Punten pakken in Menen

<p>Foto Bart Vandenbroucke</p>

Woensdag 7 december ’22 om 20u30 Decospan Menen - GREENYARD Maaseik 1-3 (20-25 26-28 25-18 21-25) - scouting

Met Jolan Cox in de basis kon VC GREENYARD Maaseik bij 2-5 al profiteren van een eerste kloofje. De Limburgers zaten in een goede flow en maakten er al snel 4-9 van. Meteen ook signaal voor een eerste time-out bij DECOSPAN Menen.
Het was een time-out zonder invloed. Maaseik kon de score van de thuisploeg simpelweg verdubbelen: 7-14.
De West-Vlamingen slaagden er in om de kloof af en toe met enkele punten te verkleinen, vooral richting het einde van de set. Maar de thuisploeg werd nooit echt gevaarlijk. Mooie setwinst voor GREENYARD Maaseik met 20-25.

In set 2 hingen de bordjes al snel gelijk bij 4-4. Maaseik kreeg het zowel in aanval als in verdediging wat moeilijker. Dat was voldoende voor coach Bertini om bij 8-5 een time-out in te lassen.
Nadien kon Maaseik naar 10-10 bijbenen én vervolgens voorbijsteken. Cox maakte er met een ace 13-17 van. Bij 19-20 kwam de thuisploeg nog gevaarlijk dichtbij om daarna het verschil volledig weg te werken bij 22-22.
In een spannende eindspurt trok GREENYARD Maaseik aan het langste eind: 26-28.

Set 3 startte beter voor de thuisploeg met een 5-1 voorsprong. Maaseik had grote moeite om voorbij het West-Vlaamse blok te geraken. De thuisploeg stoof voorwaarts.
Een achterstand die Maaseik niet meer kon goedmaken.  Het verdict van set nummer 3: 25-18.

Opnieuw een lastiger begin voor de Maaseikenaren in set 4. Ze kregen al meteen te maken met een nadeel van 4 punten.
Het duurde tot 9-9 voor de Limburgers het verschil konden wegwerken.
GREENYARD Maaseik kwam even op voorsprong, maar DECOSPAN Menen hing de bordjes weer gelijk bij 16-16.
Maaseik gaf nog wat extra gas naar 20-23 en maakte vervolgens een einde aan de wedstrijd met 21-25 setwinst. (CaS)