GREENYARD Maaseik neemt eerste horde in de finalewedstrijden

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Donderdag 18 april ’24 om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare 3-1 (25-21 31-29 21-25 25-19) - scouting

Bartos bracht zijn GREENYARD Maaseik al vroeg op voorsprong: 7-5. Fornés plaatste met de ace 12-8 op de bordjes.

Maaseik kon de voorsprong goed verdedigen, maar Roeselare slaagde er in om dat voordeel toch te verkleinen naar 1 punt bij 18-17.

Met de aanval langs de zijlijn bracht Bartos het puntenverschil terug op 3 punten: 22-19.

Ook de volgende aanval van Bartos viel aan de juiste kant van het net, in de brievenbus. Dit leverde meteen het eerste setpunt op voor de thuisploeg: 24-21. Bij de tweede setbal was het raak voor GREENYARD Maaseik: 25-21.

In de tweede set vond Knack Roeselare de weg van het voordeel: 6-9. Maaseik kon wel enkele hindernissen aanbrengen, maar onvoldoende om het Roeselare echt moeilijk te maken. Althans tot het puntenverschil volledig was weggewerkt bij 19-19.

Wanneer de opslag van Depovere in het net belandde, kreeg Maaseik opnieuw zicht op setwinst: 24-23.

Maar eerst was het nog tijd voor time-out aan zijde van Roeselare…En werd het nog heel spannend in de Steengoed Arena. Pas bij een stand van 31-29 trok Maaseik de set over de streep.

Bij het begin van set drie hingen de bordjes in het voordeel van de bezoekers.

Hanžić plaatste de aanval door het midden: 9-11.

Maaseik was gewaarschuwd, maar kon niet meteen het juiste antwoord vinden.

Cox plaatste een succesvol tip-balletje: 12-15.

Een time-out bij 17-21 kon geen soelaas bieden. Bij 18-21 keek Maaseik nog steeds aan tegen een achterstand van 3 punten. Roeselare maakt de set vervolgens ook uit met 21-25.

In de vierde set toonde Maaseik opnieuw vechtlust.

Fornés met de snelle aanval: 8-6. Maaseik timmerde verder aan een kloofje.

Iribarne toverde met een zacht plaatsballetje 16-10 op de bordjes. En even later met dezelfde tactiek 18-12.

GREENYARD Maaseik kwam punt voor punt dichter bij de overwinning. De eerste setbal viel buiten de lijnen. De daaropvolgende opslag van Roeselare werd gevangen door het net. Deze opslagmisser leverde GREENYARD Maaseik set- en wedstrijdwinst op bij een score van 25-19. (CaS)