Woensdag 4 februari 2015 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Volley BeHappy2 Asse-Lennik

3-2 (28-26 22-25 26-24 26-28 15-13) - SCOUTING

MAASEIK – Tegen Asse-Lennik zou Giovanni Torchio de nieuwe coach zijn van NOLIKO Maaseik. Na het pijnlijke verlies in Puurs hadden club en trainer Erik Verstraten besloten de samenwerking stop te zetten. De club bedankte Erik uitdrukkelijk voor zijn enorme inzet die hij leverde als hoofdtrainer van NOLIKO Maaseik en wenste hem veel succes in zijn verder carrière.

Set 1
Over 3-3 ging het meteen bikkelhard, maar dan sloeg Lennik een vroege kloof 5-8. NOLIKO knokte dan terug tot 9-9. Ondanks een Lennikse time out, duwde Maaseik door naar 12-9, blok Höhne. Broshog hield stand en maakte met een mooi blok 16-13. Bij 16-16 stonden de bordjes terug gelijk. NOLIKO moest dan de rol even lossen 19-21, maar knokte zich terug naar 21-21 en met een blok van Finoli stond de thuisploeg plots terug op voorsprong. De ingekomen Gotch miste echter zijn receptie 22-23. Padar tipte in het blok naar setbal 24-23. In een spannend slot kon Lecat het hoofd koel houden en strafte een slechte receptie van Lennik direct af, 28-26.

Set 2
2-2 was de opener van de tweede set tot Lennik met 6-8 opnieuw een klein kloofje sloeg. Over 10-12 was het knokken aan beide kanten, maar Lennik behield toch stevig de overhand, 11-16. Met 15-20 en 19-22 leek de tweede set vroegtijdig naar Lennik te gaan, maar NOLIKO beende knap bij tot 22-23. Met een ace maakte Overbeeke echter een einde aan de Maaseikse opmars, 22-25.

Set 3
Maaseik haalde direct hard uit in de derde set 3-0 en 5-1. Met 8-5 mochten beide teams naar de time out. Nek aan nek streden beide ploegen voor wat ze waard waren: 10-10 en 13-13 tot Maaseik de 15-13 forceerde. Padar knalde naar 16-14 en dan bouwde de thuisploeg beetje bij beetje aan zijn voorsprong 19-16 en 20-16, Broshog. 22-19 en NOLIKO leek op weg naar tweede setwinst. Op service van Diefenbach kwam Asse-Lennik echter helemaal terug 23-23 en over Maaseik tot op setbal 23-24. Maar dan NOLIKO Maaseik bij 25-24 op setbal en tenslotte haalde Grozdanov de buit binnen 26-24.

Set 4
In de vierde set namen de Brabanders een 5-8 voorsprong bij de time out. Höhne bracht met een ace NOLIKO terug tot op één punt 9-10. Met een blok van Raymaekers stonden de bordjes terug gelijk 12-12 en dan sloeg Diefenbach buiten 13-12. Opnieuw Raymaekers in een goede positie 16-15. Höhne blokt dan naar een kleine voorsprong die Lennik in een time out deed vluchten 18-16. Lennik gaf echter nog niet op 18-18. Over 20-19 en 22-21 kwam NOLIKO op matchbal 24-23, service Baetens in het net. Tweede matchbal voor de thuisploeg 25-24, maar Padar knalde in het driemansblok. 25-25. Overbeeke dan met een blok op Lecat en setbal voor Asse-Lennik 25-26. Broshog voor 26-26. Tweede setbal voor de bezoekers 26-27 en dan een redding met de voet van Höhne. Maar dan verrekende men zich bij Maaseik in het aantal toetsen en werd de bal pas na de vierde toets overgebracht. Dit betekende het einde van een spannende set 26-28.

Set 5
Voor Maaseik was dat een stevige klap, 0-2. Padar stelde terug gelijk 4-4. Finoli kreeg van de scheidsrechter een gedragen bal aangesmeerd 6-8. Padar zette de bordjes gelijk bij 8-8, maar strandde dan in het blok van Verschueren 8-10. Met een bal van Höhne dan nog buiten, 8-11 leek de baan vrij voor de bezoekers. Maar ook de thuisploeg wilde niet opgeven, 10-11. Dan Overbeeke met een gedragen bal en 12-12. Baetens buiten 14-13 en opnieuw matchbal (3de in deze wedstrijd) voor NOLIKO Maaseik en bingo voor de thuisploeg, Grozdanov met een blok op Baetens 15-13.

Spelende voor NOLIKO Maaseik Broshog, Raymaekers, Lecat, Höhne, Padar, Finoli, Derkoningen (lib)
Kwamen in: Gotch, Lushtaku, Grozdanov, Parkinson

Spelende voor de bezoekers Baetens, Diefenbach, Overbeeke, Verschueren, Sugranes, Orczyk, Sparidans (lib)