Vlotte winst van NOLIKO Maaseik tegen 't West-Vlaamse Mjiende

Vrijdag 28 oktober '16 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Prefaxis Menen 3-0 (25-21 25-19 25-18)

Vandaag stond met Prefaxis Menen de eerste klepper van het nieuwe volleybalseizoen op het programma in de Maaseikse LOTTO Dôme. Een mooie wedstrijd op de vrijdagavond van een lang verlengd weekend.

Set 1 Kamil Rychlicki opende de wedstrijd met 3-2 en Martijn Colson dikte aan naar 6-4. Menen beende terug bij tot 7-7 en Gorski nam over voor 7-8. Rychlicki zette NOLIKO Maaseik terug op voorsprong met een kill block op Sarnecki, 10-8. De Knapkoeken drukte dan door naar 13-10 en vanwege protest voor een bal net buiten kreeg libero Lemay aan de overzijde nog een geel karton.

Maan pompte daar dan vlot een ace bovenop, 14-10 en dat was het sein voor de bezoekende coach Ratko Peris om met een time out aan de noodrem te trekken. Sinnesael zag zijn opslag buitenzweven, 16-11. Over 18-14 vocht Prefaxis Menen zich terug naar 18-16. Sanecki sloeg zijn opslag buiten, 20-17 en bij NOLIKO Maaseik kwam Wolanski even vruchteloos in, ook met een foutieve opslag, 20-18. Mol kwam bij 22-18 in om het blok te versterken, Bruno scoorde vanuit de pipe 23-19 en tenslotte dropte Vandeweyer zijn opslag kansloos in het net, 25-21.

Set 2 NOLIKO Maaseik ging stevig van start in de tweede set 5-2, maar zag Menen terugkomen tot 7-7 en, zoals in de eerste set, ook de 7-8 op de tabellen zetten. Sinnesael plaatste een goed blok op Rychlicki, 9-11, maar NOLIKO Maaseik slaagde erin om een versnelling hoger te schakelen, 13-13 en 16-14, Gorski ver buiten. Het bleef echter spannend, 17-16 dankzij een niet aflatend Prefaxis Menen. Opnieuw drukte de thuisploeg het gaspedaal naar onder, 19-16. Rob Bontje effende het pad voor tweede setwinst, 22-18 en Bruno steunde hem 24-19. Rychlicki mocht de klus klaren met een ace 25-19.

Set 3 Opnieuw ging de thuisploeg furieus van start 5-3, 8-5 en 10-5. Rob Bontje met een blok op Dedeyne voor 16-8 en daarmee leek het kalf definitief verzopen voor de bezoekers uit Menen. Wolanski en Gonzalez mochten nog even inkomen en ofschoon dit de thuisploeg enkele punten koste, kon de wedstrijd niet maar aan NOLIKO Maaseik ontglippen 20-14, 22-16 en 25-18.