Zenit Kazan zien, en dán …

<p>Foto Lieve De Bleser</p>

Beleefdheidshalve publiceren we een wedstrijdvoorbeschouwing pas als de wedstrijd ervóór goed en wel afgelopen is. Kwestie van respect voor élke tegenstander. Vandaag wagen we ons echter aan de uitzondering die de regel bevestigt. En we zijn ervan overtuigd dat onze vrienden in Waremme het ons niet eens kwalijk nemen.

Want, beste volleyballiefhebber: in Sinterklaastijd word je dubbel en dik verwend, en dat willen we je graag tijdig laten weten. Het kampioenenbal van de Champions League is zopas gestart met een stunt van ons team in Ankara (én een stunt van Knack in Friedrichshafen)! En nu woensdag ontvangen wij in de STEENGOED Arena niemand minder dan Zenit Kazan, het Russische team dat al ruim vijf jaar (op een schaarse uitschuiver na) zowat álles wint wat er in heel Europa te winnen valt.

Zenit Kazan, dat is volleybal in de buurt van de perfectie. Gestalte en kracht, met minstens drie spelers die nog wat groter zijn dan onze reus Yurii. Likhosherstov (2m16) is op dat punt het 'grootste' uithangbord (zonder Volvich, Mikhaylov, Kononov, Voronkov en andere -ovs te vergeten). Zelfs libero Golubev is 1m90 groot. Russisch robotvolleybal? Nee hoor, dan heb je hun set-up Alexander Butko nog niet bezig gezien. Die behoort tot de compleetste aller tijden: kan als geen ander het blok van de overkant het bos insturen, maakt zélf zijn blokpunten en is elke set goed voor een ace of twee.

Een paar jaar geleden 'kochten' ze het Franse wonderkind en enfant terrible Earvin N'Gapeth: synoniem van grillen en grollen, onvoorspelbaarheid, een zotte inval, een truc of trick waar een 'normaal' mens niet eens van droomt. Een must-see op zichzelf. En de voorbije zomer werd bij Civitanova – dat Zenit dit jaar enigszins verrassend de Champions League afsnoepte – de Bulgaarse topper Tsvetan Sokolov weggekaapt: kwestie van zelf nóg wat sterker voor de dag te komen ten nadele van een rechtstreekse concurrent.

Op papier heeft GREENYARD Maaseik dus geen schijn van kans, tenminste áls Zenit perfect gefocust uitpakt en blijft doorstomen. Maar we hebben het afgelopen jaar (in de play-offs en deze week nog in Ankara) meermaals bewezen dat ook uitzichtloze situaties kunnen keren, als je maar blijft knokken. Ons team gaat er alleszins alles aan doen om weerwerk te bieden: schitteren tegen de absolute top, da's immers zowat het mooiste wat je als sportman kan bereiken.

Terwijl we deze regels schrijven, logeert Zenit Kazan in Brazilië. Tot zondag werken ze daar het WK voor clubteams af, en ze hebben het knap lastig: 3-0 verlies tegen het Braziliaanse Sada Cruzeiro, 3-1 winst (na 0-1) tegen Al Rayyan (Qatar) en een moeizame 3-2 winst (na 0-2) tegen Cucine Lube Civitanova. Zaterdag staan ze in de halve finale opnieuw tegenover de Brazilianen die zélf 0-3 om hun oren kregen van Stijn D'Hulst, Kamil Rychlicki & Co. Slaagt Kazan erin om alsnog de finale te halen en het zondag definitief uit te vechten met de Italianen? Daarna gaat het richting Maaseik om 'dat klusje' af te werken. Jetlag, vermoeidheid, decompressie, onderschatting: zie ik daar kansen voor ons team?

Yolo! De kansen om met eigen ogen een wereldteam aan het werk te zien, zijn dun gezaaid. Meer dan genoeg redenen om woensdagavond eens een training over te slaan en naar de STEENGOED Arena af te zakken! Zenit Kazan zien, en dán … (PiP)

 

Agenda

Zondag 8 december, 14u00 VBC Waremme - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 11 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Zenit KAZAN (RUS) (CHL-LR)

Vrijdag 13 december, 20u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 21 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

Zaterdag 18 januari, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

Vrijdag 24 januari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Tectum Achel

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be