NOLIKO Maaseik vervult opdracht na een moeilijke start…

Zaterdag 28 januari ’17 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Axis Shanks Guibertin 3-1 (23-25 25-12 25-22 25-17) - scouting

Axis Shanks Guibertin mocht vanavond aantreden tegen een NOLIKO Maaseik dat de laatste weken helemaal in form was en de pannen van het dak speelde. De ploeg onder leiding van oud-NOLIKO speler Andrej Urnaut mocht voor aanvang van de wedstrijd dan wel aanzien worden als een makkelijk te nemen klif, toch zou men bij NOLIKO moeten oppassen met enige onderschatting van de opponent.

Set 1 Guibertin bleek inderdaad al bij aanvang van de eerste set duidelijk te maken zich niet zomaar te laten overklassen, 6-8. Met 11-10 nam Skladany aan de service de leiding van de set over, maar Guibertin nam dankbaar gebruik van de grote foutenlast die Maaseik opstapelde. Zoon Urnaut knalde naar 11-14. Over 14-16 ging het naar 16 gelijk. Bij 18-20 lag de druk toch nog steeds op de thuisploeg dat duidelijk op zoek moest naar meer begeestering om deze situatie nog recht te zetten. Met 19-22 vond coach Castellani het welletjes en riep zijn mannen naar de kant. Een toetsfout van Vigil bracht Guibertin op setpunt, 20-24. NOLIKO blokte er daarvan 2 af, 22-24 en time out door Urnaut. En met succes, de bezoekers hengelden de set binnen met 23-25.

Set 2 NOLIKO reageerde geprikkeld op dit setverlies, 8-2 en 11-3. Goverde sloeg ver buiten 16-6 en daarmee viel het doek stilaan over de tweede set, 20-10. Jelte Maan ging diagonaal voor 22-11 waarna hij met een mooi geplaatst balletje de set afrondde, 25-12.

Set 3 NOLIKO opende de derde set met 6-3 en 8-4, Rob Bontje. Hij strafte even later ook een slechte receptie af voor 14-7. Met 16-9 had NOLIKO Maaseik alles onder controle. Toch gaf NOLIKO Maaseik enkele puntjes van zijn voorsprong prijs, 20-16. Dat nam echter niet weg dat de set niet meer in gevaar kwam voor NOLIKO Maaseik, 23-18 en 25-22.

Set 4 Over 3-3 naar 8-6 en 13-10 behield NOLIKO Maaseik het overzicht over de wedstrijd. Men wist ondertussen in Maaseik dat Roeselare al twee sets verloren had in Menen en dat men bij setwinst in deze vierde set ook meteen minstens mee aan de leiding zou komen in de competitie. Bij verlies van Roeselare in Menen, zou men zelfs alleen aan de leiding kunnen komen. In de LOTTO Dôme werd er dus daarom des te harder gesupporterd. Met 11-16 leken ook de spelers extra aangevuurd om die koppositie te gaan veroveren, 20-14. Rychlicki ging hard voor 22-15 en Jelte Maan ging voluit voor matchpunt, 24-16. Tenslotte bracht Nommistu de NOLIKO supporters in vervoering, 25-17.