"Oya Lélé" voor NOLIKO Maaseik in onze LOTTO Dôme ...

<p>Foto ZUPP: "Oya L&eacute;l&eacute;" voor NOLIKO Maaseik in onze LOTTO D&ocirc;me ...</p>

In een vooruit geschoven wedstrijd moest NOLIKO Maaseik het afgelopen vrijdagavond opnemen tegen Prefaxis Menen. Het volleybal op zaterdagavond moest even plaats maken voor een ‘spek de kas’-evenement, georganiseerd door voetbal 2de provincialer Standard Elen. Zij ontvangen er zondagmiddag Kabouter Plop en K3 en zondagavond mogen John Terra en De Romeo’s het publiek animeren.

Maar een voorprogramma van dit festival mag je de wedstrijd tussen de de volleybaliconen van NOLIKO Maaseik en de Leieboys van Menen absoluut niet noemen. De wedstrijd leverde voldoende spankracht met de verbetenheid van 2 grensploegen, zoals we deze al meerdere jaren kennen. In de tribune ontwaarden we aspirant-bondscoach Vital Heynen die aldus de aftrap gaf voor zijn scoutingsopdracht voor de Red Dragons.

Een uitgebreid wedstrijdverslag van onze man in de neutrale zone leest u hier. Coach Castellani’s plannetje is duidelijk: zoveel als mogelijk punten sprokkelen over alle mogelijke aanvallers, om aldus de focus op de roterende hoofdaanvallers te camoufleren. Deze tactiek blijkt zijn vruchten af te werpen, want geen enkele tegenstander in de EuroMillions Volley League slaagde er tot nu toe in om ook maar een setje te graaien tegen de Maaslanders.

De puntenpakkers voor NOLIKO Maaseik waren Nico Bruno en Letzebourger Rychlicki (12), wiens Kamil-song nu al een plaatselijke hit scoort. Aanstaande papa Jelte Maan (11) scoorde in zijn ééntje 4 aces en stond ook als een onverwoestbaar blok in de receptie! De ‘Kaanjel van Beeg’ (lees: dakgoot van Grevenbicht) Rob Bontje killde maar liefst 5 aanvallen van de Leiejongens. Faco Santucci is het nieuwe stofzuigermerk in Argentinië. Hij wist een paar zo goed als verloren gewaande ballen knap te verdedigen of maar net te isoleren van het parket, van een EPC (energieprestatiecertificaat) gesproken.

Namen noemen houdt steeds het risico in om anderen te vergeten, maar dat is niet zo, want ook Martijn Colson en invallers Anders Mol, Niko Wolanski en Alejandro Vigil boden mee weerwerk en droegen wezenlijk bij aan het droge 3-0 resultaat van de wedstrijd. Prefaxis Menen is nooit een gemakkelijke klus, maar deze keer werd ze vlekkeloos afgerond. En dan warmen we ons nog maar op voor de rest van het seizoen… Onze jongens kregen alvast 2 dagen vrijaf in aanloop van de echte strijd in de komende maanden.

 

Agenda

Zaterdag 5 november ’16 om 20u30 Knack Roeselare - NOLIKO Maaseik

Dinsdag 8 november ’16 om 20u45 Axis Shanks Guibertin - NOLIKO Maaseik

Zaterdag 12 november ’16 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Lindemans Aalst

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments