Nieuws

101 goede redenen voor een transfer naar Maaseik…

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Zie onze nieuwe speler Rasmus Nielsen voorzichtig staan glunderen. Het is ook voor hém voorlopig moeilijk te voorspellen hoe zijn sportieve avontuur bij volleybalclub GREENYARD Maaseik zal aflopen, maar onze Deen uit het landelijke fiets- en waterland Denemarken zal zich alvast snel thuis voelen in zijn nieuwe stekje.

Hotel De Spaenjerd heeft immers een unieke ligging op de oever van de Maas, op wandelafstand van Maaseik, vlak naast de jachthaven, met directe toegang tot het fietsroutenetwerk van Fietsparadijs Limburg, en met voor de deur de overzetboot naar het Nederlandse Ohé en Laak (ja, zo heet dat idyllische gehucht aan de overkant). Een aparte mix van natuur, rust en gezellige drukte.

Crossverbod voor Lou!

Het team waarmee GREENYARD Maaseik op jacht gaat naar een 17e landstitel, heeft een gemiddelde leeftijd van nog geen 26 jaar, zo leerde ons een vorige post. Als je dan twee 30-plussers in je rangen telt (Jelte Maan en Xavi Folguera), moeten er logischerwijze ook wat jonkies in de groep zitten.

Zo kom je bij Simon Peeters, Elias Thys en vanaf dit seizoen ook onze nieuwe aanwinst Lou Kindt. De drie kennen elkaar al jaren van bij de Young Red Dragons, en intussen maken ze ook deel uit van de ruime kern van de échte nationale ploeg. De toekomst lacht hen toe!

Lou Kindt (°25/5/1997, 2m02) is nauwelijks 22 maar heeft al 2 jaar Asse-Lennik/Aalst én 2 jaar Roeselare op de teller. In december moest hij in onze STEENGOED Arena tijdens de halve finale van de Beker van België de geblesseerde Hendrik Tuerlinckx vervangen. En hij deed dat zó goed dat het voor óns slecht afliep…

Goed gereedschap…

Sinds deze week zijn onze spelers – na hun individuele voorbereidingsprogramma's – weer als team aan het trainen. Sommigen hebben nog verplichtingen met hun respectieve nationale selecties, maar hoe dan ook: de kop is eraf, seizoen 2019-2020 is gestart!

Het zal nog even duren voor we onze spelers in hun nieuwe uitrustingen zien opdraven voor officiële wedstrijden, maar intussen hebben ze uiteraard wél sportkleren en sportschoeisel nodig.

Ook voor dit seizoen heeft GREENYARD Maaseik een deal gesloten met het Japanse merk Mizuno (vooral befaamd om zijn sportschoenen) en met Erreà (het Italiaanse topmerk voor topsportkledij). "Goed gereedschap is het halve werk", zei mijn vader zaliger weleens. Onze spelers kunnen aan de slag! (PiP)

 

De Maaseiker Deugden

Zeven vertrekkers en zeven blijvers, zo vertelden we vorige week. Voor de statistieken vermelden we nog graag de gemiddelde leeftijd van de vertrekkers (27,7 jaar) en van de blijvers (25,7 jaar). Het rekensommetje voor de vijf nieuwkomers klopt als een bus bij gemiddeld 26 jaar… Kortom: het vernieuwde team van Greenyard Maaseik wordt weer een tikkeltje jonger.

"De oudste moet zijn verstand gebruiken", preekte ons moeder zaliger thuis, als de gemoederen wat oververhit geraakten. Bij Greenyard Maaseik is dat nu dus meer dan ooit een opdracht voor 'nestor' Jelte Maan. Gelukkig voor Jelte is hij komend seizoen niet de enige wijze 30-plusser tussen al dat jonge geweld: ook nieuwkomer Xavi Folguera kreeg vorig jaar zijn 'nieuwe voordeur'!

Xavi Folguera (officieel is dat Xavier Folguera Estruga, °27/8/1988, 1m82) was de voorbije twee seizoenen spelverdeler bij Par-ky Menen. Eerder was hij aan het werk bij de Spaanse clubs Numancia, Ibiza, Almería en Teruel, en tussendoor kwam hij in 2015-16 ook AXIS Guibertin even depanneren.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
Inhoud syndiceren

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2018

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments