Wie neemt de Cup mee naar huis?

In seizoen 2018-2019 speelden Knack Roeselare en GREENYARD Maaseik van 11 november tot 11 mei (exact een half jaar) 12 (twaalf!) keer tegen elkaar. Alle directe betrokkenen wisten perfect hoe de verhoudingen lagen, waar je op moest letten, wat je eventueel kon proberen uit te buiten. De aanhang schreeuwde zich schor en voor het overige speelden de vorm van de dag, details en enige ambras hun rol. Spannend bleef het tot het laatste fluitsignaal, of wat had je gedacht.

Hoe anders is het vandaag! Sinds Knack ons in november 2019 uitschakelde voor de Beker (van vórig seizoen), speelden we nog drie keer tegen elkaar (januari '20, oktober '20 en januari '21). Dat waren 'gewone' competitiewedstrijden, niet op het scherp van de snee. De laatste keren werd er zelfs niet meer schorgeschreeuwd (al weten we natuurlijk niet wat zich her en der afspeelt in de huiskamers). We hebben elkaar heel die tijd niet in de weg gelopen; we zouden elkaar haast gaan missen …

Zondagnamiddag is het echter weer van dattum. En hoe.

In 2018 stonden Roeselare en Maaseik voor het laatst oog in oog in een bekerfinale. Toen won Roeselare. Erger nog: Roeselare won de laatste vier onderlinge bekerfinales. Erger nog: Roeselare won álle bekerfinales sinds … eum … vrij lang geleden. Erger nog: Roeselare is vastbesloten om Maaseik zondag te evenaren qua aantal Belgische Bekers in de trofeeënkast. Tètitatutis! Het moet nu maar eens stoppen!

Onze tegenstander is uiteraard niet de eerste de beste. In januari 2019 schreven we hier: "Als Knack Roeselare in goede doen is, kan geen enkele club in Europa op beide oren slapen, da’s bekend." En in februari 2020 voegden we eraan toe: "Geen enkel Europees topteam is er gerust in als het naar België moet komen. Zowel in Roeselare als in Maaseik staat dan een team klaar dat erop gebrand is om zijn hoge niveau nog een paar percentjes op te krikken."

Knack heeft vorige week dat Europese niveau nogmaals gedemonstreerd. Individuele én collectieve klasse waren onmiskenbaar (al speelde Kemerovo zonder Zaytsev en andere topspelers, en al werd pijnlijk duidelijk waarom je Modena dit jaar in de onderste helft van Serie A1 moet zoeken). Ook in de breedte is onze tegenstander sterker dan ooit. Dat mochten Menen, Achel en Aalst zopas ervaren.

Aan eigen zijde weten we dan weer verrekt goed dat ons team elk jaar opnieuw geduldig wordt klaargestoomd in de richting van money time. Het beste GREENYARD Maaseik krijgen we pas vanaf zondag te zien. En laten we wél wezen: voor het eerst in jaren zijn we nek aan nek met Knack door de reguliere competitie gefietst, dit seizoen waren we wél tijdig klaar voor de halve finales van de Beker én dit seizoen hebben we ons toch maar mooi gekwalificeerd voor de halve finales van de CEV-cup. GREENYARD Maaseik is er klaar voor: zondag gaan we resoluut voor onze 15e Beker van België!

Live, via de volgende link: livescore | livestream & SPORZA op één.

Agenda

Zondag 21 februari, 13u45 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik (finale BK-België)

*Omwille van COVID-19 zijn de thuiswedstrijden NIET toegankelijk voor derden !!!

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be