Thuisvoordeel in de finale titelstrijd tegen Knack Roeselare

Afgelopen woensdag speelde NOLIKO Maaseik zijn laatste thuiswedstrijd in de play-offs tegen de ‘stroppen’ van VDK Gent. De deelname aan de titelfinale was al zeker, inmiddels wisten we ook het thuisvoordeel vast te beitelen. Aan de top van het klassement zijn nu de teerlingen geworpen: NOLIKO Maaseik mag het, zoals van ouds, opnemen in ‘El Clasico’ tegen Knack Roeselare, dat zich in de voorlaatste wedstrijd van de play-offs, thuis tegen Callant Antwerpen, uiteindelijk ook wist te verzekeren van de titelfinale.

Het is al van het seizoen 2012-2013 geleden dat we nog tegen Knack Roeselare uitkwamen in de titelstrijd. Toen klopten de West-Vlamingen, het eerste seizoen onder Emiel Rousseaux, ons in 3 wedstrijden. NOLIKO Maaseik, met Brecht Van Kerckhove aan het roer, ging toen een beetje roemloos onderuit.

Het jaar daarvoor vierde NOLIKO Maaseik, in het laatste seizoen met Vital Heynen langs de zijlijn, zijn 14de landstitel tegen Volley Asse-Lennik. De laatste kampioenstitel, die we tegen Knack Roeselare behaalden, dateert al van het seizoen 2008-2009. Na eerst 2 keer winst te hebben behaald, sloegen de Knackies de volgende 2 wedstrijden genadeloos terug. De Belle (in Maaseik) moest toen de beslissing brengen. NOLIKO won die wedstrijd in het eerste seizoen in de LOTTO Dôme (en het eerste seizoen van Jelte Maan) en mocht zijn sporttempel toen een ongeziene bierdoop geven. Deze statistieken uit mooie, maar helaas vervlogen tijden, doen ons beseffen dat het nu weer eens menens is. We hebben ons de laatste dagen en weken meerdere keren in de arm moeten knijpen… Maar uiteindelijk zijn we er in geslaagd om één van de doelstellingen die voorzitter Mathi Raedschelders in het begin van het seizoen uitsprak, te behalen.

Terug naar de feiten van woensdagavond. Een uitgebreid wedstrijdverslag van deze match vindt u hier (met dank aan Eric Eyckmans). Na de eerste set gemakkelijk te hebben gewonnen, dacht men ook set 2 met de vingers in de neus kon pakken. Dit was buiten de waard van de jongens uit Gent gerekend. Zij maakten het de thuisploeg knap lastig. En pas op het einde van de set, na enkele wissels, konden de roodhemden het laken naar zich toe halen. Dit concentratieverlies is niet abnormaal in dit verschroeiende tempo van 2 competitiewedstrijden per week, enkele uitzonderingen niet te na gesproken, nu al sinds de bekerfinale op 14 februari. Mentale vermoeidheid begint zich te laten gevoelen en ook enkele kwaaltjes duiken nu en dan op. Coach Castellani kon zijn manschappen tijdig bij de leest trekken, zodat ook set 3 gemakkelijk kon worden binnengefietst. De mannen van de coach met een naam als een klok (heeft u hem ?), Luc Engelschenschilt, daarentegen moesten voor de zoveelste keer in deze play-offronde het laken leggen. Niettemin verlaten ze komende zaterdag eervol de arena van de Ethias Volley League seizoen 2015-2016. Met ex-NOLIKO-speler Marco Klok aan het roer, zal deze ploeg volgend seizoen zeker nog aan de bel gaan trekken.

Nu er zekerheid is van de kalender van de play off-finales, kan de voorbereiding starten. Het is ieder jaar een loterij: spelen we eerst uit of eerst thuis? Spelen we 3 matchen, 4 matchen of moeten we wachten tot de beslissende Belle (5de match)? Allemaal kopbrekens voor de organisatie achter de wedstrijden, die nu op enkele dagen volle gas vooruit moet schakelen. En uiteraard wil elk van de finalisten thuis voor ‘full house’ spelen, of wat had u gedacht? Dat menig supporter die in de loop van het afgelopen seizoen (seizoenen) de rol had gelost, nu erbij wil zijn, dat spreekt voor zich. Het zal kwestie zijn van tijdig uw tickets te reserveren, indien u dit spektakel, waar we zolang naar gesnakt, - of moeten we zeggen ‘geknackt’ -, hebben, niet wil missen!

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be