Nieuws

Bonificatiesprint

<p>Foto IV Photography</p>

Altijd een koddig zicht in de Ronde van Frankrijk: ergens midden in het veld wordt een streep geschilderd en een spandoek gehangen. Al wie serieuze interesse heeft voor de groene trui, sprint zich daar de pleuris en … rijdt daarna gewoon voort: het is immers nog een heel eind tot de échte finish…

In de volleybalcompetitie kennen we dat nu ook: komend weekend eindigt het reguliere gedeelte, en iedereen weet dat het daarna pas écht begint. Dat is zo, en toch is het dit jaar anders: in de buik van de rangschikking wordt komend weekend duchtig gebikkeld in een bonificatiesprint die de 6e plaats oplevert, een wereld van verschil!

Ook in de kop van het klassement staat er aan het einde van de gewone competitie heel wat op het spel, véél meer dan anders. Alleen Roeselare is nu al 100% zeker van deelname aan de play-offs én van een korte rustpauze.

VC GREENYARD Maaseik staat terug op

<p><span>Foto Robin Fasseur</span></p>

De afgelopen week was er een om snel te vergeten. Om er nog één keer op terug te komen: twee wedstrijden, twee 2-3 nederlagen, twee keer pijnlijk thuisverlies. Maar de Maaseikenaren hadden geen tijd om lang te jammeren want de volgende belangrijke (misschien zelfs nog belangrijkere) week was al van start gegaan. Te beginnen met een uitwedstrijd bij de Amigos van Zoersel.

Coach Banks ving de wedstrijd aan met Maan, Baetens, Grozdanov, Tammemaa, Cox, Blankenau en libero Dronkers. Het merendeel van deze heren begon afgelopen zaterdag vanop de bank. De frisheid spatte er echter niet meteen van af in de eerste set. Pas na een geweldig blok op Oprins bij 6-9 kwam er een kloof op de borden. Een kloof die nooit meer zou weggaan: 20-25 en 0-1.

In de tweede set bleven de Antwerpenaren langer aanklampen. Het was pas toen de Maaseikenaren bij 21-21 even het gaspedaal even harder induwden dat er sprake was van een niveauverschil. De tweede beurt werd uiteindelijk binnengehaald met 21-25.

Iets helemaal anders…

Stage lopen bij een volleybalclub? Kan dat? Dat kan!

Jelle Theybers uit Neeroeteren volgt bij Thomas More in Turnhout het 2e jaar Sportmanagement. Bij dat tweede jaar hoort een stage – in de sportsector, of wat had je gedacht – en Jelle zag 'op een boogscheut' van de ouderlijke woning een uitstekende opportuniteit: GREENYARD Maaseik, een topclub op Limburgs, Belgisch en zeg maar Europees niveau.

Ook voor onze club kan het nooit kwaad om af en toe een frisse wind en nieuwe ideeën door het huis te voelen waaien.

Jelle draait dus tot Pasen enkele dagen per week met ons mee, als stagiair. Wij hopen hem een leerrijke en onvergetelijke ervaring te kunnen schenken! (PiP)

 

Agenda

Woensdag 20 februari, 20u30 A. Van Pelt Zoersel - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 23 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Woensdag 27 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Trefl GDANSK (POL) - CHL-LR

Koop HIER je toegangskaarten

 

Opnieuw opladen!

<p>Foto IV Photography</p>

Hoe kán zoiets? Voor ons is het voorlopig een raadsel waarom dit Waremme, dat in de terugronde als een tank alle tegenstand platwalst, in de heenronde nérgens was. Benieuwd of de Luikenaars woensdag opnieuw voor vuurwerk zorgen bij die andere tank, Roeselare, de nieuwe leider...

GREENYARD Maaseik verwerkt vandaag drie opeenvolgende nederlagen. De twee spannende vijfsetters in eigen huis (met één of meer hapklare matchballen) illustreren pijnlijk overbodig dat een volleybalwedstrijd pas afgelopen is na het laatste fluitsignaal.

Veel tijd om te verwerken en te bezinnen is er echter niet: opnieuw opladen is de boodschap! De twee sleutelwoorden voor deze week zijn immers al gevallen: "woensdag" en "Roeselare".

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
Inhoud syndiceren

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2018

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments