GREENYARD Maaseik met winst naar P2 in de play-offs

Zaterdag 24 februari ’24 om 20u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik 0-3 (22-25 19-25 23-25) - scouting

Goed serveerwerk van Menen zorgde al snel voor 3 punten voorsprong op GREENYARD Maaseik. Maar Maaseik liet dit niet zomaar gebeuren en maakte 13-13 gelijk. De eerste set kende verder een gelijk opgaand verloop via 17-17 naar 19-19, met powervolleybal aan beide zijden van het net. Adam Bartos met een mooi geplaatste opslag en 20-22 op de bordjes. Coach Depestele probeerde het spel van GREENYARD Maaseik te breken met een tweede time-out. Bij 21-24 zag Maaseik een eerste kans op setwinst. Die setwinst kwam er kort nadien bij 22-25.

In de tweede set pakte GREENYARD Maaseik al meteen de voorsprong. Maaseik stond goed in het blok. Maar ook dankzij een goede verdediging en hoge servicedruk knalden de Limburgers 5-10 op de bordjes. Tijd voor een time-out aan zijde van de West-Vlamingen bij 6-12. Maar die bracht weinig oplossingen. GREENYARD Maaseik duwde verder door naar 8-15. Hanžić en Cox hielden de servicedruk hoog met zowel sluwe balletjes als keiharde opslagen. In moneytime kon Menen nog enige weerstad bieden, maar bij de tweede setbal maakte Hanžić een einde aan de set twee met 19-25.

In set drie zaten beide teams elkaar op de hielen. Vanaf 12-12 kon GREENYARD Maaseik zich losrukken van de thuisploeg. Cox trok zijn trukendoos open en zorgde voor 12-15. Met een ace en geslaagd netballetje bracht Seppe Van Hoyweghen Menen terug opzij bij 15-15.  Bij 18-18 knalde Cox met 2 sterk geplaatste aces GREENYARD Maaseik weer op voorsprong: 18-20. Maar Menen gaf niet op en maakte opnieuw gelijk: 20-20. De Hel van Mjiende kwam in deze set toch een beetje op temperatuur. Met de tijdelijke verhuis naar Lauwe was dat misschien logisch… Al zorgde GREENYARD Maaseik toch voor de echte hitte. Cox en co maakten een einde aan de wedstrijd met 23-25. (CaS)