Tot zondag in de STEENGOED Arena…

Donderdag 25 april ’24 om 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik 2-3 (25-19 1-25 26-24 16-25 8-18 - scouting

Knack Roeselare nam een vliegende start. De thuisploeg sloeg al snel een kloof: 7-3.
Bartos had kans op de gelijkmaker - 8-8 - maar de opslag viel buiten de lijnen.
Roeselare werkte weer naar een kloof van vijf punten toe: 15-10. Maaseik kon onvoldoende antwoorden vinden om het puntenverschil weg te werken. Set 1 ging bijgevolg naar Roeselare met 25-19.

In set twee was het GREENYARD Maaseik dat een goede start nam en vlotjes scoorde naar 2-5.
Bartos ging in de aanval om er later 5-10 van te maken. Met een goed gekozen aanval door het midden zorgde Hanžić voor 11-14. En kort nadien met dezelfde tactiek maakte hij er met diezelfde ingreep 12-17 van.
Cox scoorde via het blok naar 17-22. Hanžić sloot aan met een ace: 17-23. Maaseik kon de voordeelpositie vasthouden tot het einde van de set en maakte de set uit met 19-25.

Set drie startte met een spel van haasje-over. Roeselare kon even uitlopen, maar Cox maakte weer gelijk bij 7-7.
Knack trok een sprintje en kwam 11-7 voor. Het blok met Polak voorkwam een succesvolle aanval van Roeselare: 11-9. Hanžić acete naar 13-12. Bij 13-13 hingen de bordjes weer gelijk. De Knack kon vervolgens drie punten op rij scoren, wat voldoende was voor Bertini om een time-out in te lassen bij 16-13. De spelonderbreking had weinig invloed op de West-Vlamingen die bouwden aan een kloof: 18-14.
GREENYARD Maaseik duwde op het gaspedaal en kwam terug tot op 1 punt verschil bij 19-18. Met een stevige aanval knalde Cox wat later toch de gelijkmaker op de bordjes: 24-24. Maar de setbal viel opnieuw aan de blauwe zijde van net: 26-24.

In de vierde set ging het hard tegen onzacht. Hanžić koos op het juiste moment voor een pipe-aanval en hing de bordjes op 6-8. Cox stond goed in het blok: 7-10.
Maaseik kon een kloofje slaan naar 10-14.
Vanker gooide er nog een ace bovenop: 11-17. Bij 12-21 zag het er goed uit voor de Limburgers. Cox lanceerde zijn eerste ace van de avond en bracht zo de score op 15-24. De aanval van Rotty werd gevangen door het net waardoor GREENYARD Maaseik deze set voor rekening nam met 16-24.

Op naar die allesbepalende vijfde set, waarin beide teams afwisselend een punt pakten.
Bij 5-8 kon Maaseik een kloofje slaan.
Bartos scoorde naar 5-10. Hanžić koos opnieuw voor een pipe-aanval, hard door het midden: 7-13.
Bartos doneerde de eerste matchbal nog in het net. Maar kapitein Cox maakte de wedstrijd af met 8-15. (CaS)