Sterk NOLIKO Maaseik trakteert Lindemans Aalst op een zuur kriekbiertje

<p>Foto Patrick Martens</p>

Geen koffie met smurfenvlaai, maar een zuur kriekbiertje kreeg Lindemans Aalst geserveerd afgelopen zondagnamiddag in de STEENGOED Arena in hun openingswedstrijd van de Final4. Aan de brouwerskunsten van de Aalsterse sponsor heeft het niet gelegen, want het moutvocht dat daar de brouwketel verlaat wordt door menig bierfanaat wel degelijk gesmaakt.

De verre terugreis uit Siberië en de overschakeling naar zomeruur waren niet in de kleren blijven zitten van het Rode leger van coach Joel Banks. Het team had terug de nodige grinta verzameld en wilde zijn nipte verlies in de Russische Taïga liefst zo snel als mogelijk doorspoelen. En op dat ogenblik smaakt een Lindemanske wel zalig op lippen en tong, zo moeten Jelte Maan en zijn maats gedacht hebben.

De Poolse bondscoach, Vital Heynen, had de tribune van de STEENGOED Arena opgezocht na de uitgebreide hulde van het Knapkoekse team voor de unieke prestaties op het Europese toneel, en zong uit volle borst het Limburgse Volkslied mee. We verwachten dat hij zich met de tekst van het Poolse volkslied binnenkort wel wat meer moeite zal moeten getroosten. Intussen legt hij een ongelooflijk parcours af met zijn ‘Häfler’ uit Friedrichshafen. Al 34(!) wedstrijden op rij heeft hij gewonnen in de Duitse en Europese competities. De Berlijnse aartsrivaal heeft inmiddels een procedure ingespannen bij de CEV, wegens een fout in de puntentelling tijdens de laatste Europese confrontatie tegen zijn team van aan de Bodensee.

Over naar de wedstrijd dan. Johan Devoghel had wat moeite om een paraat team tussen de lijnen te krijgen. Naast de blessures en sukkelende fitheid van enkele spelers worstelt hij nog steeds met het mentale spook van het onverwachte vertrek van hun captain halverwege het seizoen. Nochtans brandde bij de Ajuinen de ambitie om het de Maaslanders moeilijk te maken in deze fase van de competitie.

In de eerste set leek dit goed te lukken met de Russische basis in de ‘starting six’ van NOLIKO Maaseik. De ingekomen Jhon Wendt dreigde nog even roet in het eten te gooien aan het einde van set 1, maar daar staken Gevert, Maan, Tammema en Rychlicki, sterk geruggesteund door contractverlenger Dronkers, maar ook Bruno, Mijatovic, Cox en de superscherp verdelende Blankenau, een stokje voor.

Sets 2 en 3 daarentegen werden een complete walk-over van Maaseik tegen de ex-NOLIKO-spelers Colson, Deroey en Van Walle. Na anderhalf uur spelen mocht de vlaai dan toch op tafel voor de Maaslanders. De statistieken logen er niet op, de kaarsjes op de taart waren voor de jarige scouter Guy Schroyen. Voor uitgebreide wedstrijdverslagen likten we de slagroom van rond de monden van Luc en Bram.

De speaker en zijn muziek-assistent daarentegen mochten een uitbrander te slikken van de wedstrijdcommissaris wegens te veel sfeer in de zaal. Een nieuw reglement door de Bond uitgevaardigd, zegt dat het muisje stil in de hal moet zijn op het ogenblik dat de scheids zijn arm uitsteekt voor de service, ook als hij vervolgens nog een zeurende speler van zijn stoel moet afschudden of nog even snel een mopper opvordert om de vloer te drogen. Althans, dit zijn de regels voor de clubs. We hebben de beelden van de Bekerfinale (georganiseerd door de Bond) er nog eens op nagekeken. Daar liep de muziek nog verder zelfs na het eerste balcontact bij de service. Van maten en gewichten gesproken…

Maar goed, ook voor deze ronde van de competitie in de EuroMillions Volley League is de kop er af. In het West-Vlaamse duel ging de overwinning naar Knack Roeselare dat ook in 3 sets de jongens van Menen puntenloos naar de boorden van de Leie stuurde, waardoor de titelfinalisten van vorig jaar de kop van het klassement delen.

 

Agenda

Vrijdag 30 maart, 20u30 NOLIKO Maaseik - Knack Roeselare

Woensdag 4 april, 20u30 Par-Ky Menen - NOLIKO Maaseik

Zaterdag 7 april, 20u30 Knack Roeselare - NOLIKO Maaseik

Woensdag 11 april, 20u30 NOLIKO Maaseik - Par-Ky Menen

Zaterdag 14 april, 20u30 Lindemans Aalst - NOLIKO Maaseik

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be