Wintertransfer uit Estland: Renet Vanker voor de set-up …

<p>Foto CEV</p>

Onze Iraanse spelverdeler Javad Karimisouchelmaei heeft nog niet veel plezier beleefd aan zijn Europese campagnes met GREENYARD Maaseik: vorig seizoen viel hij uit in Sint-Petersburg; enkele weken geleden tegen Dinamo Moskou liep het opnieuw fout.

Onze club heeft even afgewacht, maar Javads voetbreuk evolueert niet zo voorspoedig als we zouden willen, net nu die superdrukke maand januari begint. Alleen Liam Mc Cluskey voor de spelverdeling? Dat is om meerdere redenen niet oké, en dus: op zoek naar een oplossing.

GREENYARD Maaseik heeft de voorbije jaren een zekere band opgebouwd met Estland en zijn stevige volleybaltraditie. In het recente verleden haalden we ginds bijvoorbeeld Timo Tammemaa en Andri Aganits, Keith Pupart en (heel even) Renee Teppan: stuk voor stuk Estse internationals, net zoals onze huidige middenman Henri Treial. Een van de spelverdelers in deze Estse nationale selectie is Renet Vanker die ons nu komt depanneren. Let wel: het gaat hier om een volwaardige wintertransfer (dat kan tot 15 januari), niet om de Medical Joker-faciliteit.

Renet Vanker (°22 september 1998, 1m93) speelt al ruim vijf jaar voor Selver Tallin, een van de Estse topclubs: in het voorbije seizoen 3e in de Estse competitie, maar winnaar van de Estse Cup en van de Baltic League. Renet behoort al sinds 2015 tot de nationale jeugdselecties. Hij nam deel aan CEV EuroVolley 2021 en werd na de European Golden League 2021 uitgeroepen tot 'beste spelverdeler' van het toernooi.

En nu begint hij dus aan zijn eerste internationale avontuur. Ongeduldig om hem bezig te zien? Op Facebook (https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=2093599834133141) vind je alvast amateurbeelden van een wedstrijd op 20 november 2021. Renet Vanker speelt met nummer 4 (in rode uitrusting).

Met z'n allen wensen we Javad een voorspoedig en volledig herstel! Enne … Tere tulemast Maaseiki, Renet Vanker!

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be