Wedstrijdverslag

GREENYARD Maaseik pakt belangrijke punten tegen Menen

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Zaterdag 16 maart ’24 om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen 3-0 (25-16 25-20 25-23) - scouting

Dat het vandaag menens was, werd al snel duidelijk toen op het eerste punt al een challenge werd geroepen. Puntje rechtgezet voor GREENYARD Maaseik.

GREENYARD Maaseik maakte blokkerend een goede beurt en nam het voortouw in de wedstrijd.

Hanzic acete naar 12-9. Meteen daarna deed Cox er met een geniepig tipballetje een punt bovenop.

Hanzic stond sterk in de aanvalspositie en scoorde naar 19-14. Bij 20-15 zag het er al rooskleurig uit voor de thuisploeg.

Met twee aces op rij, duwde Cox door richting wedstrijdwinst. GREENYARD Maaseik haalde vervolgens de eerste set binnen met duidelijke 25-16-cijers.

GREENYARD Maaseik kon zich in de tweede set niet meteen losrukken van de bezoekers. Elk puntje verschil werd snel weer weggewerkt door Decospan. Bij 19-16 had Maaseik dan toch eindelijk een beetje ruimte gecreëerd. Bartos maakte er met een ace een voordeel van 5 punten van: 21-16.

Carnaval in Maaseik, 3 punten in Leuven

Zondag 10 maart ’24 om 18u00 Haasrode Leuven - VC GREENYARD Maaseik 1-3 (25-19 21-25 23-25 18-25) - scouting

In de wedstrijd tegen VH Leuven kreeg GREENYARD Maaseik meteen al een achterstand te verwerken. De Limburgers maakten wel weer gelijk bij 9-9, 11-11 en even later opnieuw bij 14-14. VHL bleef vervolgens telkens 2 stappen voor op Maaseik. Een extra tegenslag voor GREENYARD Maaseik wanneer een rode kaart werd getrokken voor Cox en bijgevolg de kloof nog werd verbreed naar 21-17. De aanval van Hanžić werd afgeblokt en de eerste set ging bijgevolg naar de thuisploeg met 25-19.

Net niet in Roeselare

<p>Foto Bart Vandenbroucke</p>

Woensdag 6 maart ’24 om 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik 3-2 (22-25 27-25 25-18 22-25 15-11) - scouting

Set één in de wedstrijd Knack Roeselare - GREENYARD Maaseik kenmerkte zich door moedig volleybal aan beide zijden van het net en scores in evenwicht. Met een plaatsbal bracht Hanzic de score op 6- 7. Cox met een ingehouden ace: 8- 10.

Knack liet Maaseik niet verder uitlopen en maakte weer gelijk bij 10-10. Bij 12-14 kon Greenyard zich toch weer losrukken. Tot 19-19 hield Maaseik het voordeel vast. Maar daar was opnieuw de gelijkmaker van Roeselare: 19-19. Maaseik kreeg twee setballen. Kapitein Cox maakte deze eerste set af met 22-25.

In set 2 nam Maaseik een goede start, maar werd ook al snel weer voorbijgestoken door de thuisploeg. Bij 9-9 kwamen de Limburgers terug langszij.

GREENYARD Maaseik pakt volle buit in eerste wedstrijd van de play-offs

Zaterdag 2 maart ’24 om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Waremme Volley 3-0 (30-28 25-20 25-21) - scouting

GREENYARD Maaseik stond goed in het blok en kon zo meteen al enkele punten scoren. Na tien speelminuten had het team van Cox al een mooie voorsprong opgebouwd: 10-5. Waremme bleef achterop hinkelen, maar kon even later terugkomen tot op twee punten bij 18-16. Met een knappe ace in de achterhoek, maakte Cox er opnieuw een verschil van 4 punten van: 20-16.

Maaseik liet drie setballen schieten. Waremme duwde op de gas en 24-24 verscheen op het scorebord. Met daaropvolgend vier keer een stand in evenwicht, was het toch de thuisploeg die de set binnenhaalde met 30-28.

In de tweede set kwam Maaseik opnieuw op voorsprong. Met een aanval door het midden bracht Bartos de score op 7-2. Vervolgens speelde GREENYARD Maaseik verder in een comfortabele positie. Waremme kon weinig weerstand bieden en laste een time-out in bij 20-12.

GREENYARD Maaseik met winst naar P2 in de play-offs

Zaterdag 24 februari ’24 om 20u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik 0-3 (22-25 19-25 23-25) - scouting

Goed serveerwerk van Menen zorgde al snel voor 3 punten voorsprong op GREENYARD Maaseik. Maar Maaseik liet dit niet zomaar gebeuren en maakte 13-13 gelijk. De eerste set kende verder een gelijk opgaand verloop via 17-17 naar 19-19, met powervolleybal aan beide zijden van het net. Adam Bartos met een mooi geplaatste opslag en 20-22 op de bordjes. Coach Depestele probeerde het spel van GREENYARD Maaseik te breken met een tweede time-out. Bij 21-24 zag Maaseik een eerste kans op setwinst. Die setwinst kwam er kort nadien bij 22-25.

