Moeilijk gaat ook... maar NOLIKO Maaseik neemt 3 punten tegen Guibertin

<p>Foto Patrick Martens</p>

Zaterdag 24 februari 2018 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Axis Guibertin 3-1 (22-25 25-18 25-15 25-23) - scouting

In de STEENGOED Arena mocht AXIS Guibertin vanavond partij geven tegen NOLIKO Maaseik in de eerste wedstrijd van de voorronde van de Play-Offs.

Set 1: NOLIKO Maaseik opende met een snelle 4-0. Over 8-4 blokte Mijatovic naar 9-5. Over 12-6 ging de thuisploeg toch verliezend naar de eerste time out, 15-16. Bij 17-21 zag het er niet goed uit voor NOLIKO Maaseik om de set naar hun hand te zetten. De verloren bekerwedstrijd tegen Roeselare bleek dan toch zijn sporen na gelaten te hebben in het vertrouwen van de ploeg.

Jolan Cox nog voor 21-23, maar dan sloeg Bruno zijn opslag buiten, 21-24. Bij deze stand slaagde Mijatovic de bal erg ver buiten te slaan en meteen stond NOLIKO Maaseik al op een set achterstand 22-25.

Set 2: In de tweede set ging het gelijk op tot 4-4 en 8-7. Over 10-10 bleef het knokken voor de thuisploeg, 11-13 en time out Joel Banks. Tammemaa met een goed blok op Wojcik en 13 gelijk. .Met 16-15 ging NOLIKO Maaseik aan de leiding bij de tweede time out. NOLIKO Maaseik drukte dan door naar 20-16. Mijatovic ging vol voor de 24-18 en Jelte Maan zette de stand gelijk, 25-18.

Set 3: NOLIKO Maaseik opende met 4-0 en 8-2. Bij 12-4 na Guibertin nog een time out, maar dan belette niet dat NOLIKO Maaseik met 16-6 ging rusten. Bij 19-11 was tweede setwinst in zicht voor de thuisploeg, Bruno met een blok naar setpunt 24-13. Dillien met opslag buiten en 25-15.

Set 4: AXIS Guibertin startte sterk, 1-4. NOLIKO Maaseik beende bij naar 6-6. Met 7-8 hadden de bezoekers het voordeel bij de time out. Via 10-11 scoorde Jolan Cox 13-14. Goverde scoorde voor de tweede technisch time out 15-16. Jolan Cox bracht dan eindelijk zijn ploeg op voorsprong 19-18, maar Wojcik nam terug over 19-20.

Jay Blankenau deed terug haasje over 21-20 en Jolan Cox ging vol voor 23-22. Nicolas Bruno via het blok buiten en matchpunt 24-23. Daarop nam Guibertin nog een time out. Maar Jelte Maan kon het afronden, 25-23.