GREENYARD Maaseik pakt volle buit in eerste wedstrijd van de play-offs

Zaterdag 2 maart ’24 om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Waremme Volley 3-0 (30-28 25-20 25-21) - scouting

GREENYARD Maaseik stond goed in het blok en kon zo meteen al enkele punten scoren. Na tien speelminuten had het team van Cox al een mooie voorsprong opgebouwd: 10-5. Waremme bleef achterop hinkelen, maar kon even later terugkomen tot op twee punten bij 18-16. Met een knappe ace in de achterhoek, maakte Cox er opnieuw een verschil van 4 punten van: 20-16.

Maaseik liet drie setballen schieten. Waremme duwde op de gas en 24-24 verscheen op het scorebord. Met daaropvolgend vier keer een stand in evenwicht, was het toch de thuisploeg die de set binnenhaalde met 30-28.

In de tweede set kwam Maaseik opnieuw op voorsprong. Met een aanval door het midden bracht Bartos de score op 7-2. Vervolgens speelde GREENYARD Maaseik verder in een comfortabele positie. Waremme kon weinig weerstand bieden en laste een time-out in bij 20-12.

In moneytime kwam die weerstand er dan toch. VBC Waremme verkleinde de kloof naar 24-20. Met een geslaagde aanval maakte Cox de set uit met 25-20.

In de derde set liep het gelijk op, van 3-3 over 6-6 en 9-9 naar 14-14. Cox zorgde voor het breekpunt bij 16-14. Vanaf dan speelde Maaseik in het voordeel, maar wel kort op de hielen gezeten door de bezoekers.

Polák met een succesvolle aanval en zo kwam GREENYARD Maaseik op 1 punt van wedstrijdwinst.

Het was kapitein Cox die het laatste punt plaatste en de zege binnenhaalde met 25-21. (CaS)