Winst voor Martin!

Zaterdag 17 februari ’24 om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare 3-1 (19-25 25-23 25-12 25-20) - scouting

De 0-4 stond al op de bordjes toen Bartos het eerste punt voor Greenyard Maaseik kon scoren. Maaseik kreeg wat punten te slikken, maar kon het verschil wel beknotten. Bij 10-15 moest de thuisploeg wel dringend een tandje bijsteken. Misschien kon de wissel Bartos – Iribarne het spel een nieuwe draai geven. Maar team Roeselare had de set goed onder controle. Een ace van Vanker bracht de score op 16-22. Maaseik probeerde nog, maar geraakte niet verder dan 19-25.

CEV-Exit; GREENYARD Maaseik richt focus op LOTTO Volley League!

Woensdag 7 februari ’24 om 18u00 Fenerbahçe PRL ISTANBUL (TUR) - VC GREENYARD Maaseik 3-0 (25-20 25-20 25-15) - scouting

De Europese campagne van GREENYARD Maaseik zit erop. Zoals te vrezen viel, kon onze rode garde ook in Istanboel geen vuist maken tegen het rijke Fenerbahçe. Dat zou overigens een wonder geweest zijn, want de Turken zijn in hun eigen hal dit seizoen nog altijd ongeslagen. In de Burhan Felek Salon werd het net als in de heenmatch een droge driesetter. Vanaf nu moet de focus van ons team volop naar de competitie. De eerstvolgende opdracht daarin is een thuiswedstrijd tegen… aartsrivaal Roeselare op 17 februari.

Set 1: Coach Fulvio Bertini koos voor Hanzic als libero in de plaats van Martin Perin, maar het was Adam Bartos die de debatten opende met een ace via de netrand. Dat inspireerde GREENYARD Maaseik tot een uitstekende start. Om beurten werkten Iribarne, Bartos en Cox prima aanvallen af, Fornes voegde daar een killblock aan toe: 8-12.

Fenerbahçe te sterk voor GREENYARD Maaseik in CEV Cup

<p>Foto Ricco Everts</p>

Woensdag 31 januari ’24 om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Fenerbachçe PRL ISTANBUL (TUR) 0-3 (22-25 33-35 16-25) - scouting

Alleen een stuntzege volgende week in Istanboel kan nog een verlengstuk breien aan onze Europese campagne van dit jaar. In de thuismatch van de kwartfinales voor de CEV-cup tegen Fenerbahçe slikte GREENYARD Maaseik een overdreven 0-3 in de eigen STEENGOED Arena. Vooral in set twee vergaten we, ondanks 7 setballen, ons sterk weerwerk tegen de Turkse nummer twee om te zetten in een 1-1 tussenstand.

Set 1: Met de steun van zo’n 150 fanatieke Turkse fans nam Fenerbahçe een furieuze start. Tot 6-6 hielden we gelijke tred, vooral dankzij de scores van Polak door het midden. Maar dan trokken de geel-blauwen door, met middenblokker Savas en de Serviër Luburic als boosdoeners: 10-15.

Een veeg uit de ajuinenpan

<p>Foto Jos Franssen</p>

Zaterdag 27 januari ’24 om 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik 3-1 (25-14 20-25 25-14 27-25) - scouting

Een moeilijke start voor GREENYARD Maaseik in de wedstrijd in Aalst. Cox met aanval diagonaal: 4-2. Zijn daaropvolgende opslag werd helaas gevangen door het net. Maaseik kwam dus al vrij vroeg flink op achterstand. Tijd voor een time-out bij 7-2. Halverwege de set keek Maaseik al aan tegen een achterstand van 7 punten: 12-5. Wissel bij 16-7: lribarne in - Hanžić uit. Maar het voordeel van de thuisploeg bleef enkel groeien. Setwinst voor Lindemans met 25-14.

In Limburg staat GREENYARD Maaseik bovenaan

Woensdag 24 januari ’24 om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Tectum Achel 3-0 (25-15 25-20 25-20) - scouting

Tectum Achel mocht even spel spelen van de thuisploeg, tot 7-9. Daarna nam GREENYARD Maaseik het heft weer in handen. Een voorsprong van 5 punten bij 15-10 en Maaseik zat er warmpjes bij. Jolan en co konden voordeel vasthouden tot einde van de set. Net voor setpunt dropte Cox nog een ace aan de overzijde. Het eerste setpunt was meteen het juiste bij 25-15.

In de tweede set verscheen 5-5 op het scorebord, even later gevolgd door 9-9. GREENYARD Maaseik kon de score vervolgens vlot ombuigen naar een comfortabele 15-11. Hanžič met een scherpe aanval en 20-15 op de bordjes. Richting seteinde kon Achel nog 3 punten scoren. Het setpunt verdween uiteindelijk bij Tectum Achel in de brievenbus: 25-20.