A Mendo Booischot - Volleybal Brabant 3-0 (25/9, 25/9, 15/12)

Jongens :

Uitslagen poulewedstrijden 10u30

Meisjes :

Uur Terrein Poule Wedstrijd     Uitslag   
10:30 T1 M-B VOC Schriek - Odi Middelbeers 3-0 (25/13, 25/5, 15/12)
10:30 T2 M-C Schwerte - Volley Haasrode Leuven 1-2 (6/25, 25/17, 7/15)
10:30 T3 M-C DV Hasselt - RTC Almelo 0-3 (18/25, 12/25, 7/15)
10:30 T6 M-A NOLIKO Maaseik - MVC Molenbeersel 3-0 (25/18, 25/13, 15/10)

Jongens :

Uitslagen poulewedstrijden 9u00

De eerste resultaten zijn er :

Meisjes :

Uur Terrein Poule Wedstrijd     Uitslag   
9:00 T1 M-A NOLIKO Maaseik - MENDO Booischot 0-3 (17/25, 20/25, 11/15)
9:00 T2 M-A MVC Molenbeersel - VOLLEYBAL Brabant 1-2 (21/25, 24/26, 15/8)
9:00 T3 M-B Lizards Lubbeek Leuven - Stal Beverlo 3-0 (25/17, 25/18, 15/10)

Jongens :

Inhoud syndiceren

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments