Vijfde overwinning op rij voor NOLIKO Maaseik, nu tegen Asse-Lennik

NOLIKO Maaseik - Lindemans Asse-Lennik : 3-1 (25-23 26-24 21-25 25-18) - SCOUTING

MAASEIK – Vandaag stond de leider in de competitie, Asse-Lennik, op het Canvas in de LOTTO Dôme tegen thuisploeg NOLIKO Maaseik. Het was de laatste wedstrijd van de reguliere competitie en aangezien de rangorde voor de Play Offs al definitief vast lag, zou dit vooral een prestigeslag moeten worden.

Set 1 NOLIKO startte met 3-1 en 8-6. NOLIKO kon deze tweepuntenkoof behouden en ging zo naar de tweede technische time out 16-14. Wout Wijsmans deed na een knappe rally de LOTTO Dôme opveren met een knaller van een punt van achter de driemeter, 20-17. Jelte Maan ging voor de 22-21 en dikte die score aan met een onhoudbare ace, 23-21. Wout Wijsmans mocht de klus klaren van Finoli, 25-23.

Set 2 Over 4-4 ging de tweede set gelijk op naar 8-7, Pereyra met een mooie tipbal. Het spel dat NOLIKO Maaseik vandaag bracht was van een niveau dat het thuispubliek in de LOTTO Dôme dit jaar nog niet veel te zien had gekregen. Over 13-10 wervelde NOLIKO Maaseik naar 16-14, Rob Bontje door het midden. Federico Pereyra sloeg hard binnen, 20-17 en met de service van Baetens buiten, stond NOLIKO Maaseik op een confortable 23-20. Jelte Maan gooide daar dan nog een ace bovenop, 24-20 maar dan stokte de motor even en kwam Asse-Lennik terug bij tot 24-24. Over 25-24 blokte Pereyra naar 26-24 en verzilverde zo alsnog de tweede set voor zijn ploeg.

Set 3 In de derde set kon de thuisploeg aanvankelijk niet op dit niveau doorzetten 3-6 en 6-8. Asse-Lennik stoomde dan door naar 6-11. Pereyra sloeg hard langs de lijn naar 10-13 en zette daarmee de Maaseikse remonte in 12-14. Asse-Lennik liet echter niet begaan en klokte af op 12-16 bij de tweede time out. Jelte Maan counterde met een kill block 14-16. Jelte Maan bracht NOLIKO tot 19-20, maar Fasteland scoorde de 19-21. Bij 20-22 mocht Depestele terug inkomen voor de opslag en een lucky bal van Asse-Lennik zorgde dan voor een 20-23 kloof. Bij 21-23 kwam Broshog het blok versterken, maar Colson kwam toch toch scoren 21-24. Met een goed blok op Jelte Maan, ging de set naar de bezoekers 21-25.

Set 4 Met veel vuur begonnen beide ploegen aan de vierde set 3-3 en 5-5. Met een ace van Baetens in het verste hoekje nam Asse-Lennik de voorsprong 7-8. De ploeggeest bij NOLIKO Maaseik zat echter merkbaar erg goed, 11-8. Over 14-12 haalde Pereyra hard uit voor 16-13. Na de time out verloor de thuisploeg echter even zijn concentratie en dat bracht Asse-Lennik terug op gelijke hoogte, 16-16. Rob Bontje met een blok voor de 20-17 en daarmee nam NOLIKO Maaseik een optie op set- en matchwinst. Gijs Jorna dikte aan naar 22-18 en de ingekomen Padar zette matchpunt op het scorebord 24-18. Rob Bontje zetten het finale feestje in met een ace 25-18.

Spelende voor NOLIKO Maaseik Maan, Pereyra, Wijsmans, Raymaekers, Finoli, Bontje, Dumont (lib)
Kwamen in: Pinheiro, Jorna, Broshog, Padar

Spelende voor de bezoekers Baetens, Fasteland, Pekmans, Cosemans, Staszewski, Colson, Andringa (lib)
Kwamen in: Sparidans, Depestele