Ten strijde in Roeselare

<p><span>Foto Bart Vandenbroucke</span></p>

Zondag 12 november ’23 om 18u00 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik 3-1 (33-35 25-23 25-19 25-21) - scouting

GREENYARD Maaseik schoot goed uit de startblokken in de wedstrijd tegen Knack Roeselare. Dankzij een goed blok verscheen 4-3 en even later 6-7 op het scorebord. Met twee aces knalde kapitein Cox naar 9-11. Knack voelde de dreiging en mikte op een succesvolle time-out. Roeselare kon op gelijke hoogte komen bij 12-12. Maar Maaseik gaf niet toe en hield meestentijds setvoordeel vast.
Richting seteinde wisselde het voordeel regelmatig van kant. Iribarne kwam vlot aan scoren toe. Maar ook aan blauwe zijde werd herhaaldelijk een punt gewonnen. Uiteindelijk maakte Jolan Cox met zijn vierde ace een einde aan deze lange set: 33-35

Maaseik zat in de goede flow en toonde dit ook in de tweede set. De Limburgers kwamen al snel op voorsprong en bouwden de kloof uit naar 4 punten: 8-12. Dankzij een killblock van Polak verscheen even later 13-16 op de bordjes. Maar Roeselare hing de bordjes weer gelijk bij 16-16. Vervolgens namen de West-Vlamingen het setvoordeel over. En slaagden ze erin om de set binnen te halen met 25-23.

In set 3 nam Knack het voortouw. Maaseik hinkte achterop, tot 9-7: Jolan Cox aan opslag en hij bedankte met maar liefst 3 aces in zijn opslagreeks. 9-12 Voordeel voor Greenyard Maaseik.
Enkele misverstanden aan rode zijde en het setvoordeel helde weer over naar Roeselare. De West-Vlamingen kwamen 3 punten op voorsprong bij 16-13. Naar het einde van de set toe, bouwden ze deze voorsprong nog verder uit naar 5 punten. Vervolgens ging setwinst opnieuw naar de thuisploeg met 25-19.

Invaller Hetman bleef in set 4 in de basis. Hij nam ook meteen zijn verantwoordelijkheid op en hielp Maaseik mee aan setvoordeel bij 6-7 en vervolgens aan 7-10.
Een aanvallend Roeselare maakte de setstand weer gelijk bij 12-12. Vanaf dan geraakte GREENYARD Maaseik op achterstand. De Limburgers speelden nog wel mee, maar kwamen niet meer in de buurt van Knack. Met 25-21 ging ook deze set naar de thuisploeg.