Nieuws

An American in Maaseik

<p>Foto Ivo Rutten</p>

"Vertel eens iets over onze nieuwe middenman Mitchell Stahl", sommeert Marc. Ja, die heeft goed praten: het béétje dat ik over die knaap weet – °31 aug. '94, 2m03, Chambersburg (Pennsylvania, VS), politieke wetenschappen (UCLA), VS-international, 3 jaar bij Franse topclubs – heb ik hier anderhalve maand geleden al verkondigd. Mét een link naar dat filmpje waarin hij Daniel Jansen Van Doorn (ex-Knack) en andere Canadezen om de oren kletst dat het een lieve lust is.

Maar wacht eens even: een Amerikaan met een oer-Duitse naam, afkomstig uit Pennsylvania? Hebben we niet ooit ergens gelezen dat … Even checken, en ja hoor, het internet biedt alweer uren leesplezier: in de VS wonen ruim 45 miljoen Amerikanen met Duitse roots (da's 1 op 7), en ongeveer 1 miljoen van hen (bijv. Brad Pitt) spreken meer dan een mondjevol Duits (al dan niet wat verbasterd, zoals Pennsylvania German dat meestal Pennsylvania Dutch wordt genoemd).

Liam Mc Cluskey is er klaar voor …

John Mc Cluskey was een Engelse volleybalspeler die het grootste deel van zijn carrière bij ons in Limburg aan de slag was: als speler, later als trainer. Hij vond hier bovendien een goeie reden om niet meer naar Engeland terug te keren. Van het ene kwam het andere: Liam (°16 januari 2002).

Ook mijn eigen kinderen kregen als eerste speelgoed uiteraard een volleybal. Toch moet het thuis ergens misgegaan zijn: mijn 'jung' kozen voor handbal. (!?!) Liam Mc Cluskey daarentegen bleef wél op het rechte pad, en hoe: op zijn 14e speelde hij in Maaseik bij de cadetten, de scholieren én de junioren, en op de koop toe draaide hij toen ook al mee bij een van onze herenteams. Sportschool, topsportschool Vilvoorde, Young Red Dragons, op West-Europese jeugdkampioenschappen meermaals uitgeroepen tot beste set-up … en nú is hij klaar voor VC GREENYARD Maaseik!

Vissende volleyers

We beleven prachtige nazomerdagen als aanloop naar het halve hittegolfje dat ons de komende dagen te wachten staat. Midden september, nota bene. Uitgelezen dagen om nog snel even te gaan genieten van de heide die nu bijna uitgebloeid is.

Het A-team van GREENYARD Maaseik trok gisteren voor een teambuilding naar Opoeteren: niet naar de heide maar naar Forellenvijver Bergeinde. Onze trouwe abonnee Marcel Coenen verwelkomde onze vrolijke bende met genoegen in zijn visparadijs in de mooie Bosbeekvallei.

Wie is het loze vissertje van onze troepen? Werd er iemand écht zen van vissen? Heeft iemand zijn roeping gemist? En hoe ziet zo'n teambuilding tussen de forellen er eigenlijk uit? Vraag het bij gelegenheid aan Marcel (voor zover die niet gebonden is aan discretie en geheimhouding).

De dag werd afgesloten met een barbecue, verzorgd door onze huiscateraar Peter Gangl (GASTRIMON bvba). Mét of zonder eigenhandig gevangen forel, dat is niet helemaal duidelijk. Wordt mogelijk vervolgd! (PiP)

 

Luc Beesmans: stille kracht achter ons palmares

<p>Foto ZUPP</p>

Begin dit jaar zou onze club haar 60e verjaardag vieren, en dat moest een tamelijk onvergetelijk feestje worden. Zouden en moe(s)ten, daar koop je niets mee. Er zijn weinig zekerheden in het leven, maar evenzeer: die 60 staat gebeiteld, en de helft van 60 is 30. Onze kine Luc Beesmans begint straks aan zijn 30e seizoen bij onze club. Zijn dertigste! Is dit een unicum? Waarschijnlijk niet. Is dit een bloemetje waard? Heel zeker wél!

Luc Beesmans (°6 maart 1967) kreeg van onze club (toen nog NOLIKO) het aanbod om onze vertrouwde kine Leon Goyens op te volgen na diens onverwachte overlijden (september 1991). De uitdaging deed de toen 24-jarige Luc even naar adem happen: nog niet zo gek lang van de schoolbanken (MoReKi, Motorische Revalidatie en Kinesitherapie aan de VUB) en al aan de slag bij de club die zopas haar allereerste landstitel (én dubbel) had veroverd en vanaf dan de eerste viool bleef spelen in het Belgische volleybal!

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
Inhoud syndiceren

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments