NOLIKO Maaseik gunt competitieleider geen puntje

Afgelopen zaterdag liep de LOTTO Dôme nog eens gezellig vol voor de laatste confrontatie in de reguliere competitie van de Ethias Volley League. Vooraf aan de wedstrijd mocht Limburger in hart en nieren, Grevenbichtenaar Rob Bontje, het Limburgs Volklied zingen met onder zijn arm, de fris blinkende Bronzen Schoen die hij vanwege de supportersclub NOLIKO4Ever overhandigd kreeg.

Een verdiende trofee vanwege zijn inzet in dit niet al te gemakkelijk verlopend seizoen.

Aan de andere zijde van het net verscheen Volley Lindemans Asse-Lennik, een vriendenconfrontatie Depestele-Wijsmans leek in de maak.

Maar daar besliste Lennik-coach Johan Devoghel anders over. Vermits deze wedstrijd van generlei waarde meer bleek voor de ranking in de competitie en vermits de Pajotten enkele dagen daarvoor redelijk vermoeid terugkeerden van hun Champions League-confrontatie tegen Trentino Diatec (ITA), koos de Brabantse schaakmeester ervoor om zijn reserve­spelers van de bank te verlossen. Geen Overbeeke, geen Depestele, geen Sugranes in de basis, en zelfs libero Sparidans mocht een matchke aan de kant rusten. Nochtans is Asse-Lennik erop gebrand om de play off-finale te halen. Devoghel liet alvast niet in zijn kaarten kijken …

Boven op de scheidsrechterstroon ontwaarden we zowaar nog eens de immer flegmatieke Arturo Di Giacomo. Zoals de traditie het wil, zal hij in de wedstrijd zijn rol nog gaan opeisen.

Voor het wedstrijdverslag verwijzen we naar hier. NOLIKO Maaseik speelde een zeer gedreven wedstrijd, tot groot jolijt van de opgekomen supporters, die bovendien met zijn allen hun duit in het zakje deden voor de Levensloopactie van Stichting tegen Kanker.

Mindere spelfasen werden met de nodige drive terug in de goede richting gezet. Naar het einde van set 2 leek het even op een kantje-boordje, nadat NOLIKO Maaseik bij een 24-20-voorsprong, flink moest spurten om bij 26-24 de set binnen te halen. Bleek dat de mannen van achter Brussel daaruit vertrouwen putten en prompt set 3 naar hun hand wisten te zetten. Set 4 startte furieus met een rode kaart voor coach Castellani na een uitbrander in de richting van zijn collega aan de andere kant van het net. Scheids Di Giacomo moest nogmaals naar het rode karton grijpen bij 17-16 nadat een binnengegeven aanval door de opverende bank van Lennik buiten werd gezien. Maar geleidelijk kon NOLIKO Maaseik de kloof slaan en de match binnen halen bij 25-18. De vreugdetaferelen na de wedstrijd deden deugd en ook bij de supporters keert het vertrouwen terug. Zij konden meteen beginnen met zich op te maken voor de Halfvastenstoet van zondag.

De competitieleider werd aldus voor de 2de keer dit seizoen (en toevallig na elkaar) gevloerd. Hiermede zijn de kaarten geschud in de aanloop naar de play offs. De Maaslanders eindigen verdienstelijk derde na Asse-Lennik en Knack Roeselare. Het is wellicht nuttig te wijzen op het feit dat we slechts 4 wedstrijden verloren in de reguliere competitie (2x tegen Knack, 1x uit in Molenbos en 1x thuis tegen de ploeg van A). De opgang van de laatste wedstrijden stemt bovendien hoopvol voor de play off competitie die komende zaterdag 12 maart van start gaat tegen Roeselare, Lennik, Antwerpen, Menen en Gent. De puntentelling wordt herleid tot 1 punt tussen elke ploeg, overeenkomstig te ranking.

Lukt het ons om de play off-finale binnen te halen? Daarvoor is onze 7de man, de supportersachterban, onmisbaar!

Agenda
Zaterdag 12 maart ’16 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Callant Antwerpen

Woensdag 16 maart ’16 om 20u30 VDK Gent - NOLIKO Maaseik

Woensdag 23 maart ’16 om 20u30 Knack Roeselare - NOLIKO Maaseik

Paaszondag 27 maart ’16 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Prefaxis Menen

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments