Nieuws

Revanche voor verloren Supercup

<p>Foto Jan Vanmedegael</p>

Na een rit van zo’n 222 kilometer mochten de heren van coach Banks voor het eerst dit seizoen aantreden op Schiervelde. Roeselare had een dubbel (mentaal) voordeel: het speelde voor eigen publiek en het won de Supercup enkele weken terug met toch wel duidelijke cijfers. Desondanks hadden beide teams op voorhand al aangegeven dat dit competitieduel ondergeschikt was aan de komende confrontaties in de beker van België.

De thuisploeg begon met Coolman, Van de Velde, Walsh, Tuerlinckx, Van Hirtum, Verhanneman en libero Dejonckheere. Maaseik startte met kapitein Maan, Pupart, Grozdanov, Tammemaa, Blankenau, Cox en libero Dronkers.

De match kende een intensief begin. Blankenau zorgde met een tweede handsballetje voor een eerste kloofje, 6-8. Roeselare kwam vooral via Verhanneman sterk opzetten en nam de voorsprong over bij 10-9. Bij 13-10 besloot coach Banks om in te grijpen met een time-out. Pupart luisterde aandachtig naar zijn coach en zette zijn wijsheid om in een opslagreeks, 14-15.

2e plaats voor VC GREENYARD Maaseik na vlotte zege

<p>Foto Moisse</p>

Donderdag 6 december mochten de Maaslanders aantreden in Mont-Saint-Guibert.

Donderdag? Een competitiewedstrijd? Jazeker! Dankzij de ongelukkig geplaatste supercup moesten Maaseik en Guibertin noodgedwongen op zoek naar een nieuwe datum. De dag dat vele kinderen hun pakjes van Sinterklaas openden werd uitgekozen voor deze inhaalwedstrijd.

Maaseik begon met veel goesting aan de wedstrijd. Tammemaa hamerde verschillende ballen tegen de vlakte maar de voorsprong op Guibertin kon in eerste instantie niet echt vergroot worden, 6-8. Even later kwam Blankenau aan service en stelde zijn team gerust dankzij een geweldige opslagreeks, 6-11.

Pupart, die Baetens aan de kant had gehouden, zorgde voor het behoud van de voorsprong bij 10-15 met een immens kill block. Maaseik kwam vervolgens niet meer in de problemen en won set één met 19-25.

Set twee verliep een stuk minder vlot voor de Maaslanders. Na enkele blocks van de thuisploeg stond er 5-5 te lezen in Mont-Saint-Guibert. Kapitein Maan nam zijn ploeg vervolgens mee op sleeptouw wat voor het nodige effect zorgde, 10-13.

Voor de verandering … naar Roeselare

<p>Foto ZUPP</p>

Als, als, als… Als onze spelers donderdagavond bij Axis Guibertin doen wat ze moeten doen – namelijk het hoofd erbij houden en zonder kleerscheuren weer terugkeren – staat zaterdag de zoveelste kraker Roeselare-Maaseik op het programma. Pittig detail: het is de laatste speeldag van de heenronde, en beide ploegen zijn in competitie nog ongeslagen (zo hopen we tijdens het schrijven), al hadden beide ploegen géén overschot tegen Aalst…

Heeft iemand ooit geteld de hoeveelste onderlinge wedstrijd dit al is? En heeft iemand al berekend hoeveel sets de voorbije 5 of 10 jaar met het kleinste verschil zijn geëindigd en/of met dat tikkeltje meeval/pech in het voordeel van de ander hadden kunnen eindigen?

Een buitenstaander vraagt zich wellicht af of dat nooit gaat vervelen, altijd weer diezelfde affiche? Waarom zou het: volleybal blijft onvoorspelbaar (en ook beleggers weten dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst).

Met Sinterklaas naar Saint-Guibert

<p>Foto Patrick Martens</p>

Op donderdagavond 6 december trekt GREENYARD Maaseik voor een inhaalmatch naar Axis Guibertin. Deze wedstrijd van de 4de speeldag had eigenlijk op zondag 11 november gespeeld moeten worden maar … de SuperCup, weet u nog? Ons geheugen laat ons even in de steek wat het resultaat van die SuperCup betreft. (hèhèhè)

Het was niet zo eenvoudig om in de drukke kalender een nieuwe datum te vinden voor deze wedstrijd tegen Axis Guibertin. Enfin, eind goed, al goed: donderdag trekken we dus naar Waals-Brabant, naar Mont-Saint-Guibert, vlak bij Louvain-la-Neuve.

De vorige club van Seppe Baetens en Robert Wojcik doet het dit seizoen niet goed. Op de openingsdag konden ze 1 puntje sprokkelen in Achel (omdat de Noord-Limburgers na 2-0 verzuimden om de klus kort en goed af te maken).

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
Inhoud syndiceren

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2018

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments