STEENGOED Cup 2017: Volley Haasrode-Leuven wint herenfinale van Amigos van Pelt Zoersel

Amigos van Pelt Zoersel - Volley Haasrode-Leuven 

0-3 (9/25, 20/25, 11/25)

Set 1:

Leven begint sterk en neemt snel een kleine voorsprong, 1/3. Een aanval door het midden van Zoersel beland in het net, maar de daaropvolgende aanval in eerste tempo levert Zoersel wel een puntje op, 2/4. Leuven stoomt door neer 2/6, en Ilian Sterckx aan de opslag. Aanval Zoersel buiten kill-block Leuven en moker van Serge Bou Serhal resulteert in 3/9 voor Leuven. 3/11, Zoersel grijpt in met een time-out. Toch gaat het volgende puntje naar Leuven via het Zoerselse blok. Pas bij 4/14 slaagt Zoersel er in om de opslag terug te halen. Dat is maar voor even, Serge scoort diagonaal, 4/16. Kill blok van Lukas Paridaens en Rick Schoensetters dwingt Zoersel tot een tweede time-out bij 5/18. Dubbele wissel voor Zoersel bij 6/21, Warre van der Maat en Tim de Roeck komen in. Even later wordt de dubbele wissel ongedaan gemaakt, direct gevolgd door een dubbele wissel van Leuven, Lukas Paridaens en Hugo van Nuffel komen in. Leuven lijkt niet te stoppen, ondanks dat Zoersel hier en daar een puntje sprokkelt, heeft Leuven bij 8/24 een eerste setpunt. Zoersel kan de setwinst van Leuven nog een puntje uitstellen, maar 9/25 zijn de duidelijke cijfers van de eerste set.

Set 2:

Beide teams gaan gelijk van start in de tweede set. Zoersel speelt een moeilijke opslag eenvoudig over, en deze valt midden tussen 4 Leuvense spelers, 3/3. Beide teams maken afwisselend mooie punten en simpele fouten, de spanning hangt in de lucht, en dat is bij de reacties langs de lijn te merken, 6/7. Leuven heeft in deze tweede set ook de overhand te pakken. Bij 8/14 moet coach Stijn van Looveren van Zoersel ingrijpen met een time-out. Leuven scoort de eerstvolgende punt, maar slaat dan een opslag buiten, 9/15. Een moker van Ilian Sterckx zet dat snel weer recht. Wissel bij Zoersel, Warre van der Maat komt in, 9/18. De jongens van Zoersel vechten door en met Jens van Hooghten aan de opslag worden er drie punten gescoord, 12/18. 13/20, Zoersel brengt Tim de Roeck in, en Leuven kiest voor Nils Wellens en Elias de Wettinck. Leven heeft dan ook nog het geluk dat een opslag van Rick Schoensetters via de netrand recht naar beneden valt, en dwingt Zoersel bij 15/22 tot een tweede time-out. Netfout van Leuven, punt van Tijl van Loveren (Zoersel) brengt de punten naar 17/22, en Jens van Hoogten komt terug in voor Zoersel. Eerste setbal is voor Leuven na een misverstand in de verdediging van Zoersel, 19/24, bij Leuven komt Lukas Paridaens in voor de opslag. Eerste setbal door Zoersel afgewend door een bal die via het Leuvense blok buiten gaat. Ilian Sterckx haalt de set binnen door een mooie aanval. 20/25.

Set 3:

Zoersel geeft niet op, dat is duidelijk. Waar het verschil in set 1 zeer groot was, kwamen ze in set twee al een heel stuk dichter. De derde set gaan de teams weer gelijk van start. Na 3/3 duwt Leuven echter even op het gas, en staat het snel 4/8, met Nils Wellens aan de opslag. Een mindere receptie van Zoersel, 4/9 en time-out voor Zoersel. Blok van Anton van Grinsven levert Zoersel weer een punt op, gevolgd door een afzwaaier van de Leuvense aanval, 6/9. Enkele foutjes bij Zoersel en de kloof is weer een stuk groter geworden, 7/14. Zoersel lijkt geen vuist te kunnen maken, en Leuven blaakt van het zelfvertrouwen in deze fase. Een moker van Ilian brengt Leuven op 9/16. De tweede time-out bij Zoersel wordt genomen bij 9/17. Coach Stijn spreekt probeert zijn jongens nog een hart onder de riem te steken. Toch gaat Leuven met de punten lopen, en brengt deze bij 9/18 Elias de Wettinck weer in. Ook Hugo van Nuffel mag het team versterken. Twee aces van Lukas Paridaens brengt Leuven op 3 punten van de Cup, Robbe Dewit komt bij Leuven in. Eerste wedstrijdbal na een moker van Elias, waarna de drie eerdere wissels bij Leuven ongedaan worden gemaakt, 10/24. Een punt kan Zoersel nog terug nemen, maar Leuven wint de STEENGOED Cup 2017, 11/25.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be