Nieuws

Zaterdag naar Haasrode-Leuven: last but – definitely – not least!

<p>Foto ZUPP</p>

De Europese kwalificatie is een feit, en de uitwedstrijd in de achtste finales van de CEV-cup staat nog déze maand gepland. Daarover later meer.

Onze spelers snakken naar een dagje rust, maar vóór ze heel even mogen bekomen van negen wedstrijden in vier weken, wacht nog een moeilijke, zware, gevaarlijke laatste opdracht in Haasrode-Leuven. Géén piece of cake, wél een pièce de résistance.

Coach Kris Eyckmans van Haasrode-Leuven kon al zijn kernspelers van vorig seizoen bijeenhouden, en nu die allemaal fit en speelklaar zijn, is dat zonder meer een heel ‘dikke’ ploeg met een mooie en energieke mix van vrij jong tot heel jong talent, ingetoomd en bijgestuurd door het o zo ervaren skippersduo Tuerlinckx-Valkiers. Dit Haasrode-Leuven ambieert – terecht – top-4 en ja hoor: het staat daar voorlopig al gepositioneerd, vlak achter ons.

Return tegen Mladost Zagreb: opgelet voor seriekillers!

Met de 0-3 op zak uit de heenwedstrijd, lijkt de return tegen Mladost ZAGREB van nu woensdag niet veel meer dan een verplicht nummer voor GREENYARD Maaseik. Kwalificatie voor de achtste finales van de CEV-cup lijkt een formaliteit.

Niets is minder waar: ons wedervaren tegen Waremme afgelopen zaterdag was een goede les.

De tijd is immers voorbij dat een bonus van vier punten halfweg de set een garantie bood op winst in diezelfde set. Waremme toonde het zaterdag door ons in set vier een comfortabele 20-16-voorsprong af te snoepen.

Welnu, in Zagreb overkwam onze jongens iets gelijkaardigs. In de tweede set hadden ze tegen Mladost riant de bovenhand genomen: 9-24. En plots gebeurde het onwezenlijke. Zeven punten op rij scoorden de Kroaten, die zich even ontpopten tot ‘seriekillers’.  

Het komt er dus op aan om woensdag zulk thriller-scenario te voorkomen. Of om zelf in de rol van seriekiller te kruipen.

GREENYARD Maaseik heeft genoeg aan twee gewonnen sets om door te stoten naar de volgende ronde, maar wij rekenen erop dat ‘Captain Cox’ en zijn maats hun reeksje doortrekken tot ze drie sets op zak hebben.

Europese kwalificatie is een must!

<p>Foto Marc Mercelis</p>

In de voorbije week had Waremme weliswaar géén Europese wedstrijd gespeeld, maar voor het overige zag hún kalender er de voorbije maand even druk uit als de onze. De snelle opeenvolging van wedstrijden geldt m.a.w. voor allebei en is dus slechts een half excuus. De WaWa’s (waar coach Servotte ál zijn 12 spelers in de strijd gooide) bleken vooral een stuk gretiger te blijven, tot het einde. Hoe verklaar je anders dat zo’n tamme 4e set, die vanaf 11-7 tot 20-16 met een vrij constante comfortabele voorsprong van 4 punten in de richting van matchbal lijkt te kabbelen, zomaar uit handen gegeven wordt, ondanks het uitvallen van Pierre Perin (broer van Martin, 18 jaar, WaWa-topscorer in die 4e set)?

Opgepast voor Waremme!

<p>Foto ZUPP</p>

Vorige zaterdag rekende ons team af met Lindemans Aalst, met als direct gevolg dat we nog twee topwedstrijden extra bijschrijven in een reeds goedgevulde agenda: in december knokken we op zaterdag 3 (uit) en zaterdag 17 december (thuis) met Knack Roeselare voor het felbegeerde ticket voor de finale van de Beker van België!

Een druk-druk-druk programma? Tja, dát is de prijs die je betaalt voor de jacht op trofeeën! Trouwens, áls we Mladost Zagreb komende woensdag thuis kunnen uitschakelen, komen daar op zeer korte termijn nóg twee wedstrijden bij. In dat geval heeft ons team in de 8 weken vanaf zaterdag 22 oktober (Achel) tot zaterdag 17 december (Roeselare) 15 officiële wedstrijden af te werken. Enkel in de laatste week van november kan er even bijgetankt worden …

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
Inhoud syndiceren

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments