STEENGOED Cup editie 2018, een mooi hoofdstuk in het grote STEENGOED Cup boek...

STEENGOED Cup 2018 is alweer geschiedenis. Maar een mooi stukje geschiedenis, geschreven in het grote STEENGOED Cup boek. Iedereen heeft het verhaal mee gemaakt gedurende de twee tornooi dagen, en zelfs al een hele tijd daarvoor.

De spelers van de 17 ploegen samen met hun trainers en begeleiders hadden een hele mooie hoofdrol. In de aanloop naar het tornooi hebben zij zich als teams voorbereid. Onder leiding van de trainers de technieken verfijnd, tactieken aangeleerd, en beter op elkaar ingespeeld geraakt. Tijdens het tornooi duidelijk het beste van zichzelf gegeven. Maar ook plezier gemaakt, binnen het team en met anderen… En op dag twee zat de sfeer er ook goed in onder de vermoeide spelers… Als je ’s morgens om half acht een bende zingend door de gangen van de STEENGOED Arena hoort lopen, dan kan het bijna niet anders of ze zijn klaar om met plezier te presteren.

Gedurende de twee dagen hebben we veel mooie wedstrijden gezien. Ploegen hebben gestreden, en het ging er soms hard aan toe, met mooie lange rally’s, geweldige punten, maar steeds met sportiviteit hoog in het vaandel. De vier finalisten mochten ook proeven van de STEENGOED Arena omgebouwd naar de volledige Volley League en Champions League opstelling, wat een ervaring. Uiteindelijk heb je op dit tornooi slechts twee winnaars van de finales, maar iedereen die deelgenomen heeft is een beetje winnaar. Deelnemen aan dit tornooi versterkt de team-spirit, maar is ook goed voor de ervaring omdat je eens tegen andere teams kunt spelen. Wat ook opgevallen is dat er tussen de spelers onderling leuke contacten gelegd zijn, that’s the spirit !!

Buiten de hoofdrolspelers heb je een hele schare aan ondersteunende rollen. Veel vrijwilligers, clubleden en onze vaste crew hebben zich de twee tornooi dagen en in de aanloop er naar toe ingezet om te zorgen dat alles op rolletjes liep. Langs deze weg iedereen, die een handje toe stak, heel erg bedankt voor jullie inzet en hulp.

STEENGOED Projecten met CEO Frank Liebens ondersteunt deze organisatie al 6 jaar, en gaat zeker nog enkele jaren samen met ons verder. Samen met de organisatie willen zij werken aan de verdere ontwikkeling van de Jeugd in deze mooie sport.

En dan heb je nog de eindredactie. Deze is al jaren in de vakkundige handen van Stef Stryckers, onze tornooi-directeur. Onder zijn leiding en met de hulp van een kernteam en de eerder vernoemde medewerkers werd dit tornooi weer een top evenement... Stef, bedankt voor de enorme inzet en de gedrevenheid.

En al nemen we nu allen enkele dagen rust na het tornooi, worden de eerste stappen reeds gezet in voorbereiding naar de 2019 editie.

Langs deze weg dan ook vanwege het team van de STEENGOED Cup en VC GREENYARD Maaseik een fijn uiteinde gewenst en een voorspoedig, gezond en sportief 2019.

Wij hopen jullie allen terug te mogen ontmoeten op de STEENGOED Cup 2019!!!
(noteer alvast in de agenda)

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be