NOLIKO Maaseik boekt 2 punten tegen fris Antwerpen

<p><span style="font-size: 14pt;"><strong>&copy; Foto ZuPP (Guido Schepers)</strong></span></p>

Zaterdag 25 maart 2017 om 20u30 NOLIKO Maaseik - CALLANT Antwerpen 3-2 (25-21 22-25 18-25 25-18 15-10) - scouting

NOLIKO Maaseik moest vanavond aan de slag tegen CALLANT Antwerpen met als in zet om de voorsprong als leider in de play-offs gaaf te houden.

Set 1 Over 3-3 en 6-6 ging het gelijk op naar 8-7. Ook na de technische time out gaven beide ploegen een duimbreed toe, 11-11 tot Rychlicki met een ace de 13-11 op de tabellen sloeg. En met 14-11 en 15-11 bleef hij aan zet in opslag. Jelte Maan scoorde lekker voor 16-12. Dan sputterde de Maaseikse motor even en beende Antwerpen bij tot 17-16. Vervolgens sloeg Rychlicki vol in het blok en stonden de bordjes gelijk, 17-17. Virgil scoorde 20-19 en Cox sloeg hard tegen de netrand, 21-19. Rob Bontje ging voor de 24-21 en vervolgens sloeg Cox buiten, 25-21.

Set 2 Over 2-5 liet Antwerpen zich door dit verlies intimideren. De bezoekers vochten onder impuls van Cox stevig verder naar 5-8. Ryclicki sloeg ver buiten, 9-12. Dan ging het heel snel en als Maan buiten sloeg stond het al 10-15. Met een ace van Toobal gingen de Schelde jongens met 10-16 naar de time out met en uitermate riante voorsprong. Jelte Maan kwam dan in actie en onder zijn impuls vocht NOLIKO Maaseik naar 14-16. Castellani bracht dan zijn Medical Joker in, Ivan Raic. Onder drik werd NOLIKO Maaseik terug op zijn sterkste, Raic voor 18-19. CALLANT Antwerpen duwde dan door naar 18-21 en nam zo een belangrijke stap richting setwinst. Ook Wijsmans kwam even in voor de opslag, maar Antwerpen scoorde 19-23. Peeters voor setpunt, 20-24. NOLIKO Maaseik redde nog 2 setpunten, 22-24, maar Cox rondde droog af 22-25.

Set3 Over 1-3 namen de bezoekers ook de betere start in de derde set. Rob Bontje blokt naar 4-4 en pegelde dan in het midden naar 6-5. Raic buiten en 7-8. NOLIKO Maaseik bleef de fouten opstapelen 9-12 en dat ontsierde de wedstrijd wel in zekere mate, 10-14 en 10-16. Met Wijsmans terug in de ploeg kon NOLIKO Maaseik tot 16-20 naderen, maar het kalf was voor de thuisploeg al verdronken, 17-22 en 18-25.

Set 4 Over 4-4 hielden de bezoekers NOLIKO Maaseik in de tang 5-8. Rob Bontje bracht terug wat hoop voor de thuisploeg met een mooi blok, 9-10 en Wijsmans deed hem dat na voor 10 gelijk. Wout Wijsmans nam zijn ploeg op sleeptouw, 13-10. Peeters zette 14-14 om het scorebord en daarmee bleef het voor NOLIKO Maaseik knokken om in de wedstrijd te blijven. Over 16-15 bij de technische time out. Dan vond NOLIKO Maaseik terug enig niveau en in een ruk ging het door naar 20-16 en 23-17. Jelte Maan mepte naar setbal 24-17 en de service van Cox ging in het net, 25-18.

Set 5 NOLIKO Maaseik nam meteen een 3-0 voorsprong, maar kon dit niet vasthouden 3-4. Wijsmans ging vol in de aanval 7-5 en 8-5 met een tipballetje. En in zijn kielzog trok hij heel de ploeg mee, Maan met een ace voor 10-5. Opnieuw Wout Wijsmans met een vlammende 13-9. Jelte Maan mocht het uitmaken van Wout Wijsmans, 15-10.