Nieuws

Terug van lang weggeweest … Pieter Verhees!

<p>Foto ZUPP</p>

Er was eens, in het Noord-Limburgse Pelt, een jongetje dat al op zijn 10e bezeten was van volleybal. In hét typische opstel van de lagere school "Als ik later groot ben, word ik …" kwam geen dokter of brandweerman uit de bus, maar heel kordaat: profvolleybalspeler bij Maaseik! O zo. Het knaapje werd omstreeks die leeftijd overigens al eens doorgelicht, met de geruststellende diagnose dat hij om en bij de 2 meter groot zou worden.

Pieter Verhees (°8 december 1989, 2m05) speelde tot 2006 bij Overpelt (1e provinciale) en daarna 1 jaar bij NOLIKO Maaseik B (2e divisie) en 1 jaar bij het Vlaams Belofteteam (1e nationale). Zijn studies LO en Bewegingswetenschappen (BXL) combineerde hij met 3 jaar Asse-Lennik.

GREENYARD Maaseik haalt een tweede Iraanse international …

<p>Foto FIVB</p>

Een speler van 2m09? Aha, een middenman, denk je dan automatisch. Nietes: Amir Hossein Esfandiar is wel degelijk een receptie-hoekspeler, en niet de eerste de beste.

Amir Hossein Esfandiar (ook wel in één woord geschreven, als Amirhossein) werd op 24 januari 1999 geboren in Amul, een historische stad in het noorden van Iran, 20 km van de Kaspische Zee en een kleine 200 km van de hoofdstad Teheran. De voorbije vijf jaar speelde hij vooral in eigen stad, bij topclub Kalleh Mazandaran (waar ook ex-Maaseikspeler en globetrotter Nico Freriks nog passeerde). Alleen in seizoen 2018-19 (het jaar ná Simon Van de Voorde) hielp hij het mooie weer te maken bij Paykan Teheran, samen met … Javad Karimi die we je onlangs al hebben voorgesteld.

De combinatie is mogelijk: tópvolleybal op een tópschool!

<p>Foto Jef de Puydt</p>

Campus Mosa-RT, JARACO LVL Ladies Volley Limburg en GREENYARD Maaseik bundelen hun krachten.

Schoolgaande jeugd droomt soms meer van sport dan van school. Voor ouders en leerkrachten is het dan moeilijk om zo’n opgroeiende tiener met een passie 'bij de les' te houden met de nochtans wijze woorden 'éérst school, dan volleybal'. Waarom niet een best of both worlds?

Campus Mosa-RT (Katholiek Secundair Onderwijs Maaseik-Kinrooi) heeft een vrij complete waaier aan studierichtingen te bieden en pakt vanaf komend schooljaar uit met een uniek project voor de 2e en 3e graad: een volwaardig schooltraject in combinatie met topvolleybal, voor jongens en meisjes!

Je kan uit alle studierichtingen kiezen in combinatie met volleybal.

Noors aankomend talent Oskar Espeland in GREENYARD-shirt

<p><span>Foto Alfred Aase, Haugesunds Avis</span></p>

Iedereen weet dat de Scandinavische jeugd opgroeit in een maatschappij die veel meer op sport georiënteerd is dan de onze. Over de voordelen voor de volksgezondheid bestaat geen enkele twijfel: je bouwt aan een globaal fittere en gezondere samenleving.

Typisch is ook dat men ginds meer opteert voor een breed en veelzijdig multisportpakket: vroeg of laat vind je wel waar je in uitblinkt of wat je écht graag doet (met veel minder kans op gefrustreerd afhaken). Neem nu Oskar Espeland (°9 oktober 2001) uit Haugesund (zuidwestelijke Noorse fjordenkust, tussen Stavanger en Bergen): voetbal, handbal (keeper), freeski, freerideski en god-weet-wat-nog-allemaal, en opeens is er die klik: "Ik ga helemaal voor volleybal!" De TVN-school (ToppVolley Norge) ligt in Sand, amper 50 kilometer verderop. Dat helpt óók, natuurlijk.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
Inhoud syndiceren

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments