Hoppa ... 3-0 voor NOLIKO Maaseik tegen Callant Antwerpen!

Zaterdag 12 maart ’16 om 20u30 : NOLIKO Maaseik - CALLANT Antwerpen 3-0 (25-15 25-21 33-31) – SCOUTING

MAASEIK – Vandaag stond de eerste wedstrijd van de Play Offs op het programma tussen NOLIKO Maaseik en CALLANT Antwerpen. Voor de thuisploeg een heel belangrijke wedstrijd om te tonen tot welk niveau zijn in de laatste weken gegroeid waren onder leiding van coach Daniel Castallani.

Set 1 NOLIKO Maaseik opende lekker met een 4-2, ace Raymaekers. Ook Finoli hield de druk op de keten met een ace 7-3. Met 8-3 nam de thuisploeg de voorsprong door een knappe aanval van Pereyra. Over 10-4 draaide de Maaseikse machine op volle toeren, 13-8, Raymaekers en 16-12, blok Rob Bontje. En Rob mocht nog eens lekker scoren door het midden voor 19-13. Maan eiste zijn rol ook op met een ace 20-13 en met opnieuw een blok van Rob Bontje stond het meteen 21-13 en daarmee was de eerste set vlot binnen voor NOLIKO Maaseik 25-15, Wout Wijsmans.

Set 2 Een meer gelijk opgaande tweede set 2-2, tot Wout Wijsmans van achter de driemeter naar 5-3 knalde. Cowx buiten, 7-4 en coach Dardenne in een time out. 8-5 voorsprong voor NOLIKO Maaseik bij de eerste time out. NOLIKO Maaseik bouwde daarop verder naar 14-10 en 16-11, eenmansblok Pereyra. Jelte Maan met een lucky netrollertje op service scoorde 20-14. Over 22-17 kon ook de tweede set NOLIKO Maaseik niet ontlopen, 25-21, ace Gijs Jorna.

Set 3 Met 2-4 nam CALLANT Antwerpen een goede start bij het begin van de derde set. Met een goed blok van Rob Bontje nam NOLIKO terug de leiding over 5-4, maar dan stapelde de thuisploeg enkele foutjes op en dat gaf CALLANT Antwerpen vleugels, 6-8. Moeilijke receptie van Wout Wijsmans zetten CALLANT Antwerpen om een comfortabele 10-13 en ook libero Dumont kwam in deze fase onder zware druk te staan, 10-15 op ace van Wachnik. Vanaf 11-16 vocht NOLIKO terug naar 14-16 en 17-17 gelijk met Wout Wijsmans aan het kanon. Antwerpen voorkwam echter de overname 19-22, maar ook NOLIKO gaf niet toe. Met een blok zette Rob Bontje de bordjes gelijk op 24-24 en en even later met een knappe aanval voor 25-25. Dan Cox buiten en matchbal Maaseik 26-25. Maan net buiten 26-26 en dan Rob Bontje voor tweede matchbal 27-26. Höhne zette opnieuw gelijk, maar netfout Antwerpen bracht derde matchbal 28-27. Deze keer hield Wachnik Antwerpen in de race 28-28. Wout Wijsmans ging voor de 4de matchbal, 29-28, maar dan kon hij niet scoren 29-29. Hij herstelde met een blok, 30-29 zijn misser. Höhne terug gelijk, 30-30, en Maan voor de 6de matchbal, 31-30. Wachnik zette wederom gelijk 31-31, maar dat deerde Pereyra niet, 32-31. Rob Bontje stal de show met een schitteren blok en ronde zo uiteindelijk de 7de matchbal succesvol af, 33-31 en 3-0 voor thuisploeg NOLIKO Maaseik.

Spelende voor NOLIKO Maaseik Maan, Pereyra, Wijsmans, Raymaekers, Finoli, Bontje, Dumont (lib)
Kwamen in: Pinheiro, Jorna, Padar

Spelende voor de bezoekers Sippola, Klein, Prevel, Cox, Praybyla, Wachnik, Deroey (lib)
Kwamen in: Chaney, Depovere, Höhne