Nieuws

Tegenstrever meteen bij de keel gegrepen door VC GREENYARD Maaseik

<p>Foto Patrick Martens</p>

Na de sterke wedstrijd in Gent moesten de Maaseikenaren zich nog voor het eerst tonen voor eigen volk. Maar niet alleen de spelers stonden voor hun vuurdoop, ook de gloednieuwe mascotte maakte zijn opwachting voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.

De eerste set van het nieuwe seizoen in de eigen STEENGOED Arena begon bijzonder vlot. In een mum van tijd stond het 12-5. VC GREENYARD Maaseik was heer en meester, bij 21-8 werd dat nogmaals benadrukt. Het jonge Leuven kon geen punt meer maken en zo eindigde de eerste set op maar liefst 25-8.

Het goede begin van de wedstrijd kreeg in set twee een vervolg. De rode garde van Joel Banks toonde zich oppermachtig over 11-5 en 17-12. De Vlaams-Brabanders vonden hun betere vorm terug maar de thuisploeg kon al bij al makkelijk de bovenhand houden. Dankzij enkele rake klappen van onder meer opposite Cox liep set 2 bij 25-20 ten einde.

Ook thuis prima uit het startblok?

<p>Foto Jos Franssen</p>

Ziezo, de kop is eraf. Landskampioen VC GREENYARD Maaseik ging zaterdag met sprekend gemak winnen in Gent. WOENSDAG 17 oktober begint seizoen 2018-19 helemaal écht, met onze eerste thuiswedstrijd in onze STEENGOED Arena. Voor vele supporters wordt het de eerste kennismaking met de nieuwe gezichten in ons team. Reken maar dat die nieuwe spelers zich meteen van hun beste kant willen laten zien, altijd onder voorbehoud van blessures en uiteraard voor zover ze passen in het wedstrijdplan van coach Joel Banks.

Tegenstander van dienst is BDO Haasrode Leuven. De sympathieke Brabanders zijn altijd bereid om te knokken voor wat ze waard zijn, zeker nu ze de uitgesproken ambitie hebben om kort achter de topploegen te eindigen. Met de vernieuwde competitieformule (waarover later meer) opent dat ook voor hen een interessant perspectief…

EuroMillions League lanceert 'Star of the Game'

<p>Foto Jos Franssen</p>

We kenden al langer het concept 'MVP' of Most Valuable Player. Vanaf dit seizoen wordt dit concept op initiatief van de EuroMillions Volley League in een nieuw jasje gestopt: de 'Star of the Game'.

Wat staat er op het spel? Na elke wedstrijd is de verliezende coach wellicht de juiste persoon om te oordelen welke speler van de tegenpartij hem misschien wel de das heeft omgedaan, of welke speler hij het liefst in zijn eigen team had gezien.

De vraag aan de verliezende coach luidt dus heel concreet: "Welke speler van het winnende team heeft de grootste invloed gehad op het verloop van de wedstrijd?"

Eerste driepunter van het seizoen is een feit!

<p>Foto Jos Franssen</p>

Voor de eerste speeldag van de Euromillions Volley League trok het vernieuwde VC GREENYARD Maaseik naar Gent.

De landskampioen ging zo op bezoek bij ex-Maaseikenaar Michiel Ahyi. De Nederlander startte in de basis als opposite naast Bormans, Degruyter, Kovac, Van Schie, Ogink en libero Dufraing. Coach Banks begon met Thys, Tammemaa, Maan, Pupart, Blankenau, Cox en libero Dronkers.

In de eerste set liet Maaseik meteen al merken dat het gekomen was om de 3 punten mee naar huis te nemen. Over 3-8 ging het naar 7-13. Bij 8-17 besloot de Gentse coach om zijn tweede time-out van de set te gebruiken. De preek van de coach leek even te werken maar de Maaslanders hielden de voetjes op de grond en zo eindigde set 1 op 19-25.

Beide teams vatten de tweede set aan met exact dezelfde opstelling. Gevolg was dat het spelbeeld ook onveranderd bleef, waar VC GREENYARD Maaseik natuurlijk geen problemen mee had. Van 3-7 naar 7-12 dankzij Jelte Maan vanaf de pipe. Van Heyste kwam opdraven bij 10-19 ten koste van Blankenau maar ook hij stond goed zijn mannetje. Set twee werd uiteindelijk gewonnen met 13-25.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
Inhoud syndiceren

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments