Guibertin puntenloos naar huis gestuurd door de lange manen van NOLIKO Maaseik

<p>Foto Jos Braeken</p>

Donderdag 2 november 2017 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Axis Guibertin 3-1 (25-18 25-21 22-25 25-20) - scouting

In de STEENGOED Arena mocht AXIS Guibertin vanavond partij geven tegen NOLIKO Maaseik.

Set 1 NOLIKO opende met een 4-2 en 6-3. Bij 8-5, aanval Baetens buiten, mochten beide ploegen naar de time out. Over 12-9 stoomde de thuisploeg onder aanvoering van Jay Blankenau naar 16-11. Even later mocht Jelte Maan van achter de driemeter de set binnenhalen, 25-18.

Set 2 Guibertin liet het niet aan zijn hart komen en begon meteen goed aan de tweede set , 0-3. Met enkele goede verdedigende acties kwam Maaseik terug tot 6-7. Guibertin ging dan toch met een 6-8 naar de eerste time out. Gulak sloeg buiten 10-10 en daarna scoorde Jelte Maan aan het net, 11-10. Via Timo Tammemaa, 14-12, scoorde Dane Mijatovic 16-14 door het midden. Cox met een blok op Gulak, 19-15 en daarop volgende een time out aangevraagd door coach Van der Bracht.

AXIS Guibertin moest nu alle zeilen bijzetten, maar slaagde daar niet direct in 20-15 en 21-15. Nog even stribbelden de bezoekers tegen via twee netrollertjes op service van Gulak, 22-19 en een outbal van Jelte Maan, 22-20. Maar NOLIKO liet zich de set niet meer ontfutselen, 25-21 door Timo Tammemaa.

Set 3 Over 5-2 zette NOLIKO de wedstrijd met degelijk spel verder naar 8-5. Met een mooi blok scoorde Jelte Maan 11-9 en even later met een mooie aanval 14-11. Opnieuw liet NOLIKO Maaseik echter de bezoekers terugkomen tot 15-14. Bij de time out stond met 16-14 terug een kleine tweepuntenkloof op het scorebord, maar ook die wist AXIS Guibertin weg te werken, 16 gelijk.

Bij 17-18 dook Maaseik coach Joel Banks in een time out. Cox scoorde meteen hard, 18 gelijk en hij kwam ook aan zet voor 19-19 en 20-20. Guibertin bleef druk zetten, 21-22 en Bruno sloeg daarop buiten, 21-23 en ook Jelte Maan kwam niet door het blok, 21-24. Met de opslag van Jelte Maan die buiten ging, stond het 22-25 en 2-1 in sets.

Set 4 Guibertin hield druk op de ketel, 0-2 en 2-5. Nicolas Bruno kon het gat verkleinen tot 5-6 en door en misverstand bij Guibertin werd het 6-6. Over 7-8 nam NOLIKO Maaseik dan terug de leiding in handen 10-8.

Cox scoorde 16-13 en NOLIKO bouwde verder aan zijn voorsprong 20-14 ook door Jolan Cox. Jelte Maan was onhoudbaar 22-16 en tenslotte sloeg Wannes Debeul zijn opslag in het net, 25-20.