Wereldreis naar uitgeteld, maar nog niet moegestreden Prefaxis Menen

Komende zaterdag maken de jongens van NOLIKO Maaseik de verre verplaatsing naar de Vaubanhal van de grensstad aan de Leie. Op zich is het in kilometers een nog te overziene afstand, maar door files en drukte rond Brussel ongetwijfeld een Roomse reis. Prefaxis heeft na de verrassende verliezen thuis tegen Callant Antwerpen en uit bij VDK Gent zijn kansen voor een finaleticket zo goed als vergooid. Op dat vlak hebben zij bijgevolg niks te winnen. Maar dit betekent niet dat de Menenaars zomaar de handdoek gooien. Na de 2-3-overwinning op Paasdag in Maaseik geloven zij in hun kansen om de Maaslanders eens te meer te kloppen. Dit zou hen in de mogelijkheid stellen om de 3de plaats in de play-offs, die recht geeft op een podiumplaats, te claimen. Maar in de ‘hel van Mjiende’ is het nooit gemakkelijk winnen en hun sympathieke Kroatische coach Igor Juricic zal het West-Vlaamse metafoor “Ut mien schuve bluven” wellicht willen hard maken. Het zou ons niet verbazen als er een premie-injectie vanuit Roeselare komt als de fluogroenen er in zouden slagen om de rode garde van coach Castellani te kloppen. De Knackies zijn zondag zelf gastheer van de Pajotten van Asse-Lennik, die ook nog een rekening te vereffenen hebben in Schiervelde.

Voor de Maaslanders, voor wie het tot op heden al een zware play off-campagne was, zullen bijgevolg op hun hoede moeten zijn. De tegenstander heeft, behoudens podium en premie, niks te verliezen, terwijl de Knapkoekers wellicht nog willen gokken op het vasthouden van de eerste plek. Hoofdaanvaller Jonas Kvalen zal weer knap aangestuurd worden door kannonier Mathias Valkiers. Ver Eecke en Sinnesael zijn eveneens te viseren, terwijl libero Julien Lemay zijn stofzuigerstatuut alle eer aan doet.

Alleszins kunnen de Maaslanders bij winst de mathematische zekerheid van het play-off-finaleticket veilig stellen. Deze week startte het Aspergeseizoen. Bijgevolg ruiken we aan ons water dat we ons in de beslissende fase van de competitie bevinden …

 

Agenda
Zaterdag 16 april ’16 om 20u30 Prefaxis Menen - NOLIKO Maaseik

Woensdag 20 april ’16 om 20u30 NOLIKO Maaseik - VDK Gent

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be