NOLIKO Maaseik houdt 3 punten thuis tegen Axis Guibertin

<p>Foto Amber Vranken</p>

In een vooruitgeschoven wedstrijd versloeg NOLIKO Maaseik Axis Shanks Guibertin met 3-1 (25-18 25-21 22-25 en 25-20). Voor een wedstrijdverslag verwijzen we u graag naar het relaas van Luc en Bram.

Deze wedstrijd was oorspronkelijk gepland voor zaterdag 11 november, maar omdat NOLIKO Maaseik zijn thuiswedstrijd in de laatste voorronde van de Champions League speelt tegen Lycurgus Groningen op zondagmiddag 12 november(15 uur) in onze STEENGOED Arena, moest deze competitiematch tegen Guibertin worden verplaatst.

Na 5 weken palaveren over een geschikte datum, besliste de nationale competitieleiding de match te laten doorgaan op 2 november.

Met de 0-3 opsteker van Roeselare in de kopjes, stak NOLIKO Maaseik goed van wal in de eerste set en hield de Waals-Brabanders steeds op afstand. Ook in de tweede set eenzelfde scenario. Toen de thuisploeg in de derde set een 15-11 voorsprong bij mekaar smashte, geloofde het thuispubliek in een vlotte 3-0 zege. Guibertin klampte echter aan, en eiste door prima blok- en verdedigingswerk het slot van de deze derde set op.

Ook in de vierde set moest Noliko alert blijven, om de aanklampende bezoekers op een afstand te houden. Jolan Cox eiste in deze vierde set de hoofdrol voor zich op.