NOLIKO Maaseik - Volley Haasrode-Leuven 3-1

Woensdag 28 oktober ’15 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Volley Haasrode-Leuven: 3-1 (25-15 22-25 25-17 25-15)

MAASEIK – Volley Haasrode-Leuven zou vanavond de eerste tegenstander zijn van NOLIKO Maaseik in het nieuwe seizoen 2015-2016. Na twee kwakkelseizoenen had NOLIKO Maaseik voor dit nieuwe seizoen een duidelijk doel voor ogen: men wil het ticket voor de Champions League dit jaar terug helemaal zelf verdienen, zonder te moeten rekenen op een “Wild Card”. En dat betekent dus minstens de finale halen van de Play Offs.

Set 1 Haasrode-Leuven opende met een 0-2. Over 4-4 knalde Kristian Padar met een ace naar 7-5 en daarna nog eens met een knappe aanval naar 8-5. Met een tweedehandse bal legde Pinheiro 14-8 op het canvas en via blok buiten gingen beide ploegen naar de tweede technische time out 16-10. Over 22-14 was er een houden meer aan en NOLIKO Maaseik stoomde dan ook eenvoudig door naar 25-15.

Set 2 Haasrode-Leuven startte aanvankelijk met achterstand in de tweede set, maar deed dan haasje over naar 7-8. Over 11-11 kabbelde de wedstrijd dan een beetje inspiratieloos verder naar 12-14 en 14-16. Met 16-20 zag het ernaar uit dat de bezoekers op weg waren om de tweede set binnen te halen, 18-21. NOLIKO Maaseik knokte nog naar 22-24, maar moest de set toch laten gaan 22-25, opslag Wout Wijsmans in het net.

Set 3 De troepen van NOLIKO Maaseik waren door dit setverlies gebeten en gingen meteen furieus van start in de derde set 8-2 en 13-7. Broshog met een kill bock voor 16-8. Haasrode-Leuven kan dan profiteren van enkele foutjes bij NOLIKO Maaseik een kon de achterstand wat beperken tot 18-12 en 19-15. Padar knalde lekker naar 23-15 en Jelte Maan mocht het afmaken 25-17.

Set 4 NOLIKO Maaseik opende de vierde set met een 4-1, maar Sybers blokte dan twee maal op rij naar 4-4. Met een ace van Malisse, namen de bezoekers de leiding over 4-5. Vervolgend kwam Padar tweemaal aan het scoren 6-5. Ook het blok van NOLIKO Maaseik kwam dan in aktie 8-5. Broshog in het midden naar 12-9 en Maan met een ace voor 14-9. NOLIKO Maaseik liet vanaf dan niets meer aan het lot over en controleerde rustig de wedstrijd 16-11, opslag Huysegoms buiten. Padar duwde dan door naar 19-11 met een knappe ace. Rob Bontje begon al vroegtijdig aan het overwinningsfeestje 21-12 en even later 24-13 met een ace. Jelte Maan mocht de zegen binnenhalen 25-15.

Spelende voor NOLIKO Maaseik Broshog, Maan, Wijsmans, Pinheiro, Padar, Bontje, Jorna (lib)

Spelende voor de bezoekers Tormans, Heysegoms, Van Assche, De Beul, Verelst, Steenhouwer, Van Reeth (lib)

Kwamen in: Malisse, Sybers