Greenyard Maaseik knokt zich terug op het winnende spoor

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Zaterdag 18 november 2023 om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen 3-0 (25-21 25-21 31-29) - scouting

Er werd deftig geknokt in de wedstrijd GREENYARD Maaseik - Decospan Menen.

Maaseik nam bij de start even het voordeel, maar Menen zat de Limburgers degelijk op de hielen. Met een killblok van Vanker, meteen gevolgd door eenzelfde actie van Thijs, verscheen 15-13 op het scorebord. De West-Vlamingen lieten de thuisploeg niet los en maakten de score terug gelijk bij 18-18. Met een flinke opslag bracht Bartos zijn team opnieuw op voorsprong met 23-20. Maaseik duwde nog even door en haalde set 1 binnen met 25-21.

In de volgende set speelden beide ploegen ook nek-aan-nek. Het lukte geen van beide om meer dan 1 à 2 punten vooruit te lopen. Bij 23-20 slaagde GREENYARD Maaseik er dan toch in om een voorsprong van 3 punten op te bouwen. Spelverdeler Vanker nam de eer en maakte de set af met opnieuw 21-25.

Een gelijkaardig verloop in de 3e set. Vanaf 14-11 zag het er positief uit voor GREENYARD Maaseik. Maar Decospan werkte de achterstand weer weg. 18-18 op de bordjes. Bij 24-23 had Maaseik al zicht op set- en wedstrijdwinst. Maar opnieuw maakte Menen gelijk. Na een op-en-af-spel maakte Star of the Game Adam Bartos de wedstrijd af bij 31-29.