Zondag 27 januari 2013 om 15u30 NOLIKO Maaseik – VC Euphony ASSE-LENNIK

3-0 (25-20 25-17 25-18) - scouting

Set 1: Zonder de zieke Michael Parkinson (griep) startte NOLIKO met drie geslaagde aanvallen van Klinkenberg. Bij Lennik kon de weergekeerde Overbeeke voor enkele punten zorgen maar er bleef een tweepuntenkloof (8-6). Die werd vergroot naar vier punten (15-11) ) en Rosiers zorgde voor de tweede technische time-out. NOLIKO hield de set mooi onder controle en liep uit tot 21-15. Van de Voorde zorgde voor de setbal, Egleskalns maakte uit: 25-20.

Set 2: We kregen een bijna identieke start in de tweede set waar Klinkenberg alweer voor een eerste voorsprong zorgde die tot 10-6 uitliep. Missers in de service bij NOLIKO deden de Brabanders terugkomen maar Rosiers klopte naar 16-12. Coach Marco Klok mocht ingrijpen bij een 18-13 achterstand. Het mocht niet baatten: een tweede onderbreking werd al aangevraagd bij 21-14 en die bracht ook geen oplossingen. Piovarci serveerde uit, Overbeeke miste zijn aanval en NOLIKO besloot via een legbal van Wounembaina met 25-17.

Set 3: Lennik mocht aanklampen tot 6-6 en Van de Voorde blokte naar de eerste technische time-out (8-6). De Maaslandse trein was weer vertrokken, enkel Overbeeke kon imponeren bij de bezoekers maar de voorsprong groeide van 14-10 naar 18-13. De foutenlast bij een toch wel erg zwak Asse-Lennik werd vrij groot en NOLIKO kon
moeiteloos naar de matchbal wandelen: 25-18.

NOLIKO Maaseik: Lorsheijd, Klinkenberg, Valkiers, Derkoningen (lib) , Wounembaina, Rosiers, Van de Voorde
Kwamen in: Caldwell, Egleskalns

Euphony Asse-Lennik: Jarmoc, Piovarci, Overbeeke, Radic, Ramma, Verschueren, Plot (lib)
Kwamen in: Radic, Lecat