NOLIKO Maaseik vs Aalst… 3 punten blijven netjes thuis

<p>Foto Jos Braeken</p>

Zaterdag 1 april 2017 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Lindemans Aalst 3-0 (25-22 25-23 25-21) - scouting

Lindemans Aalst gaf deze avond partij tegen NOLIKO Maaseik in de LOTTO Dôme. Voor NOLIKO Maaseik een heel belangrijke wedstrijd tegen een rechtstreekse concurrent in de kop van het klassement van de play-offs.

Set 1 NOLIKO Maaseik opende de partij maar via 3-3 en 3-5 stond er meteen druk op de ketel, 6-8. NOLIKO Maaseik beende bij tot 11-11 maar onder aanvoering van Frank Depestele bleef Aalst knokken, 12-13. Bruno haalde even later verschroeiend uit en bracht zijn ploeg voor het eerst op voorsprong, 14-13. Maar een blok op hem keerde het voordeel 14-15. Vervolgens sloeg Rychlicki in de pipe buiten, 14-16. Vigil scoorde terug de gelijkmaker 18-18. Bruno met een wervelde opslag voor 19-18 opnieuw haasje over. Rychlicki scoorde na een mooie rally 21-19. Raic sloeg buiten 21-21, maar Rob Bontje ging door het midden 22-21. Dan ging Staszewski in de fout met een aanval in het net, 23-21. Raic scoorde setpunt 24-21. Skladany nam tenslotte het zekere voor het onzekere en dropte zijn pas listig in het veld van Aalst, 25-22.

Set 2 Ook de tweede set ging erg gelijk op 4-4 en 6-6. Bontje met een halve ace voor 8-7 bij de eerste technische time out. Pekmans scoorde voor Aalst om in de race te blijven 10-9. Met een aanval van Rychlicki nam NOLIKO Maaseik stilaan het heft in handen, 13-10. Bij 14-10 moest spelverdeler en icoon Depestele aan de kant. Enkele foutjes bij NOLIKO Maaseik dwongen Castellani tot een time out, 15-13. Rob Bontje dan met een blok op Pekmans voor 16-13. Opnieuw kwam Aalst even opzetten, 19-17, maar Bruno pegelde 20-17 tegen het canvas. Maan en Wijsmans waren in de ploeg gekomen, maar dat bleek niet meteen een goede keuze te zijn, 20-19. Wijsmans haalde dan toch hard uit, 21-19. De ingekomen Kindt sloeg nipt buiten 22-19. Ook Jelte Maan kwam aan scoren toe, 23-20, maar weer liet de thuisploeg Aalst terugkomen 23-22. Wijsmans blokte naar setpunt, 24-22 en tenslotte kon Rob Bontje het afmaken, 25-23.

Set 3 Lindemans Aalst opende met 0-3, maar Raic vocht sterk terug 3-4. Pekmans buiten 6-6. Met twee sterke opslagen hees Lindemans Aalst zich naar 6-8. Ook Bruno toonde zijn servicekracht met een ace 9-8. Over 12-12 en 14-13 duwde de thuisploeg door naar 16-13. Bontje ging goed door het midden, 20-17 en Nicolas Bruno scoorde 22-19. Dit zou NOLIKO Maaseik niet meer uit handen geven. Wijsmans met een onhoudbare opslag, dikte aan tot 23-19. Bij 23-21 nam Castellani nog een ultieme time out om alles onder controle te houden. Bruno scoorde matchpunt, 24-21 en mocht vervolgens de match ook binnenhalen voor NOLIKO Maaseik, 25-21.