We geraken niet uit de startblokken

<p>Foto Patrick Martens</p>

Woensdag 8 november 2023 om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Volley Haasrode Leuven 2-3 (25-19 21-25 21-25 25-21 11-15) - scouting

Met volle overgave, doch knikkende knieën gooide GREENYARD Maaseik zich in de wedstrijd tegen Volley Haasrode Leuven. Het resultaat mocht er zijn. Maaseik kon een kleine voorsprong opbouwen: 15-13. Bij een setstand van 20-15 durfden de Limburgers al een blik werpen op setwinst. En het spel van Maaseik loonde. Setwinst voor de thuisploeg met 25-19.

De kaarten lagen anders bij het begin van set 2. Maaseik kreeg al meteen een achterstand te verwerken van 4 punten bij 5-9. Een achterstand die de thuisploeg gedurende het verloop van de set bleef achtervolgen. Aan Maaseikse zijde verdween een stuk vertrouwen en werden flink wat fouten in de afwerking genoteerd. Leuven bouwde de kloof verder uit naar 13-18. Vanaf 17-23 maakte GREENYARD Maaseik nog enkele punten goed. Al was het onvoldoende om Leuven in de problemen te brengen. Setstand 21-25.

In set 3 leek het even weer beter de gaan voor GREENYARD Maaseik. Maaseik nam regelmatig voordeel, al was het slechts met 1 punt verschil. Vanaf 7-7 zorgde Leuven meermaals voor gelijkstand.
En dan, vanaf 16-16 brak het Leuvense beest weer los. Maaseik kon niet meer op hetzelfde niveau komen en moest opnieuw setwinst laten aan de bezoekers: 21-25.

En dan was er de 4e set. Eentje waarin opnieuw Leuven de leiding nam, van 4-6 over 9-10 naar 13-15. Bij 20-19 slaagde GREENYARD Maaseik er dan toch in om het tij te keren. Met een ace ankerde Hanzic de score nog wat meer vast. Maaseik speelde met meer agressie en werkte de set netjes af met 25-21.

Op naar een 5e set. Maar ook in deze set was Volley Haasrode Leuven de duidelijke meerdere. Een harde 3-7 verscheen al snel op het scorebord. GREENYARD Maaseik creëerde heel weinig kansen en kon geen weerstand bieden. De laatste set ging dat ook weer duidelijk naar Leuven.