Woensdag op bezoek bij de landskampioen!

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Speelt Mathijs Desmet nog altijd bij Roeselare? Als je op Sporza.be de twee archieffoto’s bekijkt die daar al de hele maand oktober in beurtrol getoond worden, lijkt het van wél … Het is misschien een goed idee om de sportredactie van VRT en andere media eens te verblijden met actueler fotomateriaal van alle ereklassers? (Jaja, ook van ons eigen GREENYARD Maaseik.)

Alle gekheid op een stokje: Desmet is weg, naar Italië. Coach Steven Vanmedegael mag echter niet mopperen: hij kreeg heel deugdelijk materiaal om zijn onvolprezen vaste kern verder te stofferen. Niet alleen in de breedte, maar ook in de lengte, diepte, hoogte, sterkte, scherpte, whatever.

Je hebt de kwieke dertigers D’Hulst, Coolman, Verhanneman, Deroey: solide fundamenten die eender welk huis kunnen dragen. Fasteland behoort intussen trouwens ook al tot het meubilair, terwijl Tammearu zijn fors stijgende curve van vorig seizoen gewoon lijkt voort te trekken. Knack is het seizoen m.a.w. gestart met de nagenoeg intact gebleven kampioenenploeg, versterkt met een regelrechte geweldenaar op de opposite: check de verbluffende scoutingcijfers van de Argentijn Pablo Koukartsev (vorig seizoen in Spanje ploegmaat van onze Miquel Fornés).

Op de blauwe tribune gaan ze niet lang treuren om Desmet, zeker als je bedenkt dat Rotty en Plaskie al dan niet geduldig op de loer liggen. Welke andere coach heeft de luxe om aanwinsten van dát kaliber niet meteen voluit in de strijd te werpen? Idem voor het duo Depovere-Ahyi: goed voor een dubbele wissel waarmee je eender welk team kan doodknijpen. Tot slot zijn we benieuwd naar Leite Costa: hier nog een vraagteken, maar de ene Braziliaanse middenman is wellicht de andere niet, als je begrijpt wat ik bedoel …

Het mag duidelijk zijn: Knack Roeselare is meer dan gewapend voor een strijd op drie fronten. Eerlijk: Europees gun ik ze een knalseizoen, al was het maar om een flutcolumnist te jennen. Op Belgisch niveau gunnen we het hen uiteraard veel minder, maar om dit Knack iets in de weg te leggen, moet je al van ver komen. (Of Maaseik ‘ver’ genoeg is, valt nog af te wachten: in deze fase van het seizoen nog niet, vrees ik.) De mannen van Bertini mogen me echter gerust verrassen: dát zou een leuk verjaardagscadeautje zijn …) (PiP)

 

Agenda

Woensdag 2 november, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 5 november, 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik (1/4 BvB)

Woensdag 9 november, 16u30 Mladost ZAGREB (CRO) - VC GREENYARD Maaseik (1/16 CEV)

Zaterdag 12 november, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Waremme Volley

Woensdag 16 november, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Mladost ZAGREB (CRO) (1/16 CEV)

Zaterdag 19 november, 20u30 Volley Haasrode Leuven - VC GREENYARD Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments