NOLIKO Maaseik haalt het niet in de tiebreak tegen een strijdend VBC Waremme

Zaterdag 21 oktober 2017 om 20u30 NOLIKO Maaseik - VBC Waremme : 2-3 (25-18 25-22 16-25 21-25 13-15) - scouting

In de herdoopte STEENGOED Arena stond vanavond VBC Waremme als tegenstander van NOLIKO Maaseik als opponent aan de andere kant van het net.

Set 1 De eerste set ging aanvankelijk gelijk op 4-3 tot de thuisploeg een eerste kloofje sloeg naar 8-5. Over 13-11 knalde kapitein Jelte Maan van achter de driemeter naar 16-11. Cox scoorde 23-15 en daarmee zat de eerste set er snel op, 25-18.

Set 2 In de tweede set nam NOLIKO opnieuw een goede start 5-3 en 8-4. Opnieuw bouwde NOLIKO Maaseik al vroeg in de set zijn voorsprong verder uit, 13-7. Maaseik maakte dan enkele foutjes waardoor Waremme kon terugkomen tot 14-11 en 15-14. De opslag van Philippe Barca-Cysique ging vervolgens buiten, 16-14. Over 18-18 vochten beide ploegen nek aan nek. Jelte Maan serveerde dan een netrollertje 20-18. Cox sloot de set af met 25-22.

Set 3 De aanvang van de derde set verliep in het voordeel van de Waremme, 3-5, Rychlicki in het blok. Met 5-8 gingen beide ploegen naar de eerste time out. De thuisploeg moest de wet van de sterkste ondergaan in deze fase van de wedstrijd, 7-13. Timo Tammemaa scoorde door het midden voor 8-13, maar dat verhinderde niet dan VBC Waremme met 9-16 naar de tweede time out ging, opslag Blankenau buiten. NOLIKO kreeg geen grip op de set en als snel stond het 10-21. Tammemaa sloeg tenslotte zijn opslag in het net, 16-25.

Set 4 Opnieuw gelijk opgaande openingsfase van de set, 3-3. Maar ook nu weer kon Waremme de eerste kloof maken 5-7. Maar Blankeau blokte Maaseik terug naar de leiding, 8-7. Bij 9-10 deed Waremme terug haasje over en Pavelka dikte aan met een ace, 9-11. Bij 11-13 kreeg coach Joel Banks een gele kaart vanwege protest. Waremme bleef in deze fase domineren, 12-15 en 13-16. Bruno plaatste een goed blok, 17-19 en daarop volgende een time out aangevraagd door Waremme coach Piraux. Met 19-22 hadden de bezoekers de set voor het grijpen, 20-24 en 21-25, opslag Cox buiten.

Set 5 NOLIKO opende de vijfde set met 3-2, maar Waremme nam resoluut het heft terug in handen 3-5. Beide ploegen wisselden van kant bij 7-8. Bruno sloeg dan naar 9-8 en Cox hield zijn ploeg op voorsprong 10-9. Timo Tammemaa kon dan een ace plaatsen voor 11-9. Na een lange rally stond het terug gelijk 11-11 en vervolgens sloeg Jolan Cox buiten, 11-12. Van Heyste wilde dan een tweedehandse bal plaatsen, maar raakte daarbij het net, 11-13. Waremme maakt dankbaar gebruik van de grote Maaseiker foutenlast, 11-14 en kon de match binnenhalen in hun voordeel, 13-15.