Woensdag naar de onbekende Kapellekensbaan van Lindemans Aalst

<p>Foto ZUPP</p>

Wie de afgelopen week de eerste 2 thuiswedstrijden van dit prille jaar van NOLIKO Maaseik gemist heeft, moet dringend zijn licht eens gaan opsteken bij wie er wél waren.

De rode garde van coach Daniel Castellani serveerde topvolleybal om vingers en duimen af te likken, met klinkende overwinningen tegen de superstars van BBSK Istanbul en tegen het ongenaakbaar gewaande team van Knack Roeselare, dat met een pak voor de broek terug naar West-Vlaanderen werd gestuurd.

Het talrijk opgekomen publiek (telkens toch rond de 1.600 man) werd getrakteerd op werkelijk wervelend volleybalspel, een ongelooflijke inzet van de hechte ploeg en doordachte spelcombinaties welke met succes werden afgerond. Na enkele donkere jaren keerde ook de zinderende sfeer van weleer terug in de LOTTO Dôme, met enthousiast publiek, opzwepende muziek en een oververhitte speaker…

Komende woensdag begeeft het Maasland-team zich naar de nagelnieuwe, maar nog onbekende hal van Lindemans Aalst. Het sportcomplex “Schotte” is nog maar pas 2 maanden in gebruik. De kalender van het nieuwbakken Asse-Lennik moest dan ook danig hertimmerd worden om de club in de gelegenheid te stellen zich te kunnen huisvesten in de nieuwe Arena in Erembodegem bij Aalst. Nu het Vorstendom Maaseik met Zijne Dorstlustige Hoogheid Jos IV een nieuwe prins heeft aangesteld, zitten ze deze dagen in Aalst ook niet stil met de bouw van de praalwagens voor carnaval en de verkleedpartijen van de ‘Voal Jeannetten’. Op dat vlak zullen Maaseik en Aalst zich zeker goed kunnen vinden de komende weken…

Maar of dit ook het geval gaat zijn in de eerstvolgende confrontatie van de plaatselijke thuisploeg, daar durven we geen cent op te vergokken. Met de verhuis van het Payottenland naar het Dendervallei heeft de club uiteraard ook sportief en organisatorisch de zeilen moeten bijtrekken. Nieuwbakken Manager Walter Colson (inderdaad, de pa van onze middenman Martijn!) had zich afgelopen seizoen bij het bestuur van Asse-Lennik in de kijker gewerkt met zijn puike organisatie van de thuiswedstrijd in de Champions League tegen niemand minder dan Diatec Trentino.

Het toneel van deze topwedstrijd op 17 februari 2016 was de LOTTO Dôme, wegens eigen zaal ongeschikt. Walter werd prompt aangesteld om de verhuis van de club van het aftandse zaaltje op de splitsing van de Brusselse Ring naar de E40 richting kust, naar de Ajuinenstad Aalst te arrangeren. Hij regelde alle beslommeringen die bij dergelijke verhuis boven water komen, tot en met de meetlat om de juiste nethoogte te controleren.

Sportief had het team van Johan Devoghel en boegbeeld Frank Depestele eveneens een zware klus te klaren in het tussenseizoen. Slechts enkele spelers van de kern van afgelopen seizoen bleven over en enkele jonkies, - waaronder enkele echte Vlaamse -, moesten worden ingepast in het nieuwe team. In de reguliere competitie verloor de ploeg slechts 2 wedstrijden: in Maaseik en bij de inhuldiging van sporthal “Schotte” op 26 november tegen Knack Roeselare. Alle ploegen die vervolgens de nieuwe sporttempel bezochten, kregen meteen 3-0 aan hun broek.

Anderzijds smodderde de ploeg met punten tegen Menen, Haasrode, Waremme en Antwerpen, waardoor zij nu op de 3de plaats in de competitie staat, op 4 punten na NOLIKO Maaseik. Voor coach Castellani zal het opdracht zijn om zijn ploeg terug gefocust te houden na de indrukwekkende overwinningsreeks die werd ingezet met de kwalificatie voor de Bekerfinale in Antwerpen op de feestdag van Onnozele Kinderen.

De straat van sportcomplex “Schotte”, De Kapellekensbaan, doet ons ongewild herinneren aan onze middelbareschooltijd aan het toenmalige Heilig-Kruiscollege van Maaseik waar het Maaseikse volleybal wortel heeft geschoten bij de Kruisheren Jurgens en Brouns. Het meesterwerk van Louis Paul Boon, - Boontje voor de vrienden -, behoorde er, niet helemaal naar de zin van de Kruisheren, tot het verplichte leeswerk in de lessen Nederlands bij wijlen Herman Walschaerts in één van de klassen die uitgaf naar de in stoeptegels (‘dallen’) aangelegde speelplaats, getooid met niets meer dan 4 volleybalvelden. Het enigszins chaotische verhaal speelt zich af in de industriestad Aalst van de 19e eeuw waar zich schrijnende toestanden voltrokken, zoals bekend van Daens. Bij de bonte figuren die Boontje in zijn bekendste boek wist te beschrijven, ontwaren we toch wel ene zekere “Mossieu Colson van tminnesterie”. Zou Louis Paul Boon dan toch een helderziende zijn geweest…?

 

Agenda

Woensdag 25 januari ’17 om 20u30 Lindemans Aalst - NOLIKO Maaseik

Zaterdag 28 januari ’17 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Axis Shanks Guibertin

Woensdag 1 februari ’17 om 16u00 Istanbul BBSK (TUR) - NOLIKO Maaseik

Zaterdag 4 februari '17 om 20u30 Callant Antwerpen - NOLIKO Maaseik

Voor tickets klik HIER (ook voor de finale Beker van België)

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments