Niet op de afspraak!

<p>Foto Patrick Martens</p>

Zaterdag 21 december 2019 om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst 3-0 (21-25 22-25 19-25) - scouting

MAASEIK – GREENYARD Maaseik speelde vandaag in de eigen STEENGOED Arena tegen LINDEMANS Aast waarmee ze samen op de eerste plaats in de competitie stonden. Wie vandaag zou winnen zou zich dus de kampioen van de heenronde kunnen noemen en aldus een extra zalige Kerst en vrolijk Nieuwjaar kunnen inzetten.

Set 1: Aalst opende de wedstrijd maar GREENYARD Maaseik nam meteen over 3-1. Over 5-5 ging het dan gelijk op naar 8-8 en dan konden de bezoekers een klein kloofje slaan naar 8-11 en 10-14. Bij 16-17 en onder impuls van Jelte Maan had GREENYARD Maaseik terug de aansluiting gevonden. Bij 20-21 was de spanning te snijden en vochten beide teams voor wat ze waard waren om die eerste set te verzilveren. Toch was het Aalst dat de set uiteindelijk naar zich toe kon trekken, 21-25.

Set 2: Over 2-6 bleven de bezoekers op hetzelfde elan verder gaan. Greenyard kon dan de kloof verkleinen naar 6-8 en vond terug de aansluiting bij 9-10. Met een ace van Wojcik stonden de bordjes terug gelijk, 12-12. Jonas Kvalen beleefde een erg moeilijke wedstrijd en werd vooral in service geviseerd, 13-16. GREENYARD kwam niet onder druk uit en maakte veel persoonlijke fouten en dat resulteerde in een 16-20 achtstand die het niet meer kon ophalen, 19-22 en 22-25, service Jonas Kvalen buiten.

Set 3: Gelijk opgaand naar 2-2, maar dan nam LINDEMANS Aalst opnieuw de voorsprong naar 2-4 en 7-11. Bij 8-15 leek het kalf al meer dan half verdronken voor de thuisploeg, 11-19. Over 15-21 kon LINDEMANS Aalst nog makkelijk de wedstrijd winnen en zich zo tot kampioen van de heenronde kronen, 19-25.