NOLIKO Maaseik goed uit de startblokken in de PO Final4

Zondag 25 maart 2018 om 15u00 NOLIKO Maaseik - Lindemans Aalst 3-0 (26-24 25-23 25-17) - scouting

Op deze zonnige zondag namiddag startte voor NOLIKO Maaseik de PO4 tegen LINDEMANS Aalst. In de derde deel van de competitie zal tussen Roeselare, Menen, Aalst en Maaseik beslist worden welke twee ploegen naar de Finale van de competitie zullen gaan.

Set 1 NOLIKO Maaseik opende met Gevert aan de opslag met 2-0. Over 8-5 en 13-11 beenden de bezoekers bij 13 gelijk en namen zelfs de voorsprong over 14-15. Blankenau tipte naar 16-15 voor de tweede time out en Rychlicki ging hard via het blok voor 18-16. Tammemaa torpedeerde de Aalstse defensie, 21-17.

Aalst kwam dan terug aandringen, 22-21, meer Gevert zette daar een rem op, 23-21. Maan ging voor voor setpunt, 24-22. Dan sloeg hij jammerlijk buiten, 24-23 ondanks vermeende touché bij de bezoekers. De Paepe sloeg 24 gelijk. Gevert via het blok, 25-24 en dan Jelte Maan voor 26-24 setwinst.

Set 2 NOLIKO Maaseik opende opnieuw sterk, 3-1 en 6-4. Gert Van Walle sloeg ver buiten en daarmee stond het al 8-4. NOLIKO bleef stevig grip houden over de set en duwde door naar 11-5 en met Gert Van Walle die ver buiten sloeg, stond NOLIKO op een riante 15-7. Colson dan met de opslag in het net en 16-8 bij de tweede time out.

Timo Tammemaa tussen net en blok voor 20-10. Blankenau sloeg zijn opslag aanvankelijk te ver maar de onfortuinlijke Mäkinen liep nog in de baan van de bal, 24-11. Van Hoywegen sloeg tenslotte zijn opslag buiten en einde van de set 25-13.

Set 3 NOLIKO ging meteen verder op dit elan, 5-2, maar LINDEMANS Aalst wilde zich nog niet gewonnen geven, 5-5. Gevert sloeg naar 8-6 en Rychlicki met een ace voor 12-8. Opnieuw deden de bezoekers een verhoogde inspanning om de kansen te keren, 13-11. Jelte Maan kwam dan meermaals aan zet en scoorde drie op drie naar 16-11.

Bij 17-11 nam coach Johan Devoghel nog een time out in de hoop de Maaseikse pletwals te stoppen. Gevert acte naar 18-11 en Tammemaa blokte naar 20-13. Opnieuw Gevert aan zet, 22-14 en Mijatovic met een blok op De Paepe voor 23-14. Gevert scoorde voor matchpunt, 24-16, Van Walle sputterde nog tegen, 24-17. Maar opnieuw Gevert kreeg de bal en scoorde via het blok 25-17.