Och jongens toch!

Zaterdag 2 december 2023 om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst 0-3 (20-25 20-25 17-25) - scouting

De lange en vermoeiende reis naar Galati zat merkbaar nog steeds in het systeem van de thuisploeg. Na 10 minuten stonden er al duidelijke cijfers op de bordjes 5-8. Coach Bertini probeerde in te grijpen met een time-out. Maar het spel van Lindmans Aalst zat goed en ze speelden vlotjes verder in het voordeel. Dat voordeel werd nog verder uitgebouwd naar 13-19. Aalst nam de eerste set voor rekening met 20-25.

Een mooie rally bij het begin van set twee. Maaseik toonde de nodige vechtlust en Cox werkte af naar 4-3. Van vechten was er sprake aan beide zijden van het net. GREENYARD Maaseik zorgde voor de 7-5. Vechten dus, ook aan de Oost-Vlaamse kant. Aalst werkte de score bij naar 10-10.

De troepen van Lindemans Aalst zaten beter in aanval en verdediging: 16-19. Een aanval van Polak door het midden, bracht de stand op 19-22. De opslag van Cox belandde opnieuw in het net: 19-23. Door een nieuwe opslagmisser in service bij Maaseik, kreeg Aalst de tweede setbal cadeau: 20-25.

In set 3 zetten Hanzic met een killblock 3-2 op het scorebord. Twee opeenvolgende aanvallen van Maaseik botsten op het blok van Aalst en leverde de bezoekers weer voordeel op: 4-7.

GREENYARD Maaseik zat in moeilijke cijfers. Bij 9-16 mocht Iribarne i.p.v. Bartos de uitdaging aangaan om de achterstand weg te werken. Een goede poging, maar het was onbegonnen werk. De eerste wedstrijdbal was meteen de juiste voor Lindemans Aalst: 17-25.