Spanning en sensatie in een goedgevulde STEENGOED Arena

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Zaterdag 9 april ’22 om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare 2-3 (23-25 21-25 25-22 25-19 14-16) - scouting

In een flink gevulde STEENGOED ARENA stond vanavond de topper tussen GREENYARD Maaseik en KNACK Roeselare op het programma.
De talrijke supporters zagen van bij het begin van de wedstrijd 2 teams die op volle toeren draaiden.
Het spel van Maaseik had succes en de thuisploeg kwam op voorsprong. Bij 13-9 serveerde Cox nog een knappe ace tussen de lijnen.
Bij 13-11 had Roeselare meer geluk toen de opslag van Ahyi net achter het net viel. Zo kon Maaseik de hete adem van Roeselare weer voelen.
Een opslagfout van Roeselare en aansluitend killblock van Bonatto bracht de Limburgers weer op voorsprong bij 16-13.
Bij 17-16 kwamen de West-Vlamingen weer gevaarlijk dichtbij. Tijd voor time-out aan zijde van Maaseik bij 18-18.
Het laatste deel van de wedstrijd ging gelijk op: 19-19, 20-20 … 23-23 maar eindigde in het voordeel van Roeselare bij 23-25.

In set 2 ging het opnieuw hard tegen hard. De cijfers op het scorebord waren voortdurend in balans.
Vanaf 8-9 kwam KNACK meer tot scoren en kon het uitlopen tot 9-13 en verder tot 11-14.
Bij 14-19 probeerde coach Bertini het succes van de bezoekers te doorbreken met een time-out.
Maaseik kon zijn puntenaantal daarna nog verhogen, maar gaf Roeselare te veel punten cadeau: 21-25.

Ook in set 3 namen de bezoekers het voortouw. Maaseik kon wel bijbenen, maar slaagde er niet in om zich los te rukken van de tegenstander.
Martinez hitste zijn rode troepen én het publiek nog wat extra op: vuur in de STEENGOED Arena én 16-12 op het scorebord. Roeselare kon het vuur van Maaseik niet meer blussen. 25-22 Setwinst voor GREENYARD Maaseik.

In set 4 was GREENYARD Maaseik nog steeds on fire en bouwden ze een flinke voorsprong uit. Bij 10-5 deed Jan Martinez er nog een ace bovenop. Kapitein Cox maakte het daarna met 2 aces nóg heter in de STEENGOED Arena en knalde zijn team naar 16-7. De Limburgers gingen vlotjes op dat elan verder. KNACK vond onvoldoende antwoorden en moest setverlies ondergaan met 25-19.

En dan die ultraspannende 5e set.
Een gelijk opgaande start maar vervolgens nam Maaseik de set over. KNACK Roeselare vocht terug en kwam bij tot 8-8. Maaseik duwde verder door naar 11-8. Maar opnieuw was Roeselare van de partij: 11-12. Beide teams gingen vol voor de overwinning. Het was uiteindelijk KNACK die aan het langste eind trok: 14-16.

Wedstrijdverlies zinderde na. Maar bovenal dat fantastische gevoel om weer allemaal samen te genieten in een volle STEENGOED Arena. (CaS)