NOLIKO Maaseik toont veerkracht en koelbloedigheid in eerste PO-wedstrijd

Afgelopen zaterdag had NOLIKO Maaseik nog eens kans om af te rekenen met het ‘zwarte beest’. De mannen uit de stad met de wereldvermaarde dierentuin hadden de Maaslanders al menige keer getergd. Coach Castellani oordeelde dat het eindelijk tijd werd om de rekening te vereffenen. En zo geschiedde (een uitgebreid wedstrijdverslag kan u hier lezen).

Vanaf set 1 grepen de roodhemden de mannen van ’t Stad naar de keel. Loeiharde services en puike aanvallen destabiliseerden de verdedingsstellingen van de Antwerpse Fortengordel. Bij de eerste technische time-out keken de mannen van de eeuwig sympathieke coach Dardenne al tegen een 5-puntenachterstand aan. Aangevuurd door generaal Wout, -Patton-, Wijsmans ontketenden de mannen dan helemaal hun (d’)Ardennenoffensief. De Sinjoren geraakten nauwelijks tot in Malmédy en moesten bij 25-15 het onderspit delven tegen de tankcolonne, aangevoerd door Pereyra, Maan, Wijsmans en Bontje, met Raymaekers en een schitterende Dumont in de verdediging.

‘The Battle of the Bulge’ kende een vervolg in set 2, alhoewel de havenarbeiders hun weg uit de ingesneeuwde tankputtekes stilaan terug leken te vinden. NOLIKO Maaseik serveerde Ardense hesp met mooie aanvallen en dreigend service-offensief. Ook deze set ontsnapte ons niet bij 25-21.

Set 3 leek dan het kantelmoment van dit wapenfeit te worden. Nu kregen de Maaslanders de Artillerie (opslagdruk) en de verdediging moeilijk onder controle. Bij 11-16 leek de kloof definitief geslagen, maar onder druk van ‘Airborne’ Jelte Maan en kanonnier Wout Wijsmans konden de Maaseikenaren de bordjes terug in evenwicht brengen bij 17-17. Aan de andere kant van het net leek hoofdaanvaller Cox, keurig aangestuurd door de na lange blessure ingekomen spelverdeler Depovere, in zijn ritme te geraken en bij 20-24 maakte iedereen zich al op voor een 4de set. Meesterstrateeg Castellani wisselde daarop Mathias Raymaekers voor Nuno Pinheiro aan de service, die met een krachtig ‘NUTS’-signaal de bordjes op een ongelofelijke wijze gelijk hing bij 24-24. Aangemoedigd door een uitzinnig publiek, wachtten de roodhemden koelbloedig het moment af om de set af te werken. Foutloos in de side-out en zonder druk maar liefst 7 matchballen afwachtend, kon zilvervos Rob Bontje zijn bronzen schoen van een extra laagje glans voorzien met een magistraal kill-block. Einde wedstrijd na een nagelbijter van formaat bij 33-31.

Van een binnenkomer in de play-offs gesproken! Alvast een deugddoende en veelbelovende overwinning en een tegenstander teruggedrongen naar de overkant van de Rijn, of was het de Schelde?

Na 6 opeenvolgende overwinningen is het voor NOLIKO Maaseik zaak om in de volgende wedstrijden zijn koelbloedigheid te bewaren. En welke gezegde is er nog meer van toepassing in deze periode van het jaar? Juist, één zwaluw maakt nog geen lente… ! De Play-offkalender, blijkbaar opgesteld door een Mexicaans leger, is namelijk nog 9 wedstrijden lang.