GREENYARD Maaseik pakt belangrijke punten tegen Menen

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Zaterdag 16 maart ’24 om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen 3-0 (25-16 25-20 25-23) - scouting

Dat het vandaag menens was, werd al snel duidelijk toen op het eerste punt al een challenge werd geroepen. Puntje rechtgezet voor GREENYARD Maaseik.

GREENYARD Maaseik maakte blokkerend een goede beurt en nam het voortouw in de wedstrijd.

Hanzic acete naar 12-9. Meteen daarna deed Cox er met een geniepig tipballetje een punt bovenop.

Hanzic stond sterk in de aanvalspositie en scoorde naar 19-14. Bij 20-15 zag het er al rooskleurig uit voor de thuisploeg.

Met twee aces op rij, duwde Cox door richting wedstrijdwinst. GREENYARD Maaseik haalde vervolgens de eerste set binnen met duidelijke 25-16-cijers.

GREENYARD Maaseik kon zich in de tweede set niet meteen losrukken van de bezoekers. Elk puntje verschil werd snel weer weggewerkt door Decospan. Bij 19-16 had Maaseik dan toch eindelijk een beetje ruimte gecreëerd. Bartos maakte er met een ace een voordeel van 5 punten van: 21-16.

GREENYARD Maaseik hield het voordeel stevig vast en maakte set twee uit met 25-20.

In set drie speelde Decospan al snel in het voordeel. Bij 3-7 vond Bertini het dan ook tijd voor een time-out. Maaseik bleef toch nog even uit roulatie, tot Fornès zijn team even later terug op gelijke hoogte bracht bij 11-11. Maaseik met Fornès op kop timmerden vervolgens aan een kloofje. Via het blok van de bezoekers maakte Hanzic er 16-13 van.

Richting moneytime kon Menen de kloof toch nog verkleinen naar 2 punten.

In een spannend seteinde toverde Bartos nog een ace uit zijn korte mouw: 23-20

Maar ook Menen had nog enkele truken in de trukendoos en bracht de set weer in evenwicht bij 23-23.

GREENYARD Maaseik haalde met 25-23 alsnog de zege binnen. (CaS)