Mendo Booischot winnaar STEENGOED Cup meisjes 2016 !

Finale STEENGOED Cup Meisjes :

Mendo Booischot - Volley Haasrode-Leuven   3-2 (16-25, 20-25, 25-23, 25-17, 15-13)

Set 1:

De eerste set van de wedstrijd begon zeer evenwichtig. Mendo Booischot en Volley Haasrode-Leuven waren zeer aan elkaar gewaagd, via 3-3 naar 6-6. Maar na een goeie servicereeks van Van De Wiele konden de Leuvenaars als eerste een kloofje maken, 6-9. Booischot vocht terug tot 9-10 na een knappe ace van Tine Nuyts. Haasrode-Leuven bleef echter aan zet en na een knappe verdediging van libero Oostvogels stonden ze terug 3 punten voor, 11-14. Nadat Haasrode-Leuven ook het volgende punt pakte greep de coach van Booischot in met zijn eerste time-out. Tevergeefs zo bleek want Leuven bleef maar scoren, 11-17. Bij 12-19 greep de coach van Booischot ook naar zijn tweede time-out, maar weer zonder succes. De Leuvense trein stormde verder naar setwinst met onder andere een kill block van Wellens en een ace van kapitein Vanderwege was het eerste setpunt een feit, 15-24. Booischot spartelde nog één puntje tegen maar meer had het niet te bieden. 16-25 en 0-1 in het voordeel van Volley Haasrode-Leuven.

Set 2:

Volley Haasrode-Leuven leek door te gaan op haar elan van de eerste set. Kapitein Vanderwegen nam haar team mee op sleeptouw en het stond al snel 0-3. Booischot wilde niet dezelfde fout maken als in de eerste set en sloot al snel weer aan bij 4-5. Beide ploegen speelden op eenzelfde niveau en bij 7-8 besloot de coach van Haasrode-Leuven om in te grijpen met een time-out. Met succes zo bleek want de Leuvenaars kwamen terug in hun spel en na enkele punten stond er terug een kloof op de scoreborden: 9-12 en later zelfs 11-15. De coach van Booischot bleef niet bij de pakken zitten en greep bij 11-16 naar zijn eerste time-out. Dit had echter geen effect want met een sterke Clara Wellens aan de service denderde Volley Haasrode-Leuven ook door de tweede set, 12-20. Wellens had er duidelijk zin in want met een knappe ace bracht ze haar team bij 12-23 tot op twee punten van setwinst. Booischot gaf zich echter nog niet gewonnen. Na een ace van Minten greep de coach van Haasrode-Leuven naar zijn tweede time-out bij 15-23. Minten had duidelijk een voorbeeld genomen aan haar voorganger aan de andere kant van het net want ze bleef serveren tot 19-24. Setpunt voor Volley Haasrode-Leuven en bij de tweede keer was het raak, 20-25.

Set 3:

Als Booischot nog een kans wil maken op de felbegeerde titel op de STEENGOED Cup 2016 moet het in set 3 in actie schieten. Maar dit bleek niet het geval. De Leuvense trein die door set 1 en set 2 denderde, bleef maar door gaan via 2-3 en 3-6. Bij 3-7 zag de coach van Booischot de bui al hangen en greep hij naar zijn eerste time-out. Dit keer wel met effect want zijn team knokte zich via 5-8 terug dichterbij. Na een listig tweedehands balletje van spelverdeelster Borrie stond het 7-9. Met diezelfde Borrie aan het opslagkanon kwam Booischot terug op gelijke hoogte en zelfs op voorsprong bij 11-10. De motor van de Antwerpenaren was in gang geschoten en Haasrode-Leuven wist niet meer waar ze het hadden. Bij 15-11 greep de coach van de Leuvenaars dan ook in met een time-out en een wissel: Timmermans voor Vandezande. De ingreep van de coach bleek te werken want met Wellens aan de service kwamen de Brabanders terug op gelijke hoogte bij 16-16. Na een knappe ace van Van Calster zat Booischot duidelijk in de beste papieren bij 21-18. Spektakel in de LOTTO Dôme want na enkele lange punten kwam Haasrode-Leuven nog terug opdraven, maar Booischot bleef er het beste voor staan bij 23-21. Nadat de Brabanders nog terugkwamen tot op 23-23 was het eerste setpunt toch voor Booischot. Dit setpunt werd meteen benut en met een 25-23 eindstand was de derde set op zijn einde.

Set 4:

Set 4 begon terug zeer gelijkopgaand, over 2-2 naar 7-7. De coach van Haasrode-Leuven vond het maar niets dat de ploegen zo aan elkaar gewaagd waren en greep bij 8-7 naar zijn eerste time-out. De set kabbelde echter rustig verder met een 11-11 tot gevolg. Tine Nuyts kon voor Booischot en voor het eerst een kloof op het scorebord laten verschijnen met enkele knappe sprongopslagen: 15-11. Nadat Eline Vanderwegen aan de andere kant van het veld ook enkele zware opslagen uithaalde greep de coach van Booischot bij 15-14 naar een time-out. Met succes zo bleek want zijn team greep terug de voorsprong na een snoeiharde aanval van Serré: 18-14. Met Frauke Minten aan de service was Volley Haasrode-Leuven helemaal het noorden kwijt en stond er 22-14 te lezen op de scoreborden. De Leuvense coach greep nog in met een wissel: Deschoenmaekers voor Wellens. Haasrode Leuven knokte nog terug maar bij 24-16 was het eerste setpunt een feit voor Booischot. De Brabanders sputterden nog even tegen maar bij de tweede poging was het raak voor Booischot. Set 4 gaat naar Booischot met 25-17. Een tie-break moet beslissen over de winnaar van de STEENGOED Cup 2016.

Set 5:

Een zeer spannende meisjesfinale in de STEENGOED Cup 2016 dus. Mendo Booischot en Volley Haasrode-Leuven zouden pas in een tie-break beslissen wie op het hoogste schavotje van het podium mocht klauteren tijdens de prijsuitreiking. Set 5 ging zeer afwisselend van start met scores als 0-1, 2-1 en 2-3 tot gevolg. Haasrode-Leuven liep daarna als eerste een beetje uit op haar tegenstaner bij 2-5, time-out voor Booischot. De ingreep van de coach bleek zeer nuttig want bij 5-5 kwamen ze terug gelijk met de Brabanders. De ploegen wisselden van kant bij 8-6, Booischot had het mentale voordeel. Haasrode-Leuven was echter niet aangedaan door deze achterstand en kwam bij 9-9 terug op gelijke hoogte. Nadat Booischot terug op voorsprong kwam bij 11-9, greep de coach van Haasrode-Leuven in met een wissel: Vandezande voor Timmermans. Spelverdeelster Vandezande kwam vastberaden in en met een listig tweedehands balletje trok het haar team terug gelijk met Booischot: 11-11. Een spannend slot van de tie-break was in de maak. Over 12-12 en 13-13 naar het eerste matchpunt in het voordeel van Booischot: 14-13. De coach van Haasrode-Leuven greep nog in met een time-out maar zonder succes. Na een geweldige rally kroont Mendo Booischot zich tot winnaar van de STEENGOED Cup 2016.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments