Net niet in Roeselare

<p>Foto Bart Vandenbroucke</p>

Woensdag 6 maart ’24 om 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik 3-2 (22-25 27-25 25-18 22-25 15-11) - scouting

Set één in de wedstrijd Knack Roeselare - GREENYARD Maaseik kenmerkte zich door moedig volleybal aan beide zijden van het net en scores in evenwicht. Met een plaatsbal bracht Hanzic de score op 6- 7. Cox met een ingehouden ace: 8- 10.

Knack liet Maaseik niet verder uitlopen en maakte weer gelijk bij 10-10. Bij 12-14 kon Greenyard zich toch weer losrukken. Tot 19-19 hield Maaseik het voordeel vast. Maar daar was opnieuw de gelijkmaker van Roeselare: 19-19. Maaseik kreeg twee setballen. Kapitein Cox maakte deze eerste set af met 22-25.

In set 2 nam Maaseik een goede start, maar werd ook al snel weer voorbijgestoken door de thuisploeg. Bij 9-9 kwamen de Limburgers terug langszij.

Bij 12-12 was het dan weer aan Roeselare om terug te komen. Roeselare nam de voorsprong, maar Maaseik kon de kloof klein houden. Bartos met een geslaagde aanval: 17-16. Dankzij een aantal onzuiverheden aan zijde van Roeselare verscheen 19-22 op de bordjes. Roeselare kon het puntenverschil toch weer wegwerken naar 23-23.

De daaropvolgende opslagmissers aan Maaseikse zijde waren bepalend. Setwinst voor Roeselare met 27-25.

De daaropvolgende set werd gedomineerd door Roeselare. Maaseik keek aan tegen een achterstand van 5 punten bij 10-5. Plaatsbal van Cox in vrije ruimte: 16-13. Maaseik sleepte het puntenverschil mee tot aan het einde van de set. Bij 24-17 beschikte Roeselare over een handvol setballen. Knack maakte de set uit met 25-18.

Met een diagonale aanval plaatste Bastos 5-7 op het scorebord in set vier. Coolman maakte weer gelijk bij 9-9. Cox met de ace: 9-11, meteen gevolgd door een tweede: 9- 12. Dankzij een Killblock maakte Bartos er 10-14 van. Hanzic met een volgende ace: 10-15. Roeselare duwde op de gas naar 17-17. De volgende ace was er eentje van Bartos: 17-21. Bij 20-24 had Maaseik zicht op setwinst. De Limburgers pakten hun kans bij 22-25.

Een laatste set in de rode cijfers voor GREENYARD Maaseik. Bartos zette 3- 3 op het scorebord, maar kwam vervolgens flink achterop bij 10-5. Cox kon nog enkele punten goedmaken. Maar het puntenverschil was bepalend. Set-en wedstrijdwinst was met 15-11 voor Knack Roeselare. (CaS)