Achel tegenstander van NOLIKO Maaseik in de 1/2e finale van de BvB

<p>Foto Patrcik Martens</p>

Niet Amigos Zoersel, maar Avoc Achel treffen we komende weken (29/11 uit en 13/12 in de STEENGOED Arena) als tegenstander in de halve finale van de Beker van België. Zeer uitzonderlijk dat een Liga B-ploeg zo ver weet door te dringen en alvast de GPS naar Deurne aan het instellen is. Tenminste als men de siliconen op de Antwerpse ring weggepoetst krijgt... Het Antwerpse Sportpaleis zal al minstens voor de helft Limburgs gekleurd zijn op 18 februari 2018.

Van de andere helft weten we ook al zeker dat daar West-Vlamingen zullen huis houden, want de andere halve finale wordt toch ook een duel dat interessant om volgen gaat zijn, nl. tussen Par-ky Menen en Knack Roeselare. En zo zullen de uitersten van het land elkaar weer eens raken bij de grootste publiekstrekker in het Belgische clubvolleybal, de Beker van België.

In de aanloop naar de halve finale moest NOLIKO Maaseik nog 2 sets zien te sprokkelen tegen de Luikenaars uit Borgworm. Na winst in de de heenwedstrijd (3-1) zag het parcours voor de Maaslanders er zeer veelbelovend uit. Nochtans waren de mannen van Joel Banks, na de pijnlijke confrontatie in de competitie, zonder veel woorden al gewaarschuwd. De Waremmers zouden hun vel duur verkopen. In set 1 wisten ze lang aan te klampen tot in de 2de technische time-out een kloofje kon geslagen worden, dat uiteindelijk ruim werd uitgediept voor setwinst.

Dit scenario herhaalde zich enigszins in set 2, waarna de champagne kon ontkurkt worden als gevolg van de kwalificatie voor de halve finale. Set 3 mochten enkele wisselspelers hun neus aan het venster drukken. In de aanvang liep het wat stroever, maar uiteindelijk mocht de tegenstander al snel de bus naar huis bestellen. Voor een uitgebreid wedstrijdverslag zie hier en hier.

Het was dan nog even wachten op het spannende wedstrijdverloop in de Van Pelt Arena van Sint-Antonius Zoersel. Al snel werd duidelijk dat, zoals afgelopen jaren niet Callant Antwerpen de bareel naar de Bekerfinale zou worden, maar wel een zeer gegeerde tegenstander uit ons eigen Bronsgroen Eikenhout, nl. Avoc Achel met ex-NOLIKO-corifeeën Rob Bontje, Allan van de Loo, Brian Schouren en Koen Brouns in hun rangen (en verder ook Wouter Verhees, broer van…).

Heel Limburg kijkt uit naar deze bijzondere confrontatie, waar het nog verre van zeker is dat NOLIKO Maaseik de bussen naar het Sportpaleis kan boeken. We zeiden het al eerder: Sinterklaas heeft dit najaar veel snoepgoed in zijn jute zak zitten. Naast de groteske Champions League-loting, kijken we er naar uit waar het Nachtegaaltje zal zingen na de terugwedstrijd van de halve finale van de Belgische Beker… (jru)

 

Agenda

Zaterdag 25 november, 19u00 NOLIKO Maaseik - VOC Amigos Zoersel

Woensdag 29 november, 20u30 Avoc Achel - NOLIKO Maaseik (1/2 BK-België)

Zaterdag 2 december, 20u30 Haasrode Leuven - NOLIKO Maaseik

Woensdag 6 december (+/-1dag), 20u30 NOLIKO Maaseik - Trentino Diatec (ITA) (CHL – LR)

Zaterdag 9 december, 20u30 NOLIKO Maaseik - Par-Ky Menen

Woensdag 13 december, 20u30 NOLIKO Maaseik - Avoc Achel (1/2 BK-België)

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be