Nieuws

Korte metten of Maaseikse metten?

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Bij zijn laatste drie triomfen stormde Roeselare in de play-offs telkens met groot machtsvertoon naar de landstitel. De Knackies maakten telkens korte metten met hun tegenstander, of die nu GREENYARD Maaseik heette of Decospan Menen.

Dit jaar is er geen sprake van korte metten. Na onze 3-1-thuiszege van vorige donderdag hoopten sommige fans stiekem dan onze rode garde de rollen zou kunnen omkeren en zelf eens korte metten zou maken met de West-Vlamingen.

Maar het werd dus opnieuw 3-1 voor de thuisploeg en zo hoort het ook in play-offs. Spanning moet er zijn. En spanning zal er zijn.

Het valt inderdaad op hoeveel van de beslissende wedstrijden in deze fase van de competitie uitmonden in een thriller, met setstanden als 31-29 (donderdag in Maaseik) of 27-29 (zaterdag in Roeselare).

Roeselare zette al de toon in de LOTTO Champion play-off, met liefst vier 3-2-zeges. Wij deden hen dat na in Waremme, vooraleer we in Menen met een tiebreak onze polepositie afdwongen.

Vul het spreekwoord aan: “Eén zwaluw….”

<p>Foto Marc Mercelis</p>

We hoorden het vorige week in een radioquiz. Wanhopig probeerden de kandidaten er een vervolg aan te breien: “Eén zwaluw beter in de hand dan tien in de lucht.” Of “Eén zwaluw in de hand is beter dan in de lucht tien zwaluwen.”

Vijf, zes bellers raakten hopeloos verstrikt in combinaties van die zin.

Als doorgewinterde volleybalfreaks weten wij wel beter. “Eén zwaluw maakt de lente niet”, zo luidt het spreekwoord echt.

Dat zal Knack Roeselare nu ook wel denken na deze LOTTO Champions play-off. Met liefst zeven punten voorsprong (en vier zeges meer dan de concurrentie) torende de regerende landskampioen een eind boven de concurrentie uit in de reguliere competitie.

Het bleek een zwaluw, maar het was nog geen lente.

Dat is het nu wel, en na een heftige strijd in Menen greep GREENYARD Maaseik op zijn beurt die zwaluw vast in de vorm van de leidersplaats na de LOTTO Champions play-off.

Rasecht Maaseiks talent op komst: Tijmen BUS

<p>Foto @ CEV</p>

Het goede nieuws blijft maar aangerold komen bij GREENYARD Maaseik. Naast de positieve resultaten in de LOTTO Champions play-off dient de ene nieuwkomer na de andere zich aan.

We zijn uiterst verheugd te kunnen melden dat Tijmen BUS volgend seizoen deel zal uitmaken van onze A-ploeg. Tijmen is 17 jaar jong (°16 december 2006), 2m01 groot en een rasechte Maaseikenaar, meer bepaald uit Wurfeld.

“Ik ben met volleybal begonnen op mijn vijfde”, zo stelt hij zichzelf voor. “Bij Maaseik natuurlijk. Ik kom uit een volleybalgezin: mijn vader Marcel speelde onder meer bij TIS Genk en Munsterbilzen, mijn moeder Ruth Doumen heeft o.a. ook lang competitie gespeeld bij NOLIKO Maaseik.”

“Uit mijn jeugdjaren herinner ik me trainers als Jan Telen, Veerle Jacobs, Toon Janssen, Stefan Versteegen en -heel kort- Tim Rutten. Ik heb in de jeugd ook de Beker van Limburg gewonnen.”

Tijmen liep school op Mosa-RT en volgde hier 2 jaar de Topvolley Academy. Hij is nu de eerste leerling die een overeenkomst tekent bij een professionele volleybalclub, namelijk VC GREENYARD Maaseik.

Over de grenzen heen, R.I.P. Frans Verhaeghe

Met droefheid nemen we afscheid van een ware pijler onder de vrijwilligers van Knack Roeselare.

Frans Verhaeghe stond bekend als een warme persoonlijkheid, geliefd door iedereen die ook maar iets te maken had met het Belgische volleybal. Altijd bereid om te helpen, waar en wanneer dan ook, zal zijn vriendelijkheid altijd in onze herinneringen voortleven.

Frans, moge je rust vinden, en enorm bedankt voor alles wat je hebt betekend!

Oprechte deelneming vanwege het bestuur, speler, vrijwilligers en sympathisanten van VC GREENYARD Maaseik.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
Inhoud syndiceren

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be