Ethias Volley League NOLIKO Maaseik - VDK Gent 3-1

NOLIKO Maaseik - VDK Gent 3-1 (25-23 21-25 25-19 25-21) - SCOUTING

MAASEIK – Bij aanvang van de wedstrijd van NOLIKO Maaseik tegen VDK Gent, werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van het overlijden van de 9 jarige NOLIKO jeugdspeler Niels Stephani. Het heengaan van een jong clubgenootje zet alle dingen in een relatief perspectief. De club wenste hiermee nogmaals de ouders, familie, vriendjes en vriendinnetjes van Niels hun medeleven te betuigen.

Set 1: Over 3-5 nam NOLIKO Maaseik terug over bij 8-7. Een inspiratieloze eerste set kabbelde dan verder over 12-12 naar 15-16. Gent nam als eerste de 20 tegen 19 voor NOLIKO. Maar dan stak de thuisploeg eindelijk een tandje bij onder impuls van de opslag van Wout Wijsmans 21-20. Bontje naar 23-22, maar Gent volgde goed 23-23. Jelte Maan met 24-23 en daarna met een ace 25-23, hielp zijn ploeg aan de eerste set.

Set 2: De set begon redelijk rampzalig voor NOLIKO Maaseik. In geen tijd stond het 0-5 en 3-8. Langzaam knabbelde NOLIKO wat van zijn achterstand af tot het bij 11-11 langszij kwam. Opnieuw kon VDK Gent dan een voorsprong uitbouwen over 11-14 naar 12-16 en zelfs tot 13-18. Opnieuw trok Wout Wijsmans vanaf de service lijn de Maaseikse motor even aan de gang 16-18, maar na die opslagreeks viel het weer helemaal stil bij de Maaslanders, 16-21. Pinheiro blokte nog naar 19-22, maar Ter Maat, 19-23, en Depaepe, 21-25, verzilverden de set voor Gent.

Set 3: NOLIKO opende met een 6-1 en 8-5. Enigszins op niveau bouwde de thuisploeg die voorsprong uit naar 16-9. Over 21-13 was de set dan een beklonken zaak 25-19.

Set 4: VDK Gent kan bij aanvang van de vierde set het tempo van NOLIKO Maaseik niet volgen 6-3 en 8-4. Rob Bontje knalde naar 12-9 en Pinheiro strafte een slechte receptie af 16-14. Bij 20-16 had NOLIKO Maaseik matchwinst in het verschiet. Pereyra hard voor 23-19 en 24-20 en dan dropte Pinheiro een ultiem tweedehands balletje, 25-21.

Spelende voor NOLIKO Maaseik Maan, Pereyra, Wijsmans, Raymaekers, Finoli, Bontje, Dumont (lib)
Kwamen in: Pinheiro, Broshog, Jorna

Spelende voor de bezoekers Ter Maat, Devriese, Dossett, Stuer, Degruyter, Surma, Nagels (lib)
Kwamen in: Depaepe, Dewehr, Bisaerts