Schade....

<p>Foto Tim Verhaegen</p>

Woensdag 13 februari 2019 om 20u30 GREENYARD Maaseik - Berlin RECYCLING VOLLEYS (GER): 2-3 (25-22 25-20 29-31 22-25 13-15) - scouting

GREENYARD Maaseik speelde vanavond in de eigen STEENGOED arena tegen Berlin RECYCLING VOLLEYS. De thuisploeg had nog een miniem waterkansje op door te stoten naar de volgende ronde, maar zou dan wel het maximaal van de punten moeten kunnen thuishouden.

Set 1 GREENYARD nam een goede start, 6-4, maar Berlijn volgde goed en nam over 8-9, vooral dankzij het grote aantal opslagmissers bij Maaseik. Jelte Maan hield de stand bij 12-12 in evenwicht. In een heel spannend verloop van de set kon Moritz Reichert echter een goed blok plaatsen op Jolan Cox, 14-16. Timo Tammemaa scoorde terug de gelijkmaker voor 16-16.

Jolan Cox hield de spanning er voorlopig nog in 20-20 en trok daarna zelfs de voorsprong terug naar het eigen kamp, 22-21. En ook aan de service was hij niet te houden, 23-21 met een onhoudbare bal die het plafond beroerde. Seppe Baetens scoorde setbal, 24-22 en wie anders dan Jolan Cox kon dat in deze fase verzilveren, 25-22.

Set 2 Ook deze set ging gelijk op, 4-4 terwijl het niveau aan beide kanten van het net gestaag steeg. Jolan Cox was nog steeds goed op dreef, 7-5 en Timo Tammemaa bleef uiterst alert in het blok, 8-5. Berlijn nam dan een time out, maar Aleks Grozdanov serveerde onhoudbaar naar 9-5. GREENYARD was in deze fase een maatje te groot voor de bezoekers, Jay Blankenau met een tweedehandse bal voor 11-6 en dan volgende nog een goed blok voor 12-6, en reeds tweede time out bij Berlijn.

Langzaam kwamen de bezoekers echter terug in de set, 13-10. Jolan Cox sloeg via het blok naar 16-12, maar het werd opnieuw heel erg spannend naar het einde van de set toe, 20-18. Aleks Grozdanov blokte naar de beslissende kloof, 23-19 en Jolan Cox ging vol voor setpunt, 24-20. En met zijn blok slaagde Cox er ook in de tweede set naar zijn hand te zetten, 25-20.

Set 3 In de derde set sloeg Berlijn bij 4-4 een kloof naar 4-7 en 7-12, waarop coach Banks uiteindelijk toch een time out nam. Bij 7-14 moest de thuisploeg dringend uit een ander vaatje gaan tappen om in deze set nog iets ervan te kunnen maken. Berlijn was echter niet meer uit evenwicht te brengen en bouwde rustig verder op zijn riante voorsprong, 10-17 en 14-20. Onder impuls van Jelte Maan, zette GREENYARD nog eens alle zeilen bij, 16-20. Robert Wojcik blokte nog tot 18-21, maar Georg Klein liet niet begaan, 18-22.

Jelte Maan serveerde een ace voor 21-23 en Wojcik scoorde knap naar 22-23 en daarmee ontplofte de STEENGOED Arena zowat onder het gejuig van zo’n 1600 GREENYARD supporters. En met een dubbele fout aan bezoekende kant, stond het zowaar 23 gelijk. Aleks Grozdanov blokte naar 24-23 matchbal, maar lukte daarna niet om in blok af te maken, 24-24. Robert Wojcik geraakte dan niet voorbij het blok en setpunt Berlijn, 24-25. Na een schitterende verdediging van Jay Blankenau, scoorde Grozdanov 25 gelijk. Toch kwam er terug een setbal voor Berlijn, 25-26. Opnieuw een enorme verdediging, ditmaal van Dronkers en Cox scoorde daarop 26-gelijk.

Tammemaa raakte het net in blok, maar Maaseik vroeg daarop een challenge aan. Deze werd echter verloren en 26-27. Opnieuw Jolan Cox aan zet voor 27 gelijk. Dan raakte Blankenau op zijn beurt het net, 27-28, maar Cox stelde weer gelijk 28-28. Service Tammemaa in het net, 28-29, maar dan redde Jelte Maan met een listige tipbal, 29-29. Path scoorde het zoveelste setpunt, 29-30 en Tuia kon dat uiteindelijk met een ace verzilveren 29-31.

Set 4 Zelfde scenario in de vierde set, 4-4 en 8-10, waarin Berlijn de voorsprong nam die deze keer echter beperkt bleef tot 2 punten. Met een blok slaagde Jelte Maan er dan in om zijn ploeg terug langszij te brengen, 13-13. Ook Timmo Tammemaa was succesvol in blok, 14-13 en voor het eerst nam GREENYARD over. Dan ging het haasje over, 14-15 en Benjamin Patch scoorde 15-17.

Jolan Cox slaagde erin om terug gelijk te zetten, 18-18. Het ging dan gelijk op naar 20-20 tot Benjamin Patch een ace sloeg op Just Dronkers, 20-22. Berlijn behield die voorsprong tot 21-23 en kreeg eerste setpunt bij 22-24. Met 22-25 ging de set naar Berlijn.

Set 5 Over 3-3 nam Berlijn de voorsprong bij 3-5. Bij 5-8 wisselden de ploegen van kant. Jolan Cox scoorde voor 7-9 en 8-10, maar sloeg daarna buiten bij 8-12. Coach Banks nam nog een laatste time out, en bij 13-14 werd het nog spannend. Maar dat kon niet verhinderen dat de zegen uiteindelijk naar Berlin RECYCLIN VOLLEYS ging, 13-15.