STEENGOED Cup 2015, finale jongens wint Mendo (BEL) van Wvv (GER) met 3-1

Mendo Booischot (BEL) - Wvv Volleybal (GER) : 3-1 (18/25, 25/23, 25/18, 25/15)

Opstelling :

   Mendo Booischot (BEL) : 1 Kerstens, 2 Frans , 4 Willems, 5 Luyten, 6 Caems, 7 Duwaert, Libero 14 Dehert, 15 Heylen

      Invallers : 9 Van Bael

   Wvv Volleybal (GER) : 2 Janssen, 3 Lübke, 4 Ahr, 6 Schneider, 7 Kubo, 13 Wittkowski, Libero 12 Holstein

      Invallers : 9 Elshorst, 10 Slacanin, 1 Schlettert

Om 17u35 start in de LOTTO Dôme de finale tussen de jongens van Mendo Booischot uit België en de jongens van WVV Volleybal uit Duitsland. De finale start meer dan een uur trager als gevolg van de lange spannende finale tussen de meisjes. Wat zal deze finale ons opleveren ? Het center court in de LOTTO Dôme staat ook nu weer klaar in Liga opstelling om de finalisten het optimale kader te geven voor de STEENGOED Cup 2015 te strijden. De finale worden gespeeld naar 3 winnende sets.

Set 1, beide teams gelijk op maar dan slaat Wvv met enkele mooie opslagen een klein kloofje, 3-5. Dit wordt snel terug recht gezet. Wat ook snel duidelijk is, is dat de jongens een aardig stukje kunnen volleyen en in onze divisie reeksen zeker niet zouden misstaan. Wvv houdt de kloof eerst vast, Mendo maakt enkele fouten op rij, en bij 7-11 neemt Mendo de toevlucht tot de eerste TO. Een 4 puntenkloof vrij vroeg in de set, Mendo moet iets doen. Maar een degelijke snelle aanval van Kubo levert Wvv weer een punt op. Een leep tipballetje van Ahr brengt de stand naar 8-13, maar gevolgd door een opslag in het net. Een harde snelle aanvalspunt van Kestens voor Mendo gevolgd door een fout van Schneider en het is 12-15, het kloofje krimpt. Mendo maakt meer foutjes, en geeft Wvv zo een grotere voorsprong 14-19, na een slechte receptie neemt Mendo bij 14-20 de tweede TO. Het baat niet, Wvv is in deze fase duidelijk de sterkere, zowel verdedigend als aanvallend. Met een snelle combinatie van Wittkowski wordt het 16-23, Mendo neemt de opslag daarna terug. Bij 17-24 is het een eerste setbal voor Wvv, nog even afgeweerd door Mendo. Een tweede setbal is raak, door een bal buiten van Willems (Mendo). 18-25.

Set 2 komt Mendo eerst op een kleine voorsprong bij 3-1. Wvv vecht terug, en bij 4-3 is Ahr aan de opslag, het punt is voor Wvv, maar eerder door een misverstand bij Mendo, dan door sterk spel van Wvv. Bij 5-5 komt Caems in voor Van Bael bij Mendo. Puntje voor Wvv, en de wissel van daarnet wordt terug ongedaan gemaakt. Mendo begint weer foutjes te maken en geeft Wvv zo een kleine voorsprong, mede door een blok van Schneider. 5-8 en een TO voor Mendo. Door een netfout bij Wvv kan Mendo een puntje terug pakken, maar dan slaan ze de opslag zelf weer in het net. Twee kill-bloks van Frans en Luyten op een aanval van Schneider maakt er 8-9 van. Een aanval van Wittkowski op positie 3 brengt de score naar 9-12, Wvv bouwt de kloof met kleine stapjes uit. Beide teams moeten niet oder doen voor elkaar, vooral het beperken van de eigen fouten lijkt in deze fase de doorslag te geven. Zo komt Mendo weer gelijk, en zelfs voor 15-14. Bij 16-14 grijpt Wvv naar een TO. Ze komen terug tot 19-19, gaan dan gelijk op… 20-21 is voor Mendo het teken om een tweede TO te nemen. Een lange rally afgemaakt door Wittkowski brengt Wvv op 21-22 met de scoorder aan de opslag. Deze slaat de bal in het net, en weer gelijk. Een ace van Duwaert brengt Mendo voor op 23-22, afgeremd door een TO van Wvv, beide trainers hebben nu twee TO’s genomen. Bij 24-23 de eerste setbal voor Mendo, Kestens aan de opslag, en met de aanval buiten van Ahr is het 25-23 voor Mendo.

