Geen gedroomde start in de play-offs

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Zaterdag 4 maart ’23 om 20u30 VC GREENYARD Maaseik – Volley Haasrode Leuven 3-2 (25-23 18-25 22-25 25-20 15-10) - scouting

In deze eerste wedstrijd van de play-offs was het aan zowel thuisploeg GREENYARD Maaseik als aan de bezoekers van Volley Haasrode Leuven om punten te pakken. Dat lukt voor beide teams ook aan het begin van de eerste set.
Met 2 achtereenvolgende aces toonde Ferre Reggers dat het menens was. Tussendoor nog een killblock van Bartos en zo verscheen 9-7 op het scorebord.
Bij 20-16 kon GREENYARD Maaseik met een mooie kloof richting einde van de set trekken.
Maar dat was zonder Haasrode Leuven gerekend. De bezoekers verkleinden de kloof nog naar 1 punt. Maaseik duwde toch door naar setwinst met 25-23.

In de volgende set had Maaseik wat moeite met de opslag. Leuven profiteerde van de fouten en kon de thuisploeg onder de duim houden. Een time-out bij 12-16 kon het tij niet keren.
Tijd voor een andere ingreep: wissel Cox voor Reggers en Aloisi op de positie van Vanker.
Maar set 2 liep op een sisser af voor Greenyard Maaseik: 18-23.

Set 3 startte in het voordeel van Volley Haasrode Leuven. Bij 8-12 zag het er opnieuw niet goed uit voor de Limburgers.
Maaseik kwam terug dichter in de buurt bij 12-14. Maar Leuven had meer grip op de wedstrijd en bracht de kloof weer op 4 punten: 13-17.
GREENYARD Maaseik duwde het gaspedaal in waardoor de kloof weer verkleinde naar 1 punt.
Tuerlinckx en co speelden ook niet op een drafje en galoppeerden naar setwinst: 22-25.

In de 4e set gaven beide ploegen geen duimbreed toe.
Pas vanaf 14-14 kon Maaseik zich losrukken. Protopsaltis bracht de stand op 17-14 met een killblock op een aanval van Tuerlinckx.
GREENYARD Maaseik toonde weer vechtlust en dat was zichtbaar op het scorebord: 21-16. De voorsprong resulteerde in setwinst voor de thuisploeg met 25-20.

Een spannende 5e set met regelmatig een gelijke stand op de bordjes.
Bij 11-8 zag het er niet slecht uit voor GREENYARD Maaseik. De thuisploeg kon het voordeel vasthouden en omzetten in setwinst bij 15-10 en bijgevolg wedstrijdwinst.