Set 3 begint met een harde aanval van Schneider maar weer direct gevolgd door een opslagmisser, 1-1. Ahr aan opslag, en drie punten op rij voor Wvv. De eigen foutenlast blijft het probleem voor beide teams, 3-5 zonder een zelf gemaakte punt, maar enkel door eigen fouten. Dan drie punten op rij voor Mendo met een kill-blok van Luyten brengt ze even voor met 6-5. Deze voorsprong behouden ze en met een ace van Frans bouwen ze deze zelfs uit naar 9-7. Bij 10-7 de eerste TO voor Wvv. Wvv slaat de bal uit en wisselt Lübke (uit) voor Slacanin (in). Een poeier van Kestens levert Mendo een 4-punten voorsprong op 12-8. Bij 15-11 wisselt Wvv Elshorst voor Janssen. Mendo wisselt daarna Caems (uit) voor Van Bael(in). Deze wissel wordt daarna bij 16-12 weer ongedaan gemaakt. Een mooi blok van Luyten maakt er zelfs 17-12 van. Wvv blijft vechten, met een TO bij 17-14 voor Mendo. Opslag buiten en slechte receptie van Slacanin geeft Mendo een 19-14 voorsprong, aangedikt met een punt op een snelle aanval van Luyten. 22-16 is de stand als Wvv naar een tweede TO grijpt, het zal tijd worden om de meubels in deze set nog te redden. Het eerste puntje pakt Wvv, en wisselt dan Kubo (uit) voor Schlettert (in) aan de opslag, deze is goed, maar Mendo scoort het punt 23-17. Met een opslagmisser van Wvv wordt het setbal bij 24-18 voor Mendo, een bal door Elshorst onderhands buiten geslagen levert Mendo de set op met 25-18.

Set 4 start Wvv met Elshorst in plaats van Janssen. Toch is het Mendo dat een vliegende start neemt. Bij 3-0 neemt Wvv al een TO, en lijken de kopjes daar een beetje naar beneden te gaan. De coach spreekt zijn mannen duidelijke taal toe, en Ahr scoort het volgende punt voor Wvv, gevolgd door een aanval op een slechte receptie van Mendo. Ahr heeft niet alleen een sterke aanval, maar ook een moeilijke opslag, wat Wvv terug brengt tot 4-4. Vier fouten op rij en Mendo staat 4 punten los. Bij 9-4 komt Slacanin er in voor Lübke, het brengt niets op, Mendo loopt verder weg. Bij WVV sputtert de motor, zowel receptioneel als aanvallend. Wittkowski kan nog eens scoren, en bij 12-8 neemt Mendo een TO om het een en ander bij te sturen in het team, dat op zich wel goed draait. Het puntje is echter voor Wvv. De kloof wordt kleiner, 13-10 met Wittkowski aan de opslag, maar die laat daarna een tipbal op de grond vallen. 16-11 is het als Schneider na een mindere pas in het net vliegt bij de aanval. Wvv neemt dan ook de tweede TO. Deze set moet gewonnen, of het is over en out voor Wvv. Een slechte receptie van livero Holstein op een opslag van Kestens van Mendo, 18-11. 7 punten, een serieuze kloof om te overbruggen. Door het sterke blok van Mendo raakt Wvv niet, gevolgd door een bal buiten, 21-13. En dan lijkt bij Wvv niet veel meer te lukken, aanval in het net. Maar de volgende lukt. Bij 24-15 is het matchbal voor Mendo met Frans aan de opslag. Een slechte receptie van Wvv gevolgd door een aanval van Willems levert Mendo de titel op. 25/15.

Een dubbelslag voor Mendo, de titel zowel bij de jongens als bij de meisjes. Het was zeker niet eenvoudig, in beide wedstrijden moest er door de ploegen hard gewerkt worden. Wvv Volleybal (GER) was zowel bij de jongens als bij de meisjes een sterke tegenstander, maar Mendo Booischot (BEL) neemt de overwinning mee naar huis.

Proficiat !!

